Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Coöperatie in Lyon bezorgt biologisch brood met de bakfiets
Sinds twee jaar produceert een groep idealisten zelf biologisch brood en levert dit met de bakfiets door heel Lyon. Er is een coöperatie gestart genaamd La Miecyclette waarin de leden ieder een eigen rol hebben. Het brood wordt vanuit de oven direct op de elektrische fiets geladen en vervoerd naar de klanten.
Het idee is in februari 2012 ontstaan: een bedrijf opzetten waar biologisch brood ambachtelijk wordt gebakken en dat met de fiets wordt rondgebracht om de ecologische voetafdruk te beperken. Na bijna twee jaar ervaring is men positief. Het brood heeft het AB-label gekregen en is Nature- en Progrès-gecertificeerd. Dat betekent dat critici ernaar hebben gekeken en dat het voldoet aan milieuvriendelijke eisen. De ingrediënten zijn met zorg gekozen: biologisch meel, in een molen op steen gemalen, zout van Guérande, een ambachtelijk producent, biologische en lokale granen, zelfs het water is gefilterd om het chloor eruit te halen.
Het brood wordt met een minimum aan machinerie gebakken, met de hand gekneed, met zuurdesem (in plaats van chemische gist) in een houtoven gebakken.
Er worden geen baguettes verkocht. Er zijn kilobroden van allerlei soorten: volkoren, half-volkoren, wit, sesam, zonnebloempit, lijnzaad, met rozijnen en met noten, et cetera. De winkel is gelegen aan de 8e arrondissement de Lyon: er wordt vooral geleverd aan inkoopcombinaties, kruideniers, collectieven, enzovoorts.