Purchase Manager (Groente & Fruit)

De Duynie Group bestaat uit 15 internationaal opererende handels- en productieondernemingen in Europa. De ondernemingen houden zich bezig met het op een innovatieve manier, maximaal tot waarde brengen en afzetten van co-producten uit de levensmiddelenindustrie. Wereldwijd worden grondstoffen schaarser en vraagt de maatschappij steeds meer om duurzaamheid, in alle opzichten en in alle productieprocessen. Mede hierom is Duynie’s ambitie het opwaarderen van co-producten (rest stromen) tot ‘core’ (kern)producten die als grondstof kunnen dienen voor tal van toepassingen.

De Duynie Group heeft 275 medewerkers en maakt onderdeel uit van Royal Cosun. Duynie Group bestaat uit: Duynie Feed, leverancier van vochtrijke diervoeders in Europa; Novidon, vermarkten van aardappelzetmeel en zetmeelderivaten; AgriBioSource, actief in de vermarkten van biomassa als grondstof voor energieopwekking; Duynie Ingredients biedt duurzame oplossingen voor de pet food industrie en diverse hobbyhuisdiersector.

Duynie Ingredients groeit hard waardoor deze nieuwe inkoopfunctie ontstaan is. Ben jij een ondernemende inkoper is zowel strategisch als operationeel kan opereren? Iemand die samen met Duynie Ingredients wil bouwen aan de toekomst, dan zijn we op zoek naar jou.

 

Purchase Manager (Groente & Fruit)

Functie

Strategisch, tactisch en operationeel inkopen van rest stromen

 • Verantwoordelijk voor gehele inkoopproces van rest stromen (groente en fruit).
 • Nauwgezet volgen van de markt (nationaal en internationaal) om zo goed mogelijk in te kopen en prijsrisico’s zoveel mogelijk te beheersen.
 • Inventariseren van beschikbare groente- en fruitvolumes.
 • Inventariseren van toeleveranciers zowel in binnen- als buitenland.
 • Onderhandelen, contracten afsluiten en handelsproducten in binnen- en buitenland aankopen.
 • Bezoeken van toeleveranciers zoals, groenteverwerkers, conservenfabrieken, veilingen, telers, HQ-retailers, toeleveranciers van handelsproducten etc.
 • Het wekelijks afstemmen van inkoop- en productiebehoefte.
 • Zorgdragen voor een goede logistieke en administratieve afhandeling.
 • Je rapporteert aan Managing Director.


Profiel  

Mentaliteit speelt de hoofdrol. Het succes bepaal je immers zelf

 • Bachelor werk- en denkniveau in commerciële richting
 • Aantoonbare ervaring als inkoper en/of trader, bij voorkeur binnen AGF/Food branche
 • Kennis van inkoopprocedures
 • Gevoel voor de dynamiek van verse producten
 • Goede beheersing van Excell
 • Goede beheersing van Nederlandse, Engelse en Duitse taal. Kennis van Frans is een pre


Competenties  

 • Commercieel en communicatief vaardig
 • Strategisch en hands-on
 • Proactief en creatief in oplossingen
 • Overtuigingskracht en besluitvaardig
 • Cijfermatig- en analytisch sterk
 • Zelf startend vermogen en teamspeler


Standplaats

Nijmegen (in de toekomst Cuijk; tussen Nijmegen en Venlo)


Aanbod

Een uitdagende functie, markconforme arbeidsvoorwaarden en doorgroeimogelijkheden. Duynie Ingredients kenmerkt zich door een ondernemende, innovatieve, informele en prettige werksfeer met korte communicatielijnen.


Reageren

Duynie Ingredients heeft de Werving en Selectie voor de vacature van Purchase Manager (Groente & Fruit) exclusief uitbesteed aan FreshRecruitment. Voor meer informatie kun je terecht bij Annemieke Bouwmeester, telefonisch bereikbaar op 06 275 324 63. Sollicitaties uitsluitend via www.freshrecruitment.com. Uitgebreide informatie over de organisatie is te vinden op www.duynie-ingredients.com  en www.cosun.nl. Een persoonlijkheidsvragenlijst maakt onderdeel uit van de procedure.

 

De mensen binnen FreshRecruitment zijn zelfstandig ondernemer en gespecialiseerd in de Werving & Selectie en Executive Search in de Food & Agri business gericht op Bachelors en Masters. Wij geloven dat de huidige netwerkeconomie nieuwe oplossingen en organisatievormen nodig heeft. Organisaties waar vakmanschap centraal staat en onderling vertrouwen als cement dient. Daarom verenigen we binnen FreshRecruitment vakkundige professionals die als zelfstandig ondernemer samen werken. Door het versterken van het vakmanschap en ondernemerschap onderscheiden wij ons in de markt. Wij delen de passie voor mensen en zijn bovengemiddeld betrokken en energiek. Wij werken met een omvangrijke database, social media en gerichte wervingscampagnes. International recruitment met een groot netwerk (o.a. Europa, Azië, Afrika, Zuid-Amerika) De marktgebieden zijn: Food, Agri, Retail (FMCG/ OOH), Levensmiddelentechnologie, Food Technology, Nutrition, Biobased, Life Sciences, Animal Scienes, Agro chemicals, Veterinaire pharma, Techniek, Horticulture, Plant Sciences, Organic Agriculture, Sierteelt en Tuinbouw. De functiespecialisaties, zowel vaste als interim posities zijn: General Manager(s), Directie, Sales & Marketing, Financieel, Human Resources (HRM), Operations, Logistiek (Supply Chain), Inkoop, Buyer, Trader, Research & Development (R&D), Voedingsmiddelentechnoloog, Nutritionist, Kwaliteit (QA/ QESH), Engineering, Projectmanagement en Procestechnologie.

 

 

 


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven