Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Microsat F optimaliseert omstandigheden voor plantengroei

Micosat Nederland is een jong bedrijf dat zich richt op een duurzame teelt. Het in Nieuwkoop gevestigde bedrijf stond vorige week op de BioVak. Daar presenteerde het bedrijf Micosat F. Dit is een hoog geconcentreerde entstof van nuttige schimmels en bacteriën die van nature in de bodem, rondom de wortels en op het blad van planten voorkomen.

Gezamenlijk zorgen deze micro-organismen voor optimale omstandigheden voor de groei van planten. Ze stimuleren de wortelgroei en verbeteren de opname van voedingstoffen en sporenelementen. De planten groeien beter en zijn beter bestand tegen droogte, ziekten en andere stressfactoren.


Deze foto's laten zien dat de wortelstructuur met Micosat F wel degelijk groter wordt.

Door gebruik van Micosat F wordt de natuurlijke microbiële balans in het bodem-plant-systeem hersteld. Ziekteverwekkers kunnen zo minder schade veroorzaken en de voor bodemvruchtbaarheid en bodemstructuur belangrijke microbiële activiteit wordt verhoogd.

  • 100% natuurlijk, toegestaan in de biologisch teelt (Skal).
  • Bevordert de wortelgroei en daarmee de opname van voedingstoffen.
  • Verhoogt de weerstand van de plant tegen droogte en ziekten.
  • Verhoogt de opbrengst op een duurzame manier.
  • Verhoogt het gehalte aan antioxidanten en reduceert nitraat in eetbare producten.
  • Laat geen residuen achter op het gewas.


Micosat F wordt geproduceerd in Italië en bestaat uit een reeks producten afgestemd op het soort gewas. Zo is er een product: Micosat F Seeds WP, dat bewezen heeft de opbrengst van aardappelen te verhogen. In Italië zijn in 2013 oogsten behaald met een extra opbrengst van meer dan 20%. In Nederland, waar al recordoogsten worden behaald is het in testen bewezen om 6 tot 15% hogere opbrengst te behalen. Bijkomend voordeel is ook dat de grootte van de aardappel gelijkmatiger is en meer opbrengt in de maat tussen 45 en 65 mm. Voor de verwerkers van fabrieksaardappelen is dat gunstig.

Wilt u meer weten of de testrapporten inzien van de aardappeloogst met Micosat F? Kijk daarvoor op www.micosat.nl.
Publicatiedatum: