Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dit weekend extra aandacht voor 'Adopteer een blaarkop' op boerderij Buitenverwachting

Aanstaand weekend 22-23 juni het weer zover, dan houdt boerderij Buitenverwachting van 10:00 tot 17:00 open dag. Deze open dag wordt georganiseerd in het kader van Lekker naar de Boer. Boerderij Buitenverwachting is een kleinschalige multifunctionele biologische boerderij aan de Vlietkade 2 in Hoogmade.



Het hart van het familiebedrijf wordt gevormd door de melkkoeien. Voornamelijk Holsteins, maar het aantal 'blaarkoppen' stijgt. De blaarkop is een Oudhollands en zeldzaam ras. Om de blaarkop te ondersteunen organiseert boerderij Buitenverwachting tijdens de open dag de actie 'Adopteer een blaarkop'. "Behalve de terugkeer van de blaarkop laten we ook de kalfjes bij de koe lopen. We hebben niet alleen koeien en kalfjes, maar ook schapen, kippen, varkens, eenden en bijen. Daarnaast beheren we natuur en zorgen voor de weidevogels. Onze open dag is net als ons bedrijf veelzijdig, er is dus van alles te doe en te zien. Zo zijn er onder andere jonge dieren, een speelweide, kunnen er slootbeestjes worden gevangen, kan je mee op koesafari, zijn er rondleidingen door de experimentele moestuin en is er een waterspeeltuintje. Bovendien is er verrassende catering op basis van eigen producten. Deze eigen producten worden ook verkocht", zo licht Corneel van Rijn de rest van het programma toe.

Kijk voor meer informatie op www.boerderijbuitenverwachting.nl.
Publicatiedatum: