Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Koning Willem-Alexander opent online platform Ambitie 2020

Tijdens het Nieuwjaarsevent van MVO Nederland opende Koning Willem-Alexander het online platform Ambitie 2020. Alle Nederlandse bedrijven kunnen zich nu aansluiten en hun duurzame ambities kenbaar maken.

Meervoudig Vernieuwend Ondernemen

Willem Lageweg blikt in zijn toespraak terug op de afgelopen 10 jaar en signaleert dat vooruitstrevende bedrijven MVO ambitieuzer interpreteren. Namelijk als Meervoudig Vernieuwend Ondernemen.

Ambities voor 2020

Onder andere NS en ManpowerGroup lichtten hun ambities toe op het podium. Zij zijn 2 van de 4 leading partners. Samen met de 4 ambitiedragers van Ambitie 2020 maakten deze bedrijven afspraken met MVO Nederland om in 2020 vergaande duurzame doelstellingen te behalen.

Minister Henk Kamp stuurde een videoboodschap waarin hij bedrijven uitnodigt hun duurzame ambities voor 2020 uit te spreken en waar te maken.

Ambitie van MVO Nederland

Lageweg presenteerde ook de ambitie van MVO Nederland en het bijbehorende Ambitie 2020 rapport. "Onze ambitie is: Nederland wereldvoorbeeld van een circulaire en inclusieve economie. Het rapport Ambitie 2020 helpt ondernemers op weg, het zet de vraagstukken en kansen voor Nederlandse ondernemers op een rij."

Ondernemen in de circulaire economie

Koning Willem-Alexander ontving ook het eerste exemplaar van het rapport 'Ondernemen in de circulaire economie'. Dit biedt ondernemers concrete handvatten om circulair en duurzaam te ondernemen. Overstappen op een circulaire economie levert Nederland ruim 7 miljard euro per jaar en 50.000 banen op, blijkt uit onderzoek.

Een inclusief evenement

Dat behalve een circulaire ook een inclusieve economie speerpunt is voor MVO Nederland bleek ook uit de organisatie van het evenement. Shoot Medialab maakte een filmverslag van de dag, zij bieden jongeren een werkervaringsplek. Jongeren van Emma@Work hielpen met de ontvangst van bezoekers. En ook in de catering waren mensen in dienst die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Wat mooi refereert aan de pitch van Frits Scholte, CEO van Manpower: "Heb je te maken met een persoon met een achterstand, of is dat een vooroordeel?"



Voor meer informatie: www.mvonederland.nl
Publicatiedatum: