Directeur

Stichting Bionext is de ketenorganisatie voor de biologische landbouw. Deze sector groeit sterk en dat is ook logisch: biologische landbouw is een oplossing voor veel maatschappelijke problemen van onze tijd, zoals klimaatverandering, voedselzekerheid en verlies van biodiversiteit. Bovendien is biologische voeding lekker en gezond! Samen met biologische ondernemers (boeren, handel en speciaalzaken) werken we daarom met passie aan steeds duurzamere landbouw en voeding.

Stichting Bionext verbindt de biologische keten van boer tot consument. Met een hechte groep bevlogen medewerkers zorgen we voor de belangenbehartiging van de biologische ketens op de gebieden wetgeving, onderzoek, publiciteit en marktontwikkeling. Ook voert Bionext een groot aantal projecten uit voor de verdere verduurzaming van de biologische keten. En misschien ken je ons van consumentencampagnes zoals Bio lekker voor je en Man in de Pan.

Bionext is een groeiende en dynamische organisatie met veel verschillende klanten en activiteiten.

Als gevolg van het vertrek van de huidige directeur zijn wij op zoek naar een

Directeur


Doel van de functie:

Je verbindt de bestuurders van de drie dragende verenigingen met Bionext en zet samen met hen de strategie uit. Je bent eindverantwoordelijk voor het functioneren van de organisatie en geeft leiding aan het team (26 personen, 17,5 FTE) om tot optimale synergie te komen en de gewenste impact en zichtbaarheid te realiseren. Je bent actief in het acquireren van nieuwe projecten en in het optimaal benutten van de resultaten ervan voor de verdere ontwikkeling en groei van de sector.


Jouw profiel:

  • Academisch werk- en denkniveau
  • Minimaal 5 jaar werkervaring in biologische/duurzame landbouw, voeding en/of een milieunatuur-voeding gerelateerd werkveld
  • Minimaal 5 jaar ervaring in het leiding geven aan teams met resultaatverantwoordelijkheid
  • Kennis van en ervaring met belangenbehartiging
  • Een goede sociale antenne en vermogen tot verbindend optreden


Belangrijkste competenties:

  • Ondernemerschap
  • Leiding geven
  • Resultaatgerichtheid
  • Samenwerken


Geïnteresseerd?

Meer informatie vind je op onze website bionext.nl of kun je inwinnen bij Alexander van Kleij (HRmanager), telefoon 06-13133670. Een assessment zal deel uitmaken van de selectieprocedure.

Herken je jezelf in dit profiel? Solliciteer dan voor 28 juni en mail je CV met een motivatiebrief naar Alexander van Kleij, a.vankleij@acconavm.nl of stuur deze per post naar Postbus 888, 3900 AW Veenendaal.


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven