Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

En de boer, hij ploegde voort...

En de boer, hij ploegde voort... Zo ook Boer Sil, hij is alweer een week bezig om de groenbemester met zijn paarden onder te werken. "Doordat er geen zware trekkers op de akkers reden, zijn deze prima begaanbaar. Niks geen water, mooie, losse zwarte grond is het resultaat van een dag werken met zijn vrienden, collega's, zijn Fjordenpaarden dus. De sport om de ploegsporen recht te krijgen en te houden, lukt geweldig. Sil nam het besluit om vanaf heden geen gebruik meer te maken van de trekker en diesel, hij boert alleen met paarden, investeerde in een kleine elektrische shovel en daarmee is het bedrijf nu geheel fossielvrij", zo beschrijft Meta Oostendorp.

"De buizerd scheert al krijsend over, de groene specht lacht in haar vuistje en merel zingt het hoogste lied. Maar vooral is er de stilte. Eind van deze week ligt de akker klaar om 13.000 jonge groenteplantjes te ontvangen. Met de plantmachine, en vrijwilligers, zullen de paarden heel rustig dit karwei gaan doen. En daarna de vroege aardappels poten. Een geweldige tijd wordt het voor dit leven op het platteland."

"Onderwijl staat er bij boerin Saar ook van alles te gebeuren. Het eerste lammetje van haar Friese melkschaap, Marie, is geboren, blatend en wel. De komend weken zullen er meer volgen. Spannend en vertederend. De Blije Bloementuin wordt weer opgeruimd en ingericht en het bloemenzaad voorgezaaid in trays. Het groentekarretje komt weer aan de weg. En de kleine boerderijwinkel begint bij veel mensen al een vast adres te worden. Een klein, groeiend gemengd bedrijf met veel positieve energie, wat er mag zijn. Mts Sil en Saar in Dwingeloo."

Voor meer informatie:
Maatschap Sil en Saar
Bosrand 14
7991 PA Dwingeloo
06 23305669
sil.oostendorp@gmail.com
www.boer-sil.nl

Publicatiedatum: