Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fietsroute van 27 kilometer langs zes biologische boeren bij Dronten

"Dronten en Flevoland zijn koploper op het gebied van biologische en duurzame landbouw en veeteelt. En daar mogen we best trots op zijn vinden we zelf. We hebben een fietsroute uitgezet van 27 kilometer die langs verschillende biologische boeren gaat", meldt Netwerk Duurzaamheid Dronten op de eigen website.

© Ahavelaar | Dreamstime.com

De route is zo uitgezet dat er onderweg genoeg te zien, te doen en te beleven is. De route is nog in ontwikkeling en het netwerk ropt bedrijven op zich aan te melden. Deze boerderijen kom je tegen op de route:

De Pruimenpot
Biologisch appel- en pruimenbedrijf. In de winkel bij de boerderij zijn fruit en zelf gemaakte producten zoals jam, sap en chutneys te verkrijgen.

Van den Hamlaan 12, 8251 RZ Dronten
www.depruimenpot.nl

Bio Erf 17
Vers van het land, voldoende variatie, van goede kwaliteit en altijd 100% biologisch. In de winkel is seizoensgebonden aanbod verkrijgbaar.

Rietweg 17 8251 SC Dronten
www.bioerf17.nl

Hofweb
Sinds 2004 selecteert Hofweb de beste biologische producten uit haar omvangrijke netwerk van boeren. Aangevuld met een compleet bio supermarkt assortiment.

Professor Zuurlaan 23, 8256 PD Biddinghuizen
www.hofweb.nl

GAOS
Biologisch dynamisch akkerbouwbedrijf zet zich in voor een evenwichtige kringloop van de natuur. In het seizoen heeft GAOS tevens een pluktuin, een heerlijke plek voor bloemenliefhebbers én insecten.

Elandweg 46 8255 RK Swifterbant
www.gaos.nu

Warmonderhof
Biologische land- en tuinbouw opleiding voor jongeren en volwassenen. Wonen, werken en leren op de boerderijschool in Dronten. Regelmatig zijn er activiteiten die ook voor geïnteresseerden te bezoeken zijn.

​Wisentweg 12, 8251 PC Dronten
www.warmonderhof.nl

Elshof Fruit
Volledig gespecialiseerd in het telen en verpakken van biologische appels en peren. In het seizoen zijn appels en peren aan de weg verkrijgbaar.

Van den Hamlaan 19, 8251 RX Dronten
www.elshoforganicfruit.com

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum: