Sales Support Coordinator

Zoek jij een commerciële functie met veel klantcontact? En wil jij onderdeel uitmaken van een wereldspeler in premium avocado's? Dan hebben wij de uitdaging voor jou!

Sales Support Coordinator


Wat is jouw opdracht?

Mission Produce is de grootste wereldwijde leverancier van 's wereld beste avocado's. Doordat de processen van telers tot winkelschap in eigen beheer zijn, kan Mission naast hoge kwaliteit, ook volumes waarborgen. Wereldwijd heeft Mission Produce 12 distributie- en rijpingscentra waar het fruit in perfecte omstandigheden de juiste rijping ondergaat. Dit zorgt ervoor dat zij het hele jaar door Europese retail- en groothandelsklanten kunnen voorzien van verse avocado's.
Het is jouw opdracht om samen met het sales team de verkoop aan Europese Foodretail- en Groothandelsaccounts te managen én optimale klantenservice te verlenen. Vanuit deze functie vorm je een belangrijke schakel in het realiseren van de overall groeiambitie van Mission Produce Europe: het verder uitbouwen van het marktaandeel in Europa.

Na je eerste jaar werk je volledig zelfstandig, ben je op de hoogte van wat er in de markt speelt en kan daardoor alle klanten optimaal bedienen.


Wat krijg je er voor terug?

 • Een zeer dynamisch bedrijf, elke dag is anders!
 • Werken binnen een compact en toegewijd team als onderdeel van een bijzonder Amerikaans beursgenoteerd familiebedrijf
 • Unieke kans om mee (door) te groeien en jezelf persoonlijk te ontwikkelen d.m.v. opleidingen en/of trainingen
 • Internationale werkomgeving met verschillende culturen en een informele werksfeer.
 • Een organisatie waar kwaliteit en vitaliteit voorop staat, ook voor hun werknemers
 • Een 38 urige werkweek, 27 vakantiedagen, de mogelijkheid om 1 dag vanuit huis te werken, reiskostenvergoeding, laptop en telefoon.


Hoe ga je het aanpakken?

Als onderdeel van het salesteam dat bestaat uit een salesmanager, accountmanager en twee sales coördinatoren zorg je er gezamenlijk voor dat 's werelds beste Hass avocado's op de Europese markt worden gedistribueerd.

 

Sales- en marketing activiteiten

In deze rol is snel schakelen en het overzicht bewaren key. Je bent hét aanspreekpunt voor de grote Europese retail klanten en je contacten zijn veelal op hoofdkantoor niveau. Je werkt nauw samen met je collega's van team supply chain planning. Samen met je directe collega's uit het salesteam ben je betrokken bij de meest uiteenlopende sales- en marketingactiviteiten. Hierbij moet je denken aan: excellente klantenservice, orderverwerking, voorbereiden van tendervoorstellen, controles op inkoop- en verkoop prijzen en adequate claimafhandeling. Maar ook het opzetten en coördineren van marketingcampagnes t.b.v. promoties en/of beurzen. Kortom je bent een spin in het web van het sales team.


Up to date

Naast de bestaande klanten, ben je ook betrokken bij het kwalificeren van nieuwe accounts. Passen de klanten bij Mission en zijn jullie in staat om aan hun wensen te voldoen? Mission werkt met professionele leveringsprogramma's welke dagelijks gecheckt en up to date gehouden moeten worden. Jij weet precies wat er speelt en bent zo van onschatbare waarde voor jouw (sales) collega's én belangrijke accounts!

Kijkend naar de groeiambities van Mission Produce Europe behoort een volgende stap naar (Jr) Accountmanager zeker tot de doorgroeimogelijkheden. Je rapporteert aan Gabie Latupeirissa, Sales Manager bij Mission Produce.


Waar ga je dit doen?
 
Mission Produce - world's finest avocado's

Mission Produce werd in 1983 opgericht door veteranen uit de industrie: Steve Barnard en Ed Williams. Zij zagen het potentieel van avocado's op de Amerikaanse markt en ver daarbuiten. Mission Produce is uitgeroeid tot een wereldwijde marktleider in de productie, distributie en marketing van verse avocado's. Ze zijn actief in de Verenigde Staten, Mexico, Peru, Chili, Nieuw Zeeland, Canada en Nederland (voor de Europese markt). Sinds 2020 is Mission Produce beursgenoteerd aan de NYSE in de USA.


Mission Produce Europe

In 2013 opende Mission Produce Europe haar verkoopkantoor en distributiecentrum in Hazeldonk bij Breda als springplank naar Europa. De bouw van rijpingskamers in 2017 was de volgende grote stap in het Europese uitbreidingsplan van Mission Produce. Dit maakt het mogelijk om het hele jaar door een consistent volume van 's werelds beste avocado's te distribueren naar klanten op de Europese markt. Inmiddels is Mission klaar om verder te groeien!


Wat breng je daarvoor mee?

 • Een mbo+/hbo werk- en denkniveau, enkele jaren ervaring in een vergelijkbare functie
 • Ervaring met (Europese) foodretail en/of affiniteit met de AGF-branche is een pré
 • Flexibel, maar niet chaotisch: je kunt snel schakelen zonder je prioriteiten uit het oog te verliezen
 • Accuraat, zelfstandig stressbestendig en oplossingsgericht
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel het Nederlands als Engels in woord en geschrift.
 • Goede vaardigheid in een andere Europese taal, zoals Frans, Duits of Spaans is een plus
 • Ervaring met het Microsoft Office pakket, met name Excel.


Heb je interesse?

Referentienummer: MIPR222
Specialisme: Sales
Standplaats / rayon: Kantoor: Breda


Ben jij enthousiast geworden na het lezen van deze vacature? Of heb je vragen? Solliciteer dan direct! Of neem contact op met Roy van Eijk (r.vaneijk@velde.nl) of Mathijs Blank (m.blank@velde.nl) via 088 60 70 100, of stuur een email.

 


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven