Hoofd Bemiddelingsbureau

Plantion is verbindend in bloemen en planten: een moderne, complete en inspirerende marktplaats voor kwekers en sierteeltdetaillisten. Met 150 medewerkers creëert Plantion optimale afzetmogelijkheden voor producten van haar aanvoerders. Plantion combineert onder één dak een klokveiling (dagverse bloemen en planten), een groencentrum (boomkwekerijproducten) en een groothandelscentrum (bloemen, planten en bloemisterijartikelen). Daarnaast bemiddelt Plantion rechtstreeks tussen kweker en koper. Veel producten zijn ook via Plantion Digitale Marktplaats verkrijgbaar. Plantion investeert in een CO2-neutrale marktplaats, onder meer door gebruik van zonnepanelen en windenergie. Over 2019 realiseerde Plantion een omzet van 102,2 miljoen euro.

Vanwege een ontstane vacature zijn wij op zoek naar een fulltime:

Hoofd BB (Bemiddelingsbureau)


De functie

Als hoofd BB (bemiddelingsbureau) ben je verantwoordelijk voor het opstellen, bewaken en uitvoeren van het jaarplan voor het bemiddelingsbureau en lever je een proactieve bijdrage aan het totale commerciële beleid. Je geeft met een frisse en dynamische blik leiding aan een tiental (senior) verkopers en rapporteert aan de manager commerciële zaken (ad interim: commercieel directeur). Het bemiddelingsbureau bemiddelt tussen aanvoerders/kwekers en afnemers. Je bent verantwoordelijk voor de termijnhandel en schakelt tussen termijn- en dagverkoop van zowel snijbloemen als potplanten.

Je volgt de ontwikkelingen in de markt en verkent wensen en behoeften van afnemers. Je zorgt voor het in stand houden van de commerciële relatie met nationale en internationale klanten en met brancheorganisaties door het bezoeken van beurzen en kopers en kwekers in binnen- en buitenland. Je volgt de omzetcijfers en stelt afnamepatronen en periodieke verkooprapportages op.

 

De functie-eisen

Ervaring en inzicht in de Nederlandse sierteeltmarkt markt is een voorwaarde. Je hebt een passende afgeronde HBO opleiding en/of een vergelijkbaar werk- en denkniveau. Je beschikt over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden (in het Nederlands, Duits en Engels), je hebt leidinggevende capaciteiten, verantwoordelijkheidsbesef, probleemoplossend vermogen en kunt goed plannen en organiseren. Daarnaast kun je bestaande relaties onderhouden en nieuwe contacten opbouwen.


Wij bieden

Een marktconforme salariëring en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De werksfeer is prima, de cultuur hands-on en informeel.


Sollicitatie

Je kunt je motivatie en CV vóór 1 maart 2020 mailen naar Plantion: kristelnijenhuis@plantion.nl. Voor meer informatie kun je kijken op www.plantion.nl of contact opnemen met commercieel directeur Guus van Logtestijn, telefoon 0318-66 17 51.


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven