Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Samenwerking met Ekoplaza

Derde editie VegaFeb gaat bijna van start

Op 1 februari start de derde editie van VegaFeb. De challenge waarin deelnemers wederom uitgedaagd worden om een (korte) maand geen vlees te eten. "Dit jaar delen wij 29 heerlijke en verrassende recepten van diverse partners en influencers", vertelt Floris de Graad, directeur Vegetariërsbond.

Het nieuwe jaar is net begonnen en dat betekent dat veel mensen nieuwe doelen en goede voornemens voor zichzelf hebben vastgesteld. Binnen deze groep geeft 59% aan dat gezonder eten hen goede voornemen is*. "Tijdens VegaFeb kunnen deelnemers makkelijk aan dit goede voornemen werken. Een vegetarisch dieet heeft namelijk voordelen zoals afvallen, een betere bloedsomloop en betere slaap. Hoe langer je doorzet, des te energieker je je zult voelen. En ook dit jaar hebben wij weer mooie prijzen waaronder maaltijdboxen van Ekomenu, kookboeken, Crisp boodschappentegoed."

Er zijn op dit moment 860.000 vegetariërs en meer dan de helft van de Nederlanders is flexitariër. "Naast werken aan je gezondheid levert een maand geen vlees eten ook een positieve bijdrage aan de wereld. Per persoon in je huishouden bespaar je door vegetarisch te eten in 1 maand: 37.000 liter water, meer dan 40 kilogram CO2, 64 vierkante meter land en het leven van tenminste 1 dier."

De laatste week van VegaFeb staat dit jaar in het teken van een samenwerking met Ekoplaza. Deelnemers ontvangen 7 recepten die eenvoudig online te bestellen zijn. Ook in de winkels van Ekoplaza worden klanten gewezen op de actie.

VegaFeb is een initiatief van de Vegetariërsbond, opgericht in 1894. De Vegetariërsbond is dé deskundige op het gebied van vegetarische voeding en geeft voor Nederland het V-Label voor vegetarische en veganistische producten uit, dat inmiddels op ruim 2000 verpakkingen in de supermarkt te vinden is.

*Onderzoek door onderzoeksbureau Motivaction in samenwerking met Nationale-Nederlanden. N=1152, kwantitatief online onderzoek uitgevoerd van 12-11-2023 tot 17-12-2023, Nederlands publiek 18+­­.

Deelnemers kunnen zich inschrijven via www.vegafeb.nl.

Publicatiedatum: