Unitmanager Bedrijfserkenningen

Ben jij een innovatieve manager met kennis van verschillende kwaliteitssystemen? Heb je daarnaast ervaring binnen de tuinbouw- of foodsector en ben jij ambitieus genoeg om een nieuwe stap in je carrière aan te gaan? Kom dan werken bij Naktuinbouw in Roelofarendsveen!


Unitmanager Bedrijfserkenningen


Naktuinbouw draagt bij aan de gezondheid en kwaliteit van teeltmateriaal in de tuinbouwsector. Ze onderzoeken rassen, keuren en inspecteren zaad- en plantmateriaal en toetsen op ziekten en plagen. Hierdoor kunnen de tuinbouwondernemers hun plantmateriaal over de hele wereld verhandelen.

Vanaf 2024 kiest Naktuinbouw voor nieuwe organisatiestructuur bestaande uit 6 units, waaronder de unit Bedrijfserkenningen. De unit Bedrijfserkenningen heeft als belangrijke opdracht erkenningsregelingen te ontwerpen waarmee bedrijven voor hun teeltmateriaal geautoriseerd worden om op basis van eigen waarnemingen markttoegang te krijgen. Deze waarnemingen (bijv. laboratoriumtoetsen of visuele inspecties) hebben betrekking op identiteit, kwaliteit en gezondheid van het teeltmateriaal.

De unit Bedrijfserkenningen houdt hierop toezicht door uitvoeringen van periodieke kwaliteitsaudits bij een groot aantal internationale bedrijven.

Naktuinbouw kenmerkt zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Daarom heeft het bedrijf als doel om te werken in divers samengestelde en zelforganiserende teams, omdat dit het werk beter, leuker en interessanter maakt. Er wordt hierbij gehandeld vanuit het besef van en respect voor ieders eigenheid, waarbij iedereen zich gezien, gehoord en betrokken voelt.
In verband met de verdere professionalisering en groei van de organisatie, is Naktuinbouw per direct op zoek naar een professionele en gedreven Unitmanager Bedrijfserkenningen.


Functie

Leidinggeven en het ontwikkelen van de unit, realiseren strategisch- en tactisch beleid en externe vertegenwoordiging

 • Leiding geven aan de unit Bedrijfserkenningen (10fte).
 • Je bent verantwoordelijk voor het bouwen en ontwikkelen van erkenningssystemen.
 • Je speelt een prominente rol in het krachtenveld van de NVWA (wet- en regelgeving), bedrijven (gebruikers van erkenningssystemen) en Naktuinbouw.
 • Met jouw kennis en ervaring zie jij erop toe dat het gebruik van erkenningssystemen intern en extern als volwaardig instrument voor markttoegang van teeltmateriaal beschouwd gaat worden.
 • Schakelen tussen tactisch, operationeel en strategisch niveau.
 • Klantvragen vertalen naar efficiënte systemen en kwaliteitsproducten.
 • Zorgdragen voor een soepel draaiend team waarbij gewerkt wordt vanuit het principe van ‘zelforganisatie’’. Hierbij weet je het team te laten functioneren binnen een organisatie in transitie.


Profiel

Daadkrachtige (bruggen)bouwer met affiniteit met de internationale tuinbouw en kwaliteitssystemen

Functie-eisen

 • Een afgeronde hbo-opleiding en relevante werkervaring.
 • Affiniteit met tuinbouwsector is een pre, geen vereiste. Belangrijker is het vermogen verbinding te maken en context snel eigen te maken.
 • Kennis van de tuinbouw- of foodsector en de relevante regel- en wetgeving en ervaring met het ontwikkelen en borgen van kwaliteitssystemen.
 • Ervaring met organisatietransities en kunt medewerkers hierin meenemen.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Competenties

 • Een ervaren peoplemanager.
 • Overtuigingskracht, lef en drive.
 • Goede organisatorische en coachende vaardigheden.
 • Verbinder met hoge betrokkenheid.
 • Werkt resultaatgericht en hecht waarde aan respectvolle omgangsvormen.

 

Standplaats

Roelofarendsveen


Arbeidsvoorwaarden   

Naktuinbouw biedt jou een impactvolle positie in een ambitieuze organisatie voor 32-40 uur per week. Als unitmanager verdien je tussen de €4.400,- tot €6.400,- (o.b.v. 40 uur per week) en ontvang je een eindejaarsuitkering van 5.2%. Je krijgt een bedrijfsauto, telefoon en laptop tot je beschikking. Verder zijn er interessante secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een gunstige pensioenregeling, zes weken vakantie, een aanvullende ziektekostenvergoeding en een persoonlijk budget voor duurzame inzetbaarheid. Daarnaast krijg je de ruimte om je te ontwikkelen, opleidingen te volgen en je toekomstperspectief te verbeteren.


Reageren

Ben je geïnteresseerd? Solliciteer dan via www.ceresrecruitment.nl. Voor meer informatie kun je terecht bij Kaylie Fopma, telefonisch bereikbaar op 06 19 46 75 69. Uitgebreide informatie over de organisatie is te vinden op www.naktuinbouw.nl. Naktuinbouw heeft de werving en selectie voor de vacature Unitmanager Bedrijfserkenningen exclusief uitbesteed aan CeresRecruitment. Een persoonlijkheidsvragenlijst maakt onderdeel uit van de procedure.

 

 


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.