Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Aangenomen motie bio-industrie is een belangrijk signaal"

Op 6 februari is er een motie aangenomen in de tweede kamer om de bio-industrie uit te faseren en over te gaan tot een dierwaardige veehouderij. Minister Adema deelt die wens en ziet dit als een belangrijk signaal. "Ik deel de wens om over te gaan tot een dierwaardige veehouderij. Zoals u weet is het mijn inzet om de dierwaardigheid in de veehouderij verbeteren en uiteindelijk toe te werken naar het volledig gebruik van diergericht ontworpen houderijsystemen in de veehouderij."

" Hoewel het uitfaseren van bepaalde vormen van veehouderij en/of het omvormen van
sectoren zeer complexe opgaven zijn die niet zonder meer door één kabinet, laat
staan een demissionair kabinet, kunnen worden geregeld, geeft de Kamer hier een
belangrijk signaal mee af", zo gaat hij verder in een brief aan de kamer. "Ik zal de geuitte wens zo goed als mogelijk inpassen in mijn beleid, maar zie het signaal ook als waardevol voor een nieuw te vormen coalitie en de afspraken die daar zullen worden gemaakt."

"Zeer teleurstellend", noemt De Groot de reactie van de minister, zo schrijft Nieuwe Oogst. Hij vindt dat de minister de oproepen van de Kamer 'niet zomaar kan negeren' en verwacht dat Adema snel met 'concrete stappen' komt om dierenwelzijn te verbeteren. Adema stelt in zijn brief dat hij de Tweede Kamer voor de zomer verder informeert over de motie.

Bron: Tweede Kamer

Publicatiedatum: