Rijpmeesters Bananen

Bakker Barendrecht is een van de grootste groente- en fruitbedrijven van Nederland. Met ca. 700 medewerkers in Nederland doen ze er alles aan om de verwachtingen van hun klanten te overtreffen. Naast de toewijding aan kwaliteit en service, zijn werkplezier en een praktijkgerichte visie de voornaamste redenen van het succes van Bakker Barendrecht. 

Door een ontwikkeling bij de klant van Bakker Barendrecht wordt vanaf eind november een vestiging in België geopend. Dit bedrijf heet Bakker Belgium N.V. en is bedoeld om de klant in België optimaal te kunnen bedienen. Vanuit de locatie in Boom zullen de commerciële, logistieke, kwaliteit en operationele activiteiten worden uitgevoerd voor België. 

Bakker Barendrecht is onderdeel van Greenyard. Greenyard is een wereldwijde marktleider in verse en bereide groenten en fruit, bloemen en planten en logistieke diensten voor verse producten. Een van de onderdelen van de operationele activiteiten is het rijpen van fruit.

Om op deze vestiging  het rijpen optimaal te laten verlopen is Bakker Belgium N.V op zoek naar een Rijpmeesters Bananen zowel Senior als Junior.


Rijpmeesters Bananen

Boom (België)


Functie

Verantwoording nemen van het rijpen van bananen en scherp aansturen

Als Rijpmeester bananen controleer en coördineer je de binnengekomen producten volgens de vastgelegde planning (de juiste producten in de juiste cel met de juiste kwaliteit).

 • Je bent verantwoordelijk voor het dagelijkse rijpproces van bananen en voert regelmatig diverse kwaliteitstest uit.
 • Je stemt afwijkingen binnen de planning af met de betrokkenen.
 • Je grijpt in, indien de binnengekomen producten niet voldoen aan de kwaliteitseisen en stemt dit af met je leidinggevende.
 • Je volgt het rijpproces en zorgt voor de juiste kleuren en rijpheid voor de desbetreffende uitleverdag.
 • Je stuurt interne logistiek aan m.b.t. afstapelwerkzaamheden en de juiste volgorde van het verplaatsen van product naar distributie.
 • Afstemming met de afdeling distributie met betrekking tot verladen en het bepalen van de volgorde van de gerijpte bananen.
 • Samen met je collega’s heb je wisselend de storingstelefoon en los je calamiteiten op (24h).


Profiel

Optimaal plannen en organiseren met als resultaat top bananen!

 • Diploma Secundair Onderwijs.
 • Goede beheersing van het Nederlands / Engels in woord en geschrift Frans is een pré.
 • Enkele jaren ervaring met het rijpen van bananen of andere soorten fruit, aankomend/junior rijpmeesters mogen ook reageren.
 • Goed ontwikkeld vermogen tot plannen en organiseren.
 • Groot verantwoordelijkheidsgevoel over het rijpingsproces en de controle van de producten.

Competenties

 • Discipline
 • Zelfstandig kunnen werken
 • Daadkrachtig kunnen handelen
 • Flexibele no nonsens mentaliteit
 • Teamplayer


Standplaats

Bakker Belgium N.V. bevindt zich op het bedrijventerrein in Boom en is goed bereikbaar vanaf de A12 tussen Antwerpen en Brussel.


Aanbod

Naast een fijne werksfeer in een informeel bedrijf, biedt Bakker Belgium goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en is er ruimte voor persoonlijke- en loopbaanontwikkeling.


Reageren

Bakker Belgium N.V heeft de Werving en Selectie voor deze vacature Rijmeesters Bananen exclusief uitbesteed aan FreshRecruitment.

Voor meer informatie kun je terecht bij Taco van der Louw op +31 (0) 6 53526246 of taco@freshrecruitment.com . Sollicitaties uitsluitend via www.freshrecruitment.com. Uitgebreide informatie over de organisatie is te vinden op de website van Bakker Barendrecht. Online testen maken onderdeel uit van de procedure.

 

FreshRecruitment is specialist in Food & Agri vacatures voor Bachelors en Masters. Onze mensen zijn vakkundige professionals die als zelfstandig ondernemer samenwerken. Wij werken met een omvangrijke database, social media en gerichte wervingscampagnes. International recruitment met een groot netwerk (o.a. Europa, Azië, Afrika, Zuid-Amerika) De marktgebieden zijn: Food, Agri, Retail (FMCG/ OOH), Levensmiddelentechnologie, Food Technology, Nutrition, Biobased, Life Sciences, Animal Scienes, Agro chemicals, Veterinaire pharma, Techniek, Horticulture, Plant Sciences, Organic Agriculture, Sierteelt en Tuinbouw. De functiespecialisaties, zowel vaste als interim posities zijn: General Manager(s), Directie, Sales & Marketing, Financieel, Human Resources (HRM), Operations, Logistiek (Supply Chain), Inkoop, Buyer, Trader, Research & Development (R&D), Voedingsmiddelentechnoloog, Nutritionist, Kwaliteit (QA / QESH), Engineering, Projectmanagement en Procestechnologie.


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven