Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Noordoost-India kan 's werelds grootste bio-producent worden

Het noordoosten van India heeft de potentie om de grootste producent van biologische voeding ter wereld te worden, volgens de minister van Ontwikkeling van de Noordoostelijke regio, Vijay Kumar Singh. De minister zei: "Het potentieel is erg hoog, maar telers hier weten niet wat biologisch is. Als we eraan werken, kan het noordoosten 's werelds grootste biologische producent worden." 

Singh voegde toe: "Voedselverwerking en koudeopslag zijn van het grootste belang voor het noordoosten. Veertig procent van de voeding in het land wordt verspild door een gebrek aan opslagfaciliteiten." Hij benadrukte de noodzaak van investeringen in opslagfaciliteiten, die gunstig zouden zijn voor zowel telers als consumenten. De regering zal de bouw van die faciliteiten waarschijnlijk steunen. "De omzet in deze business is erg laag en de beschikbaarheid van energie is een probleem in het noordoosten. Dus zeker de volgende vijf jaar is er nog overheidssteun nodig."



Er wordt aangedrongen op het verhogen van de huidige subsidie van 100 miljoen roepies (1,22 miljoen euro), die aan individuen wordt gegeven als ze zo'n faciliteit oprichten. De subsidie, die wordt gegeven als er een koudeopslag (niet voor de tuinbouw) wordt gebouwd, zou ook moeten worden verhoogd.
Publicatiedatum: