Account Manager Benelux

Ridder Group bestaat uit een drietal onderdelen: Ridder Growing Solutions, Ridder Climate Screens en Ridder Drive Systems. Daarnaast heeft Ridder buitenlandse vestigingen in Frankrijk, Spanje, de Verenigde Staten, Mexico en China. Bij Ridder werken meer dan 350 betrokken medewerkers aan geavanceerde systemen die de agrariër van vandaag ondersteunen bij het optimaliseren van zijn productieproces ten behoeve van een duurzame en efficiënte productie. Of het nu gaat om het leveren van schermdoeken, de ontwikkeling van energiezuinige klimaatcomputers, betrouwbare aandrijvingen, klimaatcontrole of waterbesparende innovaties.

Ridder Group is ambitieus, innovatief en groeiende. Daarom zijn wij ter versterking van de afdeling Sales in Maasdijk van Ridder Climate Screens op zoek naar een energieke, resultaat gerichte en zeer commerciële;


Account Manager Benelux


Ridder Climate Screens is onderdeel van de Ridder Group welke wereldwijd schermdoeken leveren voor de professionele tuinbouw. Met een kleine groep toegewijde medewerkers verkopen, ontwikkelen, produceren en onderhouden we schermdoeken voor klimaatregeling in de bedekte teelten. Onze producten worden geleverd via een wereldwijd dealernetwerk van kassenbouwers en installateurs.

Ben jij een sterke, commerciële Account Manager, een échte Hunter met B2B verkoopervaring en heb je ervaring met verkoop van technische producten?


Dan is dit de baan voor jou!

Als Account Manager bij Ridder Climate Screens speel je een sleutelrol in de verdere groei van ons bedrijf. Je opent nieuwe markten op succesvolle wijze waardoor de klantenportefeuille van Ridder verder groeit. Je verzorgt zowel klantbeheer als acquisitie en je werkt intensief aan het werven van nieuwe prospects op basis van een gedegen strategisch plan. Nog belangrijker is het om de relatie met bestaande klanten verder te verstevigen en uit te bouwen. Je verkoopt niet alleen onze Ridder producten, maar ook de nazorg waar Ridder om bekend staat.


Jouw profiel

  • HBO werk- en denk niveau en een sterk zakelijk instinct.
  • Ervaring met verkoop in een technische omgeving is absoluut een vereiste.
  • Ervaring met verkoop in de professionele tuinbouw is een pre.
  • Groot doorzettingsvermogen, flexibel en proactief.
  • Communicatief sterk, en goede analytische vaardigheden.
  • Inzet, moed en een competitieve instelling.
  • Je beschikt over goede schrijf –en presentatievaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal, en bij voorkeur spreek je Frans of Spaans.
  • Je bent bereid tot reizen, ongeveer 20-30% van je tijd breng je door in het buitenland.

Je rapporteert in deze rol aan de Managing Director.


Wij bieden

We geven je alles wat je nodig hebt om uit te blinken in je rol. Je krijgt veel zelfstandigheid en bent verantwoordelijk voor je eigen agenda, maar bent onderdeel van een hecht team. Wij bieden een uitdagende functie in een stimulerende werkomgeving bij een innoverend en snel groeiend bedrijf. Je werkt nauw samen met verschillende disciplines binnen Ridder Group en je werkt in een enthousiast team die onze rol van toeleverancier op het gebied van tuinbouw schermdoeken willen verstevigen.


Meer informatie?

Neem voor meer informatie over deze functie, of een uitgebreide functieomschrijving contact op met HR via recruitment@gs.ridder.com. Ben jij de geschikte kandidaat? Dan ontvangen wij graag je CV en motivatiebrief.


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven