Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
21 januari 2014:

19-jarige toont oplossing voor plasticoverschot in oceanen op BID

Met trots presenteert BID Boyan Slat als één van de sprekers. De 19-jarige luchtvaart- en ruimtevaarttechniekstudent uit Delft licht op 21 januari 2014 een concept toe waarmee ruim 7 miljoen ton plastic afval, dat in de oceanen dobbert, wordt opgeruimd door een zelfvoorzienende platformboot. De boot moet het afval door middel van enorme sleepnetten gaan verzamelen.

De tiener krijgt wereldwijd veel steun van (milieu)experts, oceanografen, ingenieurs en medestudenten. Ook won Slat met het concept verschillende prijzen, waaronder 'Best Technisch Ontwerp 2012' aan de TU Delft. Zijn video, waarin hij zijn concept uitlegt, is al ruim 1 miljoen keer bekeken en eerder dit jaar richtte hij The Ocean Cleanup Foundation op, een non-profit organisatie die verantwoordelijk zal zijn voor de ontwikkeling van zijn voorgestelde technologieën. De technologieën moeten een redding voor het milieu en zeedieren zijn en zorgen ervoor dat milieuverontreinigende stoffen, die een gevaar vormen voor de voedselketen, drastisch worden verminderd. Er komen dagelijks donaties binnen: de student heeft inmiddels 90.000 dollar binnengehaald.


Vijf ministeries in gesprek met bedrijfsleven

De verbintenis tussen overheid, bedrijfsleven, onderwijs en publiek is aankomende BID sterker dan ooit. Nooit eerder waren er zoveel ministeries betrokken bij een BID event. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, het ministerie van Veiligheid en Justitie, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en het ministerie van Economische Zaken hebben toegezegd hun visie op Nederland te geven tijdens BID 2014.

Mark Frequin, directeur-generaal Wonen en Bouwen bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, leidt een energiek vraaggesprek waarin verschillende ministeries met elkaar en met beslissers uit het bedrijfsleven in gesprek gaan over de stand van het land. Ook geven ze een update op het gebied van duurzaamheid, ondernemerschap, educatie en leiderschap.

Internationale sprekers

Vanuit de internationale betrekkingen van BID is er dit jaar tevens een andere bijzondere spreker: Yiorgos Lakkotrypis, de minister van Energie en Toerisme van de Republiek Cyprus. Hij geeft een lezing waarin hij de kansen voor Nederlandse bedrijven presenteert op het gebied van offshore en toerisme. Later deze maand worden meer gerenommeerde internationale sprekers uit onder andere Israël en het Verenigd Koninkrijk bekendgemaakt. Initiatiefnemer van de Big Improvement Day, Ralph van Hessen: "Wij zijn trots op de internationale samenwerkingen die uit de Big Improvement Day voortvloeien. Het is een dag van inspiratie en kansen, het is briljant dat dit gevoel ook over de grenzen leeft."

Overige sprekers

Onder leiding van dagvoorzitter Harry Starren zullen onder andere professioneel lifehacker Martijn Aslander, CEO van de Caesar Groep Hans van der Kooij, oud-voorzitter van het LAKS, Sywert van Lienden en rapper en entertainer Ali B spreken tijdens BID 2014. De komende tijd worden er meer sprekers bekend gemaakt.

Over Big Improvement Day

De Big Improvement Day (BID) is hét platform voor inspirerende ontmoetingen, vernieuwende inzichten en grensoverschrijdende samenwerkingen. BID staat in het teken van beweging. We mobiliseren door te inspireren en hebben als doel Nederlandse professionals een podium te bieden voor het gezamenlijk verbeteren van de BV Nederland.
Publicatiedatum: