Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Varkenshouders regelen nieuwe biggen met crowdfunding

Workshop 'Crowdfunding, nieuwe financiering' bij BD/Demeterplein BioVak

Op donderdag 23 januari om 15:00 uur in zaal 1 (BD/Demetertent) op de BioVak vertelt Willem Rienks, één van de varkenshouders van Buitengewone Varkens, over de mogelijkheden van crowdfunding. Willem Rienks en zijn zakenpartners konden voor hun nieuwe varkensbedrijf met varkens in de weide bij verschillende boeren, burgers en buitenlui ruim 800 varkens kopen, doordat ruim 1500 klanten 'investeerden in een big'. Kun je zo een nieuw bedrijf opstarten onderhouden, betaald door burgers? Andere biologische ondernemers ontvingen van klanten een achtergestelde lening voor een nieuwe schuur, of maakten via een vriendenstichting hun grond 'vrij'. Laat je inspireren door voorbeelden van alternatieve financiering, met of zonder de bank.



Het verhaal van Willem Rienks van Buitengewone Varkens en andere voorbeelden van crowdfunding is ook opgenomen in de brochure 'Crowdfunding op de boerderij'. U kunt de brochure hier downloaden of ophalen tijdens de workshop.

De workshop wordt begeleid door Maria van Boxtel, Land & Co. Ondernemers met plannen voor crowdfunding en alternatieve vormen van financiering zijn harte welkom bij de workshops in de BD/Demetertent, met dit jaar ook aandacht voor bedrijfsopvolging. Het hele programma vol workshops over bedrijfsopvolging en andere biologisch-dynamische onderwerpen op www.bdvereniging.nl.

BioVak 2014 is geopend woensdag 22 januari van 14:00 uur tot 22:00 uur en donderdag 23 januari van 10:30 uur tot 20:00 uur. Nadere informatie over de BioVak 2014 op www.biovak.nl.
Publicatiedatum: