Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Remeker-kaas goede voorbeeld volgens Keuringsdienst

"Jan Dirk vd Voort over supermarktkaas: "Maak van dood product maar eens iets moois"

De Keuringsdienst van Waarde ging in de aflevering van donderdag 6 maart op zoek naar het antwoord op de vraag hoe het kan dat kaas zo verschillend kan smaken. Als goede voorbeeld neemt de Keuringsdienst de biologische Remeker-kaas. Verslaggeefster Marijn Frank ging op bezoek bij de kaasboerderij van de familie Van de Voort in Lunteren. Daar werd ze rondgeleid door Peter van de Voort. "We hebben een afspraak met bijzondere dames. Ze hebben een prijs gewonnen voor de beste belegen kaas", zegt de voice-over als inleiding op het bezoek aan Remeker. Remeker komt vanaf 6:06 aan bod.

Marijn laat op een gegeven moment Peter en Jan Dirk proeven van reguliere supermarktkaas. Jan Dirk geeft meteen zijn ongezouten mening: "Oh, getver. Dit is echt veel te zout. Wat je wilt proeven, is wat er gebeurd is. Je wilt het seizoen proeven. En proeven wat er gegeten is. Al die dingen vallen weg als je veel te veel zout toevoegt en de hele boel vlak maakt. "Je hebt een dood product, ga daar maar eens wat moois van maken", aldus Jan Dirk van de Voort.



Klik hier om de uitzending te bekijken.
Publicatiedatum: