Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-shiitaketeelt in Oostenrijk: combinatie van traditie en innovatie

Het idee om shiitake in Oostenrijk te telen, kwam bij de familie Edlinger op toen zij een reis maakte door Azië. Echter, het voornemen om een in Oostenrijk tot dan toe onbekende paddenstoelensoort op de markt te brengen, bleek allesbehalve eenvoudig. De eerste jaren werd daarom professionele hulp uit Japan ingeroepen, totdat men het alleen probeerde. Omdat de teelt van shiitakes echter een geheel eigen wetenschap is, werd er vervolgens opnieuw hulp ingeschakeld uit Zuid-Korea, en met succes. Sung-Kyund Lee kwam in 2010 en ging niet meer weg. Hij heeft de jaarproductie in de afgelopen veertien jaar vervijfvoudigd. Sindsdien is hij directeur bij de Marchfelder Bio Edelpilzen.

In het biologische paddenstoelenteeltbedrijf in Raasdorf komt de kennis van oude paddenstoelentradities uit Azië samen met de hoge biologische standaarden uit Oostenrijk, gecombineerd met individuele klantenzorg. De eersteklas biologische shiitakes profiteren dus van het beste uit twee werelden. De Marchfelder Bio-shiitakes worden gekweekt in drie hallen met in totaal veertien kweekruimtes. Daarnaast zijn er nog twee hallen voor de incubatie en diverse ruimtes voor flesvulling, laboratoriumwerkzaamheden en diverse andere doeleinden beschikbaar. De meerfasige paddenstoelencultuur vindt deels plaats in zogenaamde cleanrooms. Om een constante hoge kwaliteit te kunnen garanderen, wordt alles in eigen beheer uitgevoerd, van de productie van paddenstoelensporen, het mengen en inoculeren van de substraten tot aan de daadwerkelijke teelt, oogst en verpakking, allemaal ter plaatse en met de hand afgehandeld.

Voor meer informatie:
Marchfelder Bio-Edelpilze GmbH
Lange Feldgasse 17
2281 Raasdorf, Oostenrijk
Tel.: +43 (0)2249 28723
office@marchfelder-bio-edelpilze.at
www.marchfelder-bio-edelpilze.at

Publicatiedatum: