Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kolibri Logistiek: Skal-certificering biedt nieuwe kansen

Er is steeds meer aandacht voor biologische producten. Door al deze aandacht lijkt de markt hiervoor ook te groeien. De term biologisch is echter wettelijk beschermd en mag niet zomaar gebruikt worden. Het Skal-certificaat moet hierin uitkomst bieden en is - ook naar de consument toe - een keurmerk wat moet zorgen voor een aantoonbare betrouwbaarheid van biologische producten. Kolibri Logistiek beschikt sinds kort ook over een Skal-certificaat.

Opslag biologische producten

Alleen een Skal-certificering voor biologische producten is niet altijd voldoende. Wanneer er gebruik gemaakt wordt van een logistiek partner, dient deze namelijk ook over een Skal-certificering te beschikken. "Een belangrijke klant van ons is onoff spices!", vertelt René Gouw van Kolibri Logistiek. "Steeds meer van hun producten zijn biologisch en dus Skal-gecertificeerd. Als fulfillment partner in het logistieke proces van onoff spices! heeft de certificering van Kolibri Logistiek dan ook zeker toegevoegde waarde", vervolgt hij.


Impact Skal-certificering

Ook voor een logistiek dienstverlener heeft de Skal-certificering de nodige impact. Zo moet duidelijk geregistreerd worden wat er wanneer binnenkomt, inclusief batchnummers en andere gegevens. Ook dienen producten gescheiden van andere producten opgeslagen te worden.

Certificering als eis

Bedrijven die biologische producten opslaan, of het nu gaat om grondstoffen, halffabrikaten of eindproducten, dienen hiervoor gecertificeerd te zijn. De certificeringseis geldt voor de volledige biologische keten. Skal Biocontrole houdt hier in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken toezicht op.

Mogelijkheden Skal-certificering

Naast de certificeringseis die voor biologische producten geldt, ziet René Gouw van Kolibri Logistiek ook duidelijk voordelen en kansen: "Als logistieke partner kunnen we nu ook het fulfillment proces voor biologische producten doen dankzij het Skal-certificaat. Dat biedt weer nieuwe kansen. We kunnen producenten van biologische producten ontzorgen op het gebied van onder andere opslag, orderpicking, verpakking en verzending. Zo kunnen we zorgen voor distributie van biologische producten naar bijvoorbeeld webshops en supermarkten. Ook liggen er kansen in het steeds verder toenemend bewustzijn van consumenten voor de hele biologische sector."

Meer informatie?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Wenst u meer informatie over hoe Kolibri Logistiek u kan ondersteunen in uw logistieke vraagstuk? Neem dan contact op met:

René Gouw
Kolibri Logistiek
0180 590072
info@kolibrilogistiek.nl
www.kolibrilogistiek.nl
Publicatiedatum: