Category Development Manager Groente

Wil jij Nederland gezonder en duurzamer laten eten, door de groente afdeling van Albert Heijn zo aantrekkelijk mogelijk te maken? Sta je stevig in je schoenen en ben je een mensgerichte aanpakker? Zoek je een bedrijf waar je met jouw initiatieven écht impact kunt maken? Kom dan werken als Category Development Manager Groente bij Bakker Barendrecht in Ridderkerk.

Bakker Barendrecht (“Bakker”) is opgericht in 1930 en is een van de grootste internationale groente- en fruitbedrijven van Nederland. Bakker zorgt ervoor dat bij Albert Heijn dagelijks de allerbeste groente en fruit in de winkels ligt.
Bij Bakker geldt voor de beschikbaarheid van producten het principe, ‘dichtbij als het kan, veraf als het moet’. Behalve inkopen van producten, rijpt en verpakt Bakker producten en zorgt daarbij voor een strenge kwaliteitscontrole. Er zijn ook divisies in België en Tsjechië.
Het bedrijf is onderdeel van Greenyard, een wereldwijde marktleider in verse en bereide groente en fruit, bloemen en planten, logistieke diensten voor verse producten en potgrond & substraten.
Greenyard heeft meer dan 8.000 medewerkers die werkzaam zijn in 25 landen over de hele wereld.

In Nederland heeft Bakker Barendrecht al ruim zestig jaar een strategisch partnerschap met Albert Heijn, waarbij de gezamenlijke ambitie is om consumenten meer groente, fruit en aardappelen te laten eten. Dit sluit naadloos aan bij de trend naar meer plantaardige voedselconsumptie. De medewerkers van Bakker zijn continu bezig om de aarde een stukje beter te maken dan hij nu is. Ze doen dat o.a. door in hun integrale ketens van land tot klant de klimaatimpact te verlagen, biodiversiteit te verhogen, bodemgezondheid te verbeteren, voedselverspilling te verlagen en het verpakking gebruik te reduceren. Kortom: als marktleider heeft Bakker een gigantische impact op miljoenen huishoudens.

De cultuur van Bakker Barendrecht is klantgericht, informeel, energiek en no-nonsense. Op de vestiging in Ridderkerk werken ca. 800 vaste medewerkers, die dagelijks 1,4 miljoen kilo groente en fruit verwerken. Ter versterking van het Marketing team zijn we voor Bakker Barendrecht op zoek naar een Category Development Manager Groente. Wil jij écht impact maken? In deze rol kijk je diep in de keuken bij Albert Heijn, om samen bij te dragen aan een gezonder en duurzamer land.

Category Development Manager Groente


Functie

Werk jij mee aan het gezonder maken van Nederland? Zorg jij voor de nieuwe snoepgroente van de toekomst? Een baan met impact!

 • Verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de categorie groente op alle P’s (product, promotie, presentatie, prijs en plastic). Je begeleidt innovatietrajecten van idee tot introductie op de winkelvloer.
 • Je zit wekelijks aan tafel met de Category Manager van Albert Heijn om de actuele data te analyseren en de performance van je productgroepen te verbeteren.
 • Als facilitator en voorzitter van het 2 wekelijkse “Assortimentsoverleg Groente” initieer en leid je projecten die bijdragen aan een groter marktaandeel, hogere marge en lagere derving. Op basis van verzamelde trends, markt- en klanteninzichten bouw je aan een assortiment dat aansluit op de wensen van de consument.
 • Ook intern heb je een belangrijke rol om jouw collega’s op de afdeling commercie te ondersteunen met informatie over de prestatie van de categorie groente binnen Albert Heijn en in de markt. Samen met Trade Marketing zul je daarvoor regelmatig resultaten analyseren en richting geven voor resultaatsverbeteringen.
 • Je ondersteunt Albert Heijn met content creatie voor hun mediakanalen en het organiseren van events.
 • Je leidt en neemt deel aan overkoepelende multidisciplinaire projecten, zoals het Beter voor Natuur & Boer programma.
 • Je werkt nauw samen met de Trade Marketeer groente en de afdelingen inkoop & innovatie, verpakken, kwaliteit en productie. Samen met 9 teamgenoten (2 Category Development Managers, 2 Trade Marketeers, 4 Traffic Coördinatoren en een Projectmanager) rapporteer je aan het Hoofd Marketing.


Profiel

Sociale & creatieve teamspeler die zelfstandig de juiste ontwikkelingen bedenkt en uitvoert

Functie-eisen

 • Afgeronde hbo/wo opleiding in de richting van commerciële economie, bedrijfskunde, levensmiddelentechnologie, food & business of vergelijkbaar.
 • Minimaal 4-6 jaar relevante ervaring in category development of product management binnen de FMCG. Idealiter heb je ervaring als Category Manager aan de retail zijde.
 • Ervaring met projectmanagement en het aansturen van projectteams.
 • Ervaring met IRI/Nielsen en GfK-data is een pre.
 • Affiniteit met groente en fruit is een pre.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.


Competenties

 • Overtuigingskracht en impact
 • Goed kunnen plannen en organiseren
 • Communicatieve en klantgerichte teamspeler
 • Analytisch
 • Juiste mix van ‘out of the box’-denken en resultaatgerichtheid
 • Hands-on, flexibel en proactief


Standplaats

Ridderkerk


Aanbod

Bakker Barendrecht is een dynamisch en gezond bedrijf, waar je een actieve bijdrage levert aan het verhogen van de consumptie van lekkere, gezonde en duurzaam geteelde groenten. Werken met vers betekent rekening houden met onverwachte zaken en snelle deadlines. Het werk is afwisselend, dynamisch en ook specialistisch. Afdelingen werken nauw samen in een informele en betrokken sfeer. Typerend voor Bakker Barendrecht is hun bescheidenheid over mooie innovaties, organisatieverbeteringen en de vanzelfsprekendheid om alles te doen voor de klant. Bij Bakker doen ze wat ze zeggen, en zeggen ze wat ze doen. De werknemers hebben een vooruitstrevende mindset en er heerst een cultuur van openheid, transparantie en respect. Vanzelfsprekend staan daar goede arbeidsvoorwaarden tegenover.


Reageren

Bakker Barendrecht heeft de Werving en Selectie voor de vacature van Category Development Manager Groente exclusief uitbesteed aan CeresRecruitment.


Voor meer informatie kun je terecht bij Anne De Maeyer, telefonisch bereikbaar op 06 83 111 697. Uitgebreide informatie over de organisatie is te vinden op www.bakkerbarendrecht.nl

Solliciteren via www.ceresrecruitment.nl.

Een online vragenlijst en assessment maken onderdeel uit van de procedure.

 

 


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.