Business Developer GreenTech

Business Developer GreenTech


Jouw meerwaarde

Jij bent van enorme toegevoegde waarde, want door jou worden er nieuwe GreenTech opleidingen en modules gecreëerd binnen de Academy, hét opleidingsinstituut voor de werkende professional. Je bent een netwerker pur sang, je hebt kennis van zaken én zet graag een stapje extra voor eenieder in jouw werkgebied. Door het juiste gesprek aan te gaan binnen je netwerk, ben jij in staat om de behoefte en de ontwikkelingen binnen je vakgebied te koppelen aan onderwijs. Met jouw aanbod sluit je dan ook prachtig aan bij de vraag uit de markt. Je bevindt je daarmee op het snijvlak van business en kennis, maatschappelijk zeer relevant dus. Iets voor jou?


Achtergrondinformatie over de functie

De kranten staan er vol van: digitalisering, automatisering en robotisering. Big data is bijvoorbeeld een vast onderdeel geworden van menig bedrijfsvoeringsproces. Maar daarnaast kennen we ook uitdagingen op het gebied van duurzame voedseltransitie, energietransitie, grondstoffencrisis en technologische ontwikkelingen. Jou vast niet vreemd. Er zijn meer intersectorale problemen zichtbaar, behoefte aan een duurzame leefomgeving is noodzakelijk en ook de wereld van werk is fundamenteel veranderd.

Een Leven Lang Ontwikkelen (LLO) is door de veranderende arbeidsmarkt een bekend begrip geworden. Organisaties willen en moeten namelijk wendbaar blijven om mee te kunnen in de veranderende arbeidsmarkt. Het door ontwikkelen van individueel talent wordt daarmee steeds belangrijker om toekomstbestendig te blijven. Daarnaast speelt er nog iets. Iedereen werkt langer door. Iedere professional zal langer moeten blijven leren om duurzaam inzetbaar te zijn én blijven. Bovendien is omscholing noodzakelijk om gaten in de arbeidsmarkt te dichten. Voor veel mensen een mooie kans om hun hart te volgen en iets te gaan doen waar zij échte passie voor voelen.

In de functie van Business Developer GreenTech zorg jij ervoor dat je duurzaamheid, energietransitie, grondstoffencrisis en technologische ontwikkelingen koppelt aan dat Leven Lang Ontwikkelen. Dit doe je bij Inholland Academy, het zakelijke zusje van de hogeschool. Wij faciliteren de ontwikkeling van de professionals, zodat ze klaar zijn voor de dag van morgen.

Wij hebben ons portfolio in zogeheten productteams ondergebracht. Dat wil zeggen dat opleidingen die grofweg opereren in hetzelfde domein en met dezelfde doelgroep bij elkaar zijn gebracht. Voor deze functie betreft het het team Management, Groen & Technologie. Je zult je bezighouden met bijvoorbeeld opleidingen in de tuinbouw, techniek, maar ook in de voedingsmiddelenindustrie.


Jouw rollen (Wat ga je precies doen als nieuwe collega)

In jouw rol als Business Developer GreenTech ben jij verantwoordelijk voor het creëren van nieuwe opleidingen en modules. Je ontwikkelt daarmee ‘new business’. Deze opleidingen en modules moeten uiteraard aansluiten bij de behoefte in de markt en vooral daar ligt jouw primaire focus: netwerkgesprekken voeren met organisaties uit de Tuinbouw, Voedingsmiddelenindustrie, Energiesector, Techniek en IT. Jij wilt namelijk precies weten hoe wij als kennispartner kunnen faciliteren om de medewerkers van die organisaties klaar te stomen en te ontwikkelen voor de wereld van morgen. Zij kennen het vakgebied, wij weten hoe we onderwijs moeten inrichten: kwalitatief goed, actueel en tegen een schappelijke prijs.

Zodra de nieuwe opleidingen en modules staan, zorg je ervoor dat er gestart kan worden. Je leest het al: sales. Dat betekent gewoonweg dat jij verantwoordelijk bent voor voldoende inschrijvingen, voor een enthousiaste groep met deelnemers. En uiteraard ook voor de juiste docenten. Zij maken ons onderwijs namelijk zo inspirerend!

Als de groep eenmaal gestart is, bewaak jij uiteraard de kwaliteit. Want tevreden klanten zorgen weer voor nieuwe groepen, voor new business.

Concreet gezien betekent dit dat iedere dag anders is. Zo zul je een docentenoverleg hebben om de inhoud van de opleidingen te bespreken, zit je vervolgens aan tafel bij een bedrijf om de verduurzaming van hun product te bespreken en heb je vervolgens een adviesgesprek met een geïnteresseerde deelnemer over zijn/haar leervraag. En dan hebben we uiteraard nog ons eigen team met een weekstart en strandwandelingen voor een stukje teambuilding.

Wat goed is om te weten, is dat je in een commerciële setting gaat werken en ook een commerciële verantwoordelijkheid hebt. Dat betekent bijvoorbeeld dat jij voor jouw opleidingen commerciële jaarplannen opstelt en uitvoert. En ook dat jij offertes uitbrengt en de onderhandelingen voert. Je ziet het: in jouw nieuwe baan heb je écht de integrale  verantwoordelijkheid! Iets voor jou? Solliciteer dan direct!


Functie-eisen

Wij willen natuurlijk dat jij succesvol wordt in deze baan. Om een goede match te maken, zien wij in jouw CV in ieder geval het volgende terug:

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt kennis/ervaring in één van de volgende vakgebieden: Tuinbouw, Voedingsmiddelenindustrie, Energiesector, Techniek of IT;
 • Je werkgebied is de gehele Randstad en je bent bereid om tweewekelijks een dag in Alkmaar te werken (hoofdlocatie Academy);
 • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift. Het hele curriculum is in het Nederlands.

Ben je enthousiast geworden over de functie en zie jij jezelf de rol al helemaal vervullen? Weet dan dat wij de eerste selectie baseren op onderstaande functie-eisen. Deze eisen zijn volgens ons van groot belang om de functie goed te kunnen vervullen. Voldoe (of herken) je (jezelf) aan deze functieeisen dan zien wij jouw sollicitatie met veel belangstelling tegemoet. Zorg dat onderstaande functie-eisen goed tot zijn recht komen in jouw motivatiebrief. Op basis hiervan voeren wij een eerste selectie uit.

 • Je bent een netwerker: Jij brengt ‘buiten naar binnen’ en ‘binnen naar buiten’. Je koppelt kennis, marktontwikkelingen, vraag en aanbod aan elkaar. Je weet wie je daarvoor kan benaderen en kan inzetten. Dat doe je met flair en commerciële drive.
 • Je hebt affiniteit met het hoger onderwijs. En visie op ‘opleiden’ kan namelijk helpen om een Leven Lang Ontwikkelen naar de markt te brengen.
 • Je hebt inzicht in de marktontwikkelingen en vertaalt deze door naar het creëren van nieuwe zakelijke kansen en je weet hoe je dit in een resultaatgerichte omgeving kan neerzetten.
 • Je bent een stevige en volwaardige gesprekspartner die op alle niveaus die mensen weet te enthousiasmeren en te verbinden. Met jouw impact weet je het vertrouwen te winnen van stakeholders en ze mee te nemen in jouw plannen.
 • Je bent aantoonbaar succesvol in een soortgelijke rol op tactisch en strategisch niveau.


Wat bieden wij jou als nieuwe collega

 • Het betreft in eerste instantie een tijdelijk dienstverband van 12 maanden. Bij goed functioneren is een hernieuwd contract mogelijk.
 • Een salaris van minimaal €3.881,09 en maximaal €5.332,48 bruto per maand, schaal 11, bij een fulltime dienstverband. Jouw inschaling is afhankelijk van jouw werkpakket, relevante
  (werk)ervaring en opleiding.
 • Een werkweek van 40 uur per week, maar weet dat alles vanaf 32 uur per week ook bespreekbaar is.
 • Voor deze functie werk je vanuit verschillende locaties (Alkmaar, Delft, Den Haag, Diemen, Dordrecht, Haarlem en Rotterdam). Deze locaties zijn goed te bereiken. Alle gemaakte reiskosten met openbaar vervoer worden 100% vergoed. Je ontvangt een NS Businesscard. Reis je met eigen vervoer, weet dan dat je hierin beperkt vergoed wordt.
 • Thuiswerken behoort ook tot de opties. We streven ernaar om maximaal 50% van de tijd vanuit huis te werken.
 • Een uitbetaling van een vakantietoeslag van 8% in mei.
 • Een uitbetaling van een eindejaarsuitkering van 8,3% in december.
 • Een thuiswerkvergoeding van €3,- per thuisgewerkte dag van minimaal 4 uur.
 • Een goede pensioenregeling bij ABP (Pensioenfonds voor overheid en onderwijs).
 • Een ruime verlofregeling waarin je je eigen keuzes kunt maken. Bijvoorbeeld: bij een fulltime dienstverband én een gekozen werkweekvariant van 40 uur per week heb je jaarlijks 428 verlofuren. Dit zijn 53,5 vakantiedagen, inclusief de verplichte vrije dagen en de nationale en erkende feestdagen.
 • Je krijgt van ons genoeg ruimte (tijd) en ruime middelen (geld) voor professionele en persoonlijke ontwikkeling.
 • Je bent bij ons verzekerd tegen gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid.


Bij wie kom jij werken

Inholland Academy is hét na- en bijscholingsinstituut voor de werkende professional. De Academy wordt ook weleens het zakelijke zusje van Hogeschool Inholland genoemd. Met ruim 140 opleidingen op post-mbo, hbo en post-hbo niveau en tal van maatwerkmogelijkheden richten wij ons op werkende professionals in de sectoren handel en industrie, techniek, (zakelijke) dienstverlening, overheid en non-profit, gezondheidszorg, welzijn en onderwijs. We zijn persoonlijk & dichtbij, creëren graag samen en hebben lef om te blijven leren. Inholland Academy, voor dát stapje extra.


Werken bij Hogeschool Inholland: ontwikkelen met een open blik

Hoewel je voor Inholland Academy komt te werken, werk je indirect ook voor Hogeschool Inholland. Dit is waar Hogeschool Inholland voor staat:

Samen met jouw collega’s moedig je studenten aan om uit te groeien tot zelfverzekerde professionals die een betekenisvolle bijdrage leveren aan de inclusieve wereld van morgen. Tegelijkertijd draag je bij aan de ontwikkeling van onze hogeschool, het onderwijs en ook ons praktijkgericht onderzoek.

Multidisciplinair werken we samen met het werkveld aan creatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Trots kijken we om ons heen, zien kansen en durven deze op te pakken. We verrijken ons werk en voelen ons thuis in meerdere rollen. Je krijgt bij ons de ruimte om je talenten verder te ontwikkelen, om te blijven groeien als professional én als mens. Want we weten elkaar te vinden, hebben aandacht voor elkaar.

Onze hogeschool voelt als thuis, waar je jezelf kunt zijn. Want studenten staan centraal, maar onze collega’s zijn net zo belangrijk! En of je nu aan de slag gaat als docent, onderzoeker of ICT’er, werken bij onze hogeschool is ontwikkelen met een open blik!

Nieuwsgierig naar jouw toekomstige collega's? Ontdek hier hoe zij het werken bij onze hogeschool ervaren! Zij vertellen jou meer over onze cultuur, bijzondere samenwerkingen binnen en buiten de hogeschool, de ruimte om te experimenteren en hun eigen ontwikkeling.


Omschrijving sollicitatieproces

Durf jij voor deze uitdaging te kiezen? Dan zien wij jouw sollicitatie graag tegemoet. Je kunt tot en met zondag 8 januari reageren op deze vacature. Een eerste terugkoppeling kun je verwachten in de week van 9 januari. Een eerste (online) kennismaking vindt plaats op dinsdag 17 januari, een eventueel tweede gesprek op dinsdag 24 januari. Word jij onze nieuwe collega? Dan verwelkomen we je graag per 1 februari in ons team.

Heb je vragen of misschien ben je nieuwsgierig geworden naar de werkomgeving? Neem dan eens contact op met Floortje Dopmeijer, Manager Inholland Academy. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 06-21115369 en kan al jouw inhoudelijke vragen beantwoorden.

 


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven