Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologisch geitenijs Happy Goats Goodness uitgeroepen tot 'Bioproduct van 2024'

Het biologisch geitenijs 'Happy Goats Goodness' is op de Biobeurs verkozen tot biologisch product van 2024. De vakjury loofde het fluweelzachte geitenijs om zijn volle karamelsmaak, zonder aanwezigheid van een specifieke geitensmaak. De makers ontwikkelden het ijs speciaal voor vriendinlief, die dol is op ijs, maar een koemelkintolerantie heeft.

Uit 30 inzendingen en 13.000 stemmen werd een top 5 geselecteerd, die gisterenavond op de Biobeurs in Den Bosch, na een korte pitch voor een vakjury streden om de titel. De meeste publieksstemmen gingen naar de Luna e Terra biodynamische Edamame boontjes van Hollandse bodem, zij ontvingen zowel de publieksprijs als de 2e prijs van de vakjury. De zoete aardappelchips van John Altman werd derde.

"Dit product is niet alleen een geweldige aanvulling op het biologische assortiment, het is de makers tevens gelukt om fluweelzacht ijs te maken zonder dat je die sterke specifieke geitensmaak erdoorheen proeft", aldus Jurylid en Food Trendwatcher Anneke Ammerlaan. Winnaars Victor Boone en zijn medestudent Lars Hoffmann zagen een kans in het ijsschap en ontwikkelden het biologische geitenijs met Salty Caramel Temptation smaak, die ook geschikt is voor mensen met een koemelkintolerantie.

De Edamame boontjes van Luna e Terra kreeg de meeste stemmen van het publiek. De nieuwe lijn met negen verschillende groenten zijn biodynamisch geteeld en van Nederlandse bodem. Naast de publieksprijs ontvingen ze ook de tweede prijs van de vierkoppige vakjury bestaande uit Michaƫl Wilde, directeur van brancheorganisatie Bionext, Bart Fischer retaildeskundige, Food Trendwatcher Anneke Ammerlaan en Evelyn van Leur- Slager Founding Partner at Category & Trade Company. De knapperige zoete aardappelchips van John Altman, gemaakt van zoete bataten van Nederlandse bodem nam de 3e prijs in ontvangst.

Dit jaar werden er twee nieuwe prijzen uitgereikt: Smaakt Vegan Jackfruit Bitterballen van de Smaakspecialist ging er met de titel 'Beste bio snacks' vandoor. De Goed VerhaalBox van de Groene Weg, een proefbox met vier stukjes biologisch vlees met goed verhaal, ontving de prijs voor 'Beste Bio Versproduct van het jaar'.

De productverkiezing is in het leven geroepen om nieuwe biologische producten te ondersteunen om hun plek in de markt te vinden en is georganiseerd door BioNederland, in samenwerking met FoodPersonality, het platform voor managers in de levensmiddelenbranche.

Voor meer informatie:
BioNederland
info@bionederland.nl
www.bionederland.nl

Publicatiedatum: