Teler tomaten-komkommers Oostenrijk

De derde generatie staat aan het hoofd van dit Oostenrijkse familiebedrijf dat op drie locaties (vooral) tomaten en komkommers teelt. Het gaat om zo’n 18 ha. moderne kassen verdeeld over drie locaties in Oostenrijk (maar wel op rijafstand van elkaar). Verdeeld over deze drie locaties werken ruim 200 medewerkers aan vakkundige teelt, oogst en verpakking van de producten.
                

Teler tomaten-komkommers Oostenrijk

-kennis van zaken, gemotiveerd, enthousiast -


De functie

 Er wordt een jonge, goed opgeleide en dynamische teler gezocht die zich volledig zal gaan richten op de teelt van tomaten en komkommers. Hij of zij hoeft zich niet dus niet druk te maken over personeelszaken en planning, het oogsten van het product of het sorteren en verpakken. Wel bezoekt hij of zij elke dag een van de drie productielocaties -die maximaal 150 kilometer van elkaar liggen - en levert daar een belangrijke bijdrage aan verdere verbeteringen van het hele teeltproces. Het gaat dan om bijvoorbeeld aanpassingen en verbeteringen van de computergestuurde klimaatbeheersing, de mestgift en eventuele aanpak van ziekten en plagen. Dat alles om de productie verder te verhogen. Hij of zij is uiteraard goed op de hoogte van moderne teelttechnieken voor tomaten en komkommers en gebruikt onder meer alle beschikbare data. Op basis daarvan wordt elke dag weer gestreefd naar een optimaal teeltresultaat. Over de bereikte resultaten wordt verslag gedaan aan de directie.


De uitdaging

 De gezochte kandidaat is jong, goed opgeleid en bekend met de modernste technieken en ICT bij de teelt van tomaten en komkommers onder glas. Uiteraard zijn er bij het Oostenrijkse bedrijf veel collega’s met ruime kennis en ervaring aanwezig. Daarop kan altijd een beroep gedaan worden. Daardoor en in combinatie met de eigen gedreven op- en instelling kan de juiste man of vrouw zichzelf snel verder ontwikkelen en zo ook beroepsmatig op een hoger niveau komen. Het moet ook iemand zijn die verder kijkt (of wil kijken) dan alleen de Nederlandse glastuinbouw. Het vraagt enig gevoel voor avontuur, de wil om een bijzondere uitdaging aan te gaan maar ook een open en communicatieve persoonlijkheid. Hij of zij moet niet bang zijn om van de gebaande paden te gaan en zich bijvoorbeeld aan andere lokale omstandigheden aan te passen. De uitdaging is zeker groot maar het leven in Oostenrijk heeft veel mooie kanten. De werktijden zijn flexibel en in goed overleg in te vullen. Dat kan variëren van een normale werkweek of bijvoorbeeld tien dagen werken in Oostenrijk en vier dagen in Nederland tot 20 dagen werken in Oostenrijk en een week thuis. Meerdere mogelijkheden zijn bespreekbaar.


De functie-eisen

  • Hbo, bijvoorbeeld Has 
  • Ervaring met de moderne teelt van tomaten en komkommers
  • Uitstekend op de hoogte van beschikbare technieken (klimaat, meststoffen, plaagbestrijding)
  • Kennis van de inzet van data voor verbetering van het teeltproces
  • Jong en gedreven, leergierig en dynamisch
  • Voelt zich getriggerd door een Oostenrijks avontuur
  • Beheerst bij voorkeur Duits en/of Engels
  • Collegiaal ingesteld, staat open voor collega’s
     

Voor de juiste kandidaat is dit een bijzondere internationale functie waarin je jouw kennis, ervaring en energie kwijt kunt. Bovendien kun je jezelf snel beroepsmatig en persoonlijk verder ontwikkelen. Het leven in Oostenrijk trekt je aan. De primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend. Jij brengt kennis en inzet mee, het bedrijf waardeert dat. Reageer meteen of neem snel contact op voor meer informatie. Uiteraard is en blijft alles vertrouwelijk.

 

Frans Neijenhuis
Mob: +31 6 10782861
Email: frans@therecruitingspecialist.nl

Direct solliciteren


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven