Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Reportage over bijzonder koeienvoer

"Peter van de Voort, Remeker: "Het smaakverschil zit in de melk"

Lekkere kaas maak je van lekkere melk. Maar hoe maak je lekkere melk? Marijn van De Keuringsdienst van Waarde vroeg het aan kaasmaker Peter van de Voort van biologische kaasboerderij Remeker.

Peter geeft in de onderstaande video aan dat andere bedrijven zo snel mogelijk en zo goedkoop mogelijk produceren. "Het smaakverschil zit in de melk. En voedsel is bepalend voor de smaak van de melk en dus voor de kaas." Daarom krijgen de Remeker-koeien veertig verschillende soorten kruiden in hun voer. Peter geeft aan dat Remeker op alle mogelijke manieren de weerstand van de koeien zo groot mogelijk probeert te maken. Eén van de tools daarvoor zijn kruiden. "Alles voor de witte motor", aldus Peter.



Klik hier voor het fragment over het bijzondere voer van Remeker.
Publicatiedatum: