Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"EKO is in een nieuwe fase beland"

Er is in 2023 veel werk verzet om EKO een bijdrage te laten leveren aan de groeidoelstelling van 15% biologische landbouw in 2030. EKO heeft als basis EU-biologisch en voegt daar bovenwettelijke normen aan toe. Heel belangrijk is volgens het team achter EKO de herkomstgarantie biologisch uit Nederland. "Het EKO sterren-keurmerk staat nu garant voor herkomst van EKO-NL ingrediënten in producten waar het EKO sterren-keurmerk op staat. Alle EKO certificeringsdocumenten zijn in oktober 2023 op deze aangescherpte norm aangepast en gepubliceerd."

Bavo van den Idsert, Douwe Monsma en Poppe Braam op de Biobeurs 2024.

In het voorwoord van de EKO rapportage 2023 zegt voorzitter Douwe Monsma: "Met de stappen wordt het profiel van het EKO-keurmerk versterkt. Dit zorgt voor meer professionaliteit en helderheid naar de stakeholders, de achterban en - niet te vergeten – de consument. Dankzij de nieuwe energie en de concrete stappen die er zijn gezet is EKO in een nieuwe fase beland en dat is belangrijk gezien de Europese en Nederlandse plannen om fors in te zetten op biologische landbouw. Veel dank aan manager Bavo van den Idsert en de teamleden Laura, Chantal, Theo en Paula van Bionext voor hun passie en drive om dit allemaal mogelijk te maken."

Klik hier voor de EKO rapportage 2023.

Voor meer informatie:
Stichting EKO-keurmerk
HNK Ede Horapark
Bennekomseweg 43
6717 LL Ede
030 2320493
info@eko-keurmerk.nl
www.eko-keurmerkn.nl

Publicatiedatum: