Gewasmanager / (Aankomend) Bedrijfsleider

Bestpeppers is een gerenommeerd en groeiend familiebedrijf in Est (West Betuwe) met focus op kwaliteit, duurzaamheid en een goede werkomgeving. Wij telen jaarlijks 15 miljoen paprika’s in moderne kassen met een totale omvang van 11 hectare en met behulp van geavanceerde automatiseringstechnieken en systemen. We telen en oogsten paprika’s op een efficiënte, duurzame en milieuvriendelijke wijze tot een gezond en kwalitatief mooi product voor klanten wereldwijd. Daarnaast fungeren we als stroomleverancier voor 5000 huishoudens door gebruik te maken van installaties voor warmtekrachtkoppeling. 

Vanwege de groei van ons bedrijf zijn we op zoek naar een: 

Gewasmanager / (Aankomend) Bedrijfsleider m/v 

(Fulltime, standplaats Est) 


Wat ga je doen?  

In deze functie lever je een cruciale bijdrage aan een succesvolle paprikaproductie en houd je je bezig met alle aspecten van teelttechniek, gewasbescherming, productie- en personeelsplanning. Je geeft invulling aan de gekozen teeltstrategie en je bent een belangrijke sparringpartner voor de eigenaren. Je beheert de teelt, bent verantwoordelijk voor de voeding van de planten, de klimaatbeheersing in de kassen en de biologische gewasbescherming en weet deze door te vertalen naar een efficiënte productie- en personeelsplanning. Je streeft naar het behalen van maximale opbrengsten en hoogwaardige kwaliteit van de paprika’s. Je houdt de groeicondities voortdurend en nauwlettend in de gaten, tegelijkertijd streef je naar continue productontwikkeling in de kas.

Tot je taken behoren onder andere: 

  • Het voorbereiden, analyseren, beoordelen en verbeteren van bodemcondities, onder andere door bodemverbeteraars en beschermingsmiddelen samen te stellen;  
  • Het opstellen van verzorgings- en teeltschema’s, het bepalen van de oogstmomenten, volumes en daarbij behorende personeelsplanningen;  
  • Het controleren van het gewas en het signaleren van afwijkingen die kunnen worden veroorzaakt door ziekten of plagen;   
  • Het nemen van maatregelen op het gebied van gewasbescherming, ziektebestrijding en groeiverbetering onder andere door het bijstellen van de condities met behulp van geavanceerde regelsystemen en het uitzetten van natuurlijke vijanden;  
  • Het genereren en monitoren van informatie over groeiverstoringen en de effecten van preventie- en bestrijdingsmiddelen door het zorgdragen voor een nauwkeurige teeltregistratie;  
  • Het aansturen van de teamleiders over planningen, nieuwe methoden en technieken, groei- en klimaatafwijkingen en verbeteringsvoorstellen.  


Wat vragen wij? 

Voor deze uitdagende functie zijn we op zoek naar iemand die zich thuis voelt tussen de paprikaplanten. Je hebt minimaal vijf jaar relevante werkervaring in een soortgelijke of aanverwante functie. Leidinggevende ervaring is een pré omdat je functioneel teamleiders en medewerkers aanstuurt op je eigen vakgebied en de planning. Je werkt graag zelfstandig met een gezond verantwoordelijkheidsgevoel. Je bent nauwkeurig, accuraat en staat open voor veranderingen. Je bent een drijvende kracht om het proces te optimaliseren en te vernieuwen. Je hebt een relevante en gerichte vaktechnische opleiding op MBO+/HBO-niveau. Naast een spuitlicentie heb je ervaring met geavanceerde klimaattechnologie en je bent gewend om met cijfers te werken. Je bent woonachtig in het midden van Nederland of bereid op termijn te verhuizen.

We staan ook open voor kandidaten die zich willen ontwikkelen in de functie en willen doorgroeien naar volwaardig bedrijfsleider. Afhankelijk van je ervaring krijg je de gedeeltelijke of volledige teelttechnische en bedrijfsmatige verantwoordelijkheid voor de 11 hectare aan paprikagewassen.


Wat bieden wij? 

Een afwisselende functie bij een ambitieus bedrijf met de vrijheid om je werk zelf te plannen en organiseren. Er is sprake is van een goede werksfeer, korte communicatielijnen en een gezonde bedrijfsvoering. Naast een goed salaris (range, afhankelijk van ervaring indicatief tussen de € 4.000,- / € 6.000,- bruto per maand) en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden is er voldoende ruimte om jezelf te ontplooien in een modern bedrijf met een prettige werksfeer.  


Heb je interesse? 

Als jij een passie hebt voor teelttechniek, gewasbescherming en bedrijfsvoering en je wilt graag bijdragen aan de groei en het succes van ons bedrijf, dan verwelkomen we je graag in het team.

Thoro HR Consultancy verzorgt de werving van deze vacature. Solliciteren kan door je CV met een korte motivatie te sturen naar friso@thoroconsultancy.nl.  Voor vragen kun je bellen of appen met Friso Luimes op 06-23490948.  

 


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven