Supply Chain Planning Manager

Ben jij de supply chain manager die houdt van de hectiek binnen de (agro)logistiek?

Supply Chain Planning Manager


Wat is jouw opdracht?

Mission Produce is de grootste wereldwijde leverancier van 's wereld beste avocado's. Doordat de processen van telers tot winkelschap in eigen beheer zijn, kan Mission naast hoge kwaliteit, ook volumes waarborgen. Wereldwijd heeft Mission Produce 12 distributie- en rijpingscentra waar het fruit in perfecte omstandigheden de juiste rijping ondergaat. Dit zorgt ervoor dat zij het hele jaar door Europese retail- en groothandelsklanten kunnen voorzien van verse avocado's.
Als Supply Chain Planning Manager Is het jouw opdracht om samen met jouw team (2FTE) het logistieke proces van zowel inkomende als uitgaande goederenstromen in goede banen te leiden. Tevens herken je potentiële verbeterpunten op het gebied van supply chain & planning en implementeert deze. Dit draagt vervolgens weer bij aan de overall groeiambitie van Mission Produce Europe: het verder uitbouwen van het marktaandeel in Europa.
Na 1 jaar kan jij lezen en schrijven met het nieuwe ERP systeem (Microsoft D-365). Op zowel de administratieve als logistieke processen zijn er verbeteringen doorgevoerd. Planningen zijn geoptimaliseerd en de communicatie tussen verschillende afdelingen is beter dan ooit!


Wat krijg je er voor terug?

 • Een zeer dynamisch bedrijf, elke dag is anders!
 • Werken binnen een compact en toegewijd team als onderdeel van een bijzonder Amerikaans beursgenoteerd familiebedrijf
 • Unieke kans om mee (door) te groeien en jezelf persoonlijk te ontwikkelen d.m.v. opleidingen en/of trainingen
 • Internationale werkomgeving met verschillende culturen en een informele werksfeer.
 • Een organisatie waar kwaliteit en vitaliteit voorop staat, ook voor hun werknemers
 • Een 38 urige werkweek, 27 vakantiedagen, de mogelijkheid om 1 dag vanuit huis te werken, reiskostenvergoeding, laptop en telefoon.


Hoe ga je het aanpakken?

Als manager van een compact supply chain planning team (2FTE) hou je zowel de inkomende als uitgaande goederenstromen nauwlettend in de gaten. Hierin komt jouw schakelvermogen en analytisch inzicht erg goed van pas. Door de oplettendheid van jouw team ontbreken er geen details in de administratie. Mocht een uitdaging zich toch voor doen, hou je het hoofd koel en weet je het met jouw team adequaat op te lossen.

Inbound
Binnengekomen leveringen kunnen verschillende routings hebben voordat ze naar de klant gaan: rijpen, ompakken of opslaan. Met het team zorgen jullie dat alles netjes in het systeem wordt verwerkt en dit zo efficiënt mogelijk verloopt.

Outbound
Zodra de gerijpte avocado's voldoen aan de wensen van de klant, gaan ze op transport. Jij regelt dit transport tot in de puntjes samen met je team en ziet erop toe dat het kwaliteitsteam een laatste check doet. Trots kijk je hoe weer een lading avocado's van de allerbeste kwaliteit de deur uit gaat.

Buiten het aansturen van het supply chain planning team, heb je veel contact met de afdeling sales, sourcing en het warehouse. Op deze manier kan je de voorraden goed evalueren om er zeker van te zijn dat de klanten van Mission Europe op tijd en conform de klantwens beleverd worden. Je werkt samen met je team en kan jezelf dus een echte meewerkend voorman of vrouw noemen!


Waar ga je dit doen?
 
Mission Produce - world's finest avocado's

Mission Produce werd in 1983 opgericht door veteranen uit de industrie: Steve Barnard en Ed Williams. Zij zagen het potentieel van avocado's op de Amerikaanse markt en ver daarbuiten. Mission Produce is uitgeroeid tot een wereldwijde marktleider in de productie, distributie en marketing van verse avocado's. Ze zijn actief in de Verenigde Staten, Mexico, Peru, Chili, Nieuw Zeeland, Canada en Nederland (voor de Europese markt). Sinds 2020 is Mission Produce beursgenoteerd aan de NYSE in de USA.

Mission Produce Europe

In 2013 opende Mission Produce Europe haar verkoopkantoor en distributiecentrum in Hazeldonk bij Breda als springplank naar Europa. De bouw van rijpingskamers in 2017 was de volgende grote stap in het Europese uitbreidingsplan van Mission Produce. Dit maakt het mogelijk om het hele jaar door een consistent volume van 's werelds beste avocado's te distribueren naar klanten op de Europese markt. Inmiddels is Mission klaar om verder te groeien!


Wat breng je daarvoor mee?

 • De kwaliteit om een team aan te sturen en logistieke processen te verbeteren
 • Organisatietalent, Je hebt het vermogen om constant te schakelen tussen prioriteiten, zelfs als er noodgevallen of stressvolle situaties zich voordoen
 • Relevante werkervaring binnen supply chain planning, transport logistics & distribution
 • Uitstekende beheersing van de Engelse taal in zowel woord als geschrift, Nederlands en/of Spaans is een sterke pré.
 • Hbo werk- en denkniveau, goed analytisch inzicht en communicatief vaardig
 • Ruime ervaring met ERP systemen en MS Office, met name Excel


Heb je interesse?

Ben jij enthousiast geworden na het lezen van deze vacature? Of heb je vragen? Solliciteer dan direct! Of neem contact op met Roy van Eijk (r.vaneijk@velde.nl) of Mathijs Blank (m.blank@velde.nl) via 088 60 70 100, of stuur een email.

 


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven