Teeltspecialist Biologisch

Teeltspecialist Biologisch

De visie van Agrifirm is om elke dag te werken aan een verantwoorde voedselketen voor toekomstige generaties. Waarom? Omdat een verdubbeling van de wereldpopulatie over 30 jaar, vandaag een andere en innovatieve manier van denken en handelen vraagt. Wij willen ervoor zorgen dat we iedereen betaalbaar, gezond en duurzaam voedsel kunnen aanbieden.

Agrifirm levert daarom kwalitatief hoogstaande diervoeders, producten voor de teelt van gewassen en professioneel advies. Daarnaast focust Agrifirm ook op de ontwikkeling van innovatieve, duurzame producten en concepten die veehouders en telers helpen de best mogelijke resultaten te halen voor nu en in de toekomst.

Agrifirm is een coöperatie waarin meer dan 10.000 Nederlandse leden, veehouders en telers, hun krachten hebben gebundeld. Agrifirm is circa 120 jaar geleden opgericht in Nederland en is nu een toonaangevende, agrarische coöperatie met een internationaal netwerk van dochterbedrijven gevestigd in 16 landen in Europa, Zuid-Amerika en Azië en een wereldwijd distributienetwerk. Het hoofdkantoor is gevestigd in Apeldoorn en met ruim 3.000 betrokken medewerkers werkt Agrifirm iedere dag aan een gezonde toekomst voor boer én maatschappij.

Agrifirm is actief in vier wereldwijde regio’s: NWE, EMEA, LATAM en ASIA. Alle regio’s vallen onder Agrifirm Group. De regio North-West Europe (Nederland, België en Duitsland) bestaat uit 5 business groups: Rundvee, Varkens, Vleespluimvee, Legpluimvee en Plant. De business group Plant bestaat uit de sectoren Akkerbouw, Bloembollen, Fruit & Vollegrondsgroente en Biologisch.


Sector Biologisch

Agrifirm adviseert biologische boeren en levert verschillende producten voor de biologische landbouw, zoals zaaizaden, mest en compost, gewasverzorgingsproducten, veevoer en andere benodigdheden. Ons Bioteam bestaat uit adviseurs uit alle biologische sectoren en regio’s, zoals: Akkerbouw & Groententeelt, Rundvee & Geiten, Varkens & Pluimvee.

De specialisten van het Bioteam werken regionaal, staan dichtbij de biologisch ondernemer en zijn lokaal betrokken vanuit de coöperatie. Doordat Agrifirm zowel klanten heeft binnen de veehouderij als de plantenteelt, kunnen de specialisten ook faciliteren bij onderlinge kringlopen binnen de biologische landbouw.


Functie

Agrifirm is voor de biologische sector op zoek naar een ervaren Teeltspecialist Biologisch voor 3 dagen (24 uur) met als werkgebied Midden Nederland en als kerngebied Flevoland.


Wat ga je doen?

Als Teeltspecialist Biologisch ga je onderdeel uitmaken van zowel het nationaal opererend Bioteam èn van het verkoopteam Akkerbouw Midden Nederland. Het verkoopteam Akkerbouw Midden Nederland bestaat uit adviseurs voor akkerbouw en groententeelt in midden Nederland, waarvan een deel biologische bedrijven adviseert.


Jouw taken en verantwoordelijkheden zullen zijn:

 • Je bent een verbinder, naar je klanten en je collega’s uit de verschillende teams en sectoren
 • Je levert een actieve rol in het uitbreiden van ons marktaandeel in meststoffen, zaden, bedrijfsbenodigdheden en gewasverzorging
 • Je hebt een eigen klantenportefeuille, waar je de teelt technische begeleiding verzorgd en het productenpakket verkoopt, zodat je goed weet wat er speelt bij onze klant
  Samen met collega’s geef je input aan assortimentsontwikkeling.

De Teeltspecialist Biologisch rapporteert rechtstreeks aan de Verkoopmanager Akkerbouw Midden Nederland en schakelt functioneel met de Manager Biologisch.


Profiel

 • Afgeronde HBO opleiding bij voorkeur agrarisch
 • Je hebt ervaring en kennis van de biologische teelt
 • Je hebt minimaal 5 jaar commerciële ervaring; je hebt ervaring met het adviseren van klanten en je weet nieuwe producten (innovaties) goed en op maat in de markt te zetten
 • Vaardigheid met Office pakketten (Excel, Word, PowerPoint)
 • Je bent woonachtig in midden Nederland.

 
Verder ben je:

 • Ondernemend en resultaatgericht
 • Een teamspeler die mensen kan verbinden
 • Zelfstartend en toon je veel initiatief
 • Een netwerker die snel zijn weg vindt in relevante netwerken en bij belangrijke stakeholders
 • Probleemoplossend en enthousiasmerend
 • Je bent een sterke persoonlijkheid die kan incasseren en in oplossingen denkt

 

Wat mag je van ons verwachten?

Een uitdagende functie voor 3 dagen (24 uur) in een enthousiast en betrokken team waar samenwerking en resultaat centraal staan.


Verder biedt Agrifirm:

 • Een goed salaris
 • Een gedegen pensioenregeling
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, veel vrije dagen, etc.
 • Uitmuntende opleidingsmogelijkheden via onze Agrifirm Academy


Ben jij onze nieuwe collega die het verschil weet te maken?

Dan ligt er een mooie carrière voor je in het verschiet bij Agrifirm! Voor meer informatie kun je contact opnemen met Suzanne Meerman, Corporate Recruiter op 06 – 12 25 90 93.

Solliciteren kan via onze website of andere portals: graag via de 'Solliciteer' button. Je reactie (CV en motivatie) kan je richten aan Suzanne Meerman.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure

Kijk voor actuele vacature informatie op 'Werken bij Agrifirm'.

 

 


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven