Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw gecertificeerd: Wijnimporteur Verbunt Verlinden

Verbunt Verlinden is een mondiaal opererende wijnimporteur en bestaat sinds 1844. Onlangs heeft de wijnimporteur een biologisch certificaat ontvangen. Wat was de reden om te kiezen voor biologisch en wat was er nodig om het certificaat te behalen? Skal sprak met Ruud van der Meijden, Supply Chain Manager bij Verbunt Verlinden en verantwoordelijk voor de certificering.

Bio wijn uit Australië
 “Wij zijn lid van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW) en worden door deze organisatie eens in de twee jaar gecontroleerd door een onafhankelijke auditor. Wij willen voorloper zijn, een voorbeeldfunctie vervullen.” Het bedrijf dacht met het lidmaatschap van de KVNW ook biologisch gecertificeerd te zijn. “Toen we echter een partij biologische wijnen inkochten in Australië, wees onze leverancier ons erop dat we de wijnen niet konden importeren zonder geldig biologisch certificaat”, aldus Van der Meijden. De levering zat inmiddels al in de container voor vervoer naar Nederland.

Certificering verplicht
“We zijn gaan bellen met de KVNW. Onze aanname bleek niet te kloppen. Ook bleek dat wijnhandelaren zelfs verplicht zijn zich te certificeren in deze situatie. Dat betekende dat we binnen enkele weken een biologisch certificaat moesten halen. Anders konden we de biologische wijnen die vanuit Australië naar ons onderweg waren niet inklaren.”

Spoedprocedure
De wijnimporteur vroeg bij Skal Biocontrole een spoedprocedure aan voor biologische certificering.  “Wij hebben alles helemaal op orde en worden standaard veel gecontroleerd. We konden dus met her en der een aanscherping, ter plekke laten zien hoe de zaak ervoor stond”. Het toegangsonderzoek duurde op de minuut af twee uur. “We werden geïnterviewd, gevraagd wat we doen en waarom. Onze administratie werd onder de loep genomen. Veel hebben we niet hoeven aanpassen. Kleine dingen, zoals dat we nu op de bon vermelden dat het een biologische wijn betreft. Niets heel spannends."  

Advies aan andere wijnhandelaren
“Het biologisch certificaat is een mooie verkooptool. Het straalt betrouwbaarheid en degelijkheid uit. Wil je je wijnen biologisch certificeren, bereid je dan wel heel goed voor. De inspecteurs van Skal Biocontrole gaan serieus met hun vak om en houden niet van ‘ongeveer’. Je kunt dat spijkers op laag water zoeken noemen, maar het betekent wel dat je je zaken voor elkaar hebt.” 

Bron: Skal

Publicatiedatum: