Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuwe indeling hallen - aanbod per producttype gepresenteerd

SIAL Paris viert 60e verjaardag

De internationale voedingsmiddelenvakbeurs SIAL Paris viert van 19 tot en met 23 oktober aanstaande haar 60e verjaardag. De SIAL Paris 2024 ontvangt dit jaar ruim 7.500 exposanten uit meer dan 130 landen, waarbij naar verwachting maar liefst 75% van de bezoekers internationaal zullen zijn. De SIAL Paris is de grootste foodvakbeurs van het jaar, waar wereldwijde innovators, opinieleiders en decisionmakers samenkomen.

In de komende weken wordt een speciaal programma onthuld, dat de SIAL-ervaring verder aanvult. Gedurende het vijfdaagse evenement zal de Franse hoofdstad bruisen van vitaliteit en gezelligheid, zowel op de beurs als in de stad zelf, met culinaire evenementen van allerlei soort.

Inspiratie uit het verleden om de toekomst vorm te geven
Onder het thema 'Own the Change' wil de SIAL 2024 professionals uit de industrie stimuleren om voortdurende transformaties te omarmen en wereldwijde voedseluitdagingen aan te pakken. Deze collectieve beweging zal worden gevoed door de MVO-initiatieven van exposanten onder de aandacht te brengen en expertise onder de aandacht te brengen door middel van initiatieven zoals SIAL Insights, een tweejaarlijkse analyse van trends in de sector, SIAL Innovation, dat een kijkje biedt in toekomstige ontwikkelingen, en SIAL Startup, dat in 2024 twee keer zoveel veelbelovende startups zal bevatten als tijdens de vorige editie, inclusief concepten die zich in een vroeg stadium bevinden.

Nieuwe indeling
Eén van de belangrijkste hoogtepunten is een nieuwe indeling van de beurshallen. Om de bezoekerservaring te verbeteren, komt de SIAL tegemoet aan de wens van 80% van de bezoekers om het aanbod per producttype te presenteren, om zodoende een efficiëntere gang over de beurs te kunnen maken. De nieuwe plattegrond groepeert de exposanten dan ook per thema.

SIAL Paris: Smeltkroes van de voedingsindustrie
Op het gebied van vertegenwoordigde landen, strijden Frankrijk en Italië om de eerste plaats, waarbij Italië momenteel aan de leiding is qua oppervlakte, met meer dan 16.000 m2. Daarnaast keert China sterk terug met meer dan 6.000 vierkante meter aan paviljoens, terwijl ook Oekraïne en India hun groeiende invloed op het wereldtoneel demonstreren. Ook Nederland is zoals gebruikelijk sterk vertegenwoordigd op de SIAL, met onder meer een collectief Holland Paviljoen.

Verschillende landen uit Afrika zullen ook prominent aanwezig zijn, met speciale paviljoens in hal 5a. De verwachtingen zijn hooggespannen voor een grotere vertegenwoordiging in vergelijking met eerdere edities, waarbij Ivoorkust en Senegal hun deelname al hebben bevestigd.

Vermeldenswaard is zijn ook nieuwe deelnemende landen, zoals Oeganda, Libië en Irak waardoor de culturele reikwijdte van SIAL Paris verder wordt vergroot. Daarnaast maken trouwe deelnemers als de VS en Spanje zich op voor een onvergetelijke aanwezigheid op deze historische editie.

Met een geschatte komst van 285.000 professionals, waaronder 8.000 grote inkopers met een gecombineerde koopkracht van 50 miljard euro, biedt de SIAL Paris ongeëvenaarde zichtbaarheid en zakelijke kansen op het wereldtoneel.

Nederland op SIAL Paris
Ze zullen exposeren op SIAL Paris 2024
Naar verwachting zullen ongeveer 180 Nederlandse bedrijven acte de présence geven op de SIAL, waarvan een deel ondergebracht is in het Holland Paviljoen georganiseerd door Gielissen.

Kerncijfers

  • 83% van de kopers deed aankopen op of net na de SIAL
  • 9 van de 10 bezoekers vinden de SIAL strategisch voor hun bedrijf
  • Meer dan 400.000 producten tentoongesteld en 7.500 verwachte exposanten

Praktische informatie
Exposanten en bezoekers wordt aangeraden om hun bezoek van tevoren te plannen, aangezien de belangstelling voor de beurs zeer groot is. De inschrijving voor exposanten is momenteel lopende en ruim 90% van de beursoppervlakte is al gereserveerd. Voor exposantenvragen en registratie kunt u contact opnemen met de Nederlandse vertegenwoordiging Promosalons Nederland, via 020 4620020, netherlands@promosalons.com. Voor bezoekers start de kaartverkoop medio april

Publicatiedatum: