Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Key Accountmanager – Business Developer (lid MT)

Bedrijf: Producent gesneden/voorbewerkte AGF producten. 
Regio:  vanuit Westland

Bijt je vast in een reeks potentiële klanten in Duitsland en Engeland. Wij voorzien Producenten van verse maaltijden of componenten daarvoor, van halffabricaten: geschilde, geschoonde en gesneden AGF artikelen. Wij leveren oplossingen die hen helpen met minder arbeidskrachten, sneller, goedkoper, gemakkelijker en meer continue te produceren. Door de overwogen keuzes die wij maken bij het benaderen van potentiële klanten en onze focus op de bedrijven van onze keuze, hebben wij onze omzet in enkele jaren verdubbeld.
Er zijn nog volop mogelijkheden in de markt, het is aan jou de lead te nemen: op naar wederom een verdubbeling van onze omzet. Interessant? Kom langs, we vertellen je graag een heleboel over ons bedrijf, over onze markten en de oplossingen die wij bieden. Wij hebben een uitdagende rol voor jou als:

Key Accountmanager – Business Developer (lid MT)

Zoek, vind en maak nieuwe klanten en groei door naar meewerkend Commercieel Manager  


De situatie:

Cateraars, foodservice leveranciers, groentesnijbedrijven en salade- of maaltijdproducenten zijn onze klanten. Op basis van seizoen contracten (half jaar) produceren en leveren wij halffabricaten welke onderdeel uitmaken van het eindproduct van die bedrijven. Als key accountmanager onderhoud je bij de klanten het contact met de inkoper, de productiemanager, de kwaliteitsfunctionaris en de directeur. Zo lang wij datgene leveren waar de klant mee geholpen is, volgen de seizoencontracten elkaar op: dus is het zaak te volgen hoe tevreden de leden van de DMU’s bij onze klanten zijn. Je collega’s nemen de wekelijks- en dagelijkse bestellingen in ontvangst en verzorgen de afstemming daar rondom heen. Daar heb jij geen omkijken naar. Naast genoemd relatieonderhoud richt jij je op het  initiëren en uitbreiden van contacten met potentiële nieuwe klanten.


Heb jij de LSD factor:

Onze halffabricaten ‘verkoop’ je niet zomaar eventjes. De productiebedrijven van verse maaltijden of componenten hebben hun productie apparaat op een bepaalde manier ingericht en werken op specifieke manieren. Daar zitten rationele keuzes maar ook aannames, overtuigingen en een historie in manieren van denken achter.

In jouw rol als Key Accountmanager kun je alleen succesvol zijn wanneer je dat allemaal bij elk van jouw potentiële klanten in beeld brengt. Je leert de diverse leden van de DMU’s met hun belangen en denkwijzen kennen.

Dat doe je door in gesprek met hen doelgericht en geduldig te Luisteren, Samen te vatten en Door te vragen.

Om vervolgens weer te luisteren, samen te vatten en door te vragen. Jouw verkoopactiviteiten richt je op de langere termijn. Misschien weet je een klant mee te krijgen en schakelt die komend seizoen over naar de halffabricaten die wij leveren. Of je hebt 3 seizoenen nodig om betreffend bedrijf uiteindelijk naar die beslissing te begeleiden.


Wat breng je mee:

 • Je hebt ervaring in een complexe salesfunctie waarbij het om het verkopen van oplossingen gaat;
 • Met jouw open houding en ‘het willen weten hoe het zit en hoe het werkt’, wek je vertrouwen;
 • Je communiceert gemakkelijk en goed, ook in de Engelse en de Duitse taal;
 • Je hebt interesse in en affiniteit met de productiebedrijven/processen, zoals benoemd in onze klantengroep;
 • Je reist/bezoekt klanten/productiebedrijven graag in binnen- en buitenland (bent ook veel op de zaak hier);
 • Je hebt HBO+ werk en denkniveau: de precieze opleidingsrichting is voor ons niet belangrijk.


Werken bij:  

Elke dag zetten wij ons in om alle processen op een kwalitatief hoog niveau te voltooien. De uitdaging die andere-, nieuwe- of bijzondere vragen van onze klanten met zich meebrengen gaan wij steevast aan. Daarbovenop werken wij aan doelen die wij onszelf stellen: het verdubbelen van de houdbaarheid van onze halffabricaten.


Het aanbod:

 • De mogelijkheid om in een groeiende markt actief te zijn;
 • Producten en diensten met duidelijke USP’s: een uitstekende uitgangspositie om nieuwe contacten aan te gaan waarmee jij onze klantenkring stap voor stap verdubbeld;
 • Onze directeur is als specialist en kenner jouw sparringpartner, zijn kennis en ons netwerk is er voor jou;
 • Binnen de organisatie heb je nog 2 collega accountmanagers (andere productgroepen), in de komende jaren breiden we vanwege de groei die jij realiseert, ons team van accountmanagers verder uit;
 • Veel ontwikkelingsmogelijkheden: door invulling te geven aan de functie en middels opleiding en training;
 • Uitstekend salaris, auto van de zaak, lap top, telefoon, vrije tijd, vakantiegeld, pensioen en meer;
 • Als jij het in je hebt: de mogelijkheid is aanwezig relatief snel door te groeien naar commercieel manager.


Afspraak maken? Er valt heel veel te vertellen. Over de kansen en mogelijkheden in de markt, de productontwikkeling waar we mee bezig zijn, de uitbreidende nieuwbouw (zodra jij de beoogde groei realiseert) en over jouw aanstaande betrokken en gedreven collega’s. Je bent van harte welkom. Neem contact, we ontvangen je graag!

[email protected] bel of app 06-52601456.

Meer weten