Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Presentatie resultaten pilot BioLokaal Catering Noord-Brabant: 18 januari tijdens Biobeurs

Vorig jaar zetten diverse Noord-Brabantse gemeenten en organisaties een handtekening onder de provinciale Intentieverklaring voor 50% biologisch en/of lokaal voor 2026. De deelnemers en hun cateraars zijn afgelopen jaar ondersteund met de pilot BioLokaal Catering Noord-Brabant, die begeleid is door Bionext en Stichting EKO-keurmerk. Het doel was 20% biologisch en 10% lokaal vanaf kwartaal 3. Dankzij intensieve samenwerking tussen deelnemers en cateraars zijn er binnen enkele maanden grote stappen vooruit gezet. Het eindrapport wordt donderdag18 januari op de Biobeurs gepresenteerd en besproken met deelnemers en cateraars.

De ondertekening van de intentieverklaring tijdens de Biobeurs 2023

Laaghangend (biologisch) fruit
De stappen vooruit zijn vooral te danken aan een aantal quick wins, zoals goed beschikbare biologische producten die snel tot toename van het aandeel leiden. Er is ook geƫxperimenteerd met alternatieve leveranciers die gespecialiseerd zijn in biologische en/of regionale producten.

Belemmeringen
De pilot heeft ook een aantal stevige belemmeringen aan het licht gebracht, variƫrend van de vaak genoemde hogere prijs, slechte verkrijgbaarheid bij de traditionele foodservice groothandels en de WKR-regeling.

Routekaart voor opschaling biologisch in de catering
Op 18 januari (10.30-11.30 uur) wordt het BioLokaal evaluatierapport 'Routekaart voor opschaling biologisch in de catering' gepresenteerd op de Biobeurs. Deelnemers en cateraars delen hun ervaringen. Ook wordt een doorkijk naar opschaling van het project op landelijk niveau gegeven. De presentatie is voor alle beursbezoekers toegankelijk.

Voor meer informatie:
Bavo van den Idsert
bavo@idsoke.nl

Publicatiedatum: