Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Presentatie nieuwe partners convenant 'Solidair met soja' op BioVak

Op de BioVak 2014 zal biologische diervoederfabrikant 'De Eendracht' uit Rouveen het convenant 'Solidair met soja' ondertekenen. Projectleider Bionext is daarnaast in gesprek met twee andere partijen die actief zijn in de biologische pluimveeketen en interesse hebben in deelname aan het initiatief.

Biologische sojahandelaar Green Food International en voerproducent Van Gorp zijn in 2012 het initiatief Solidair met soja gestart, in samenwerking met Bionext en Solidaridad. Het initiatief richt zich op verdere verduurzaming van de biologische pluimveeketen in Nederland, door aanvullende eisen te stellen aan soja die verwerkt wordt in biologisch pluimveevoer. Deze eisen hebben betrekking op sociale werkomstandigheden van sojatelers en de preventie van boskap ten behoeve van sojateelt. De Biologische Pluimveehoudersvereniging, eierpakstation Gebr. Van Beek en Stichting merkartikel Bio + hebben het convenant samen met de initiatiefnemers ondertekend tijdens de BioVak in 2013. Het streven van de convenantpartners is om grondstoffen voor biologische pluimveevoer zoveel mogelijk uit de regio te betrekken. Zolang er echter nog een afhankelijkheid bestaat van soja uit verre gebieden, zetten zij zich in voor borging van goede werkomstandigheden en het voorkomen van ontbossing.


Afgelopen januari (BioVak 2013) werd het convenant al door verschillende partijen ondertekend.

Klik hier voor het convenant.

Voor meer informatie: Heleen Klinkert, 030 2339973

Bron: website Bionext
Publicatiedatum: