Financial Controller

Financial Controller

Kantoor: Breda | Home-Office | Regio: Europa

Mede door jouw inspanningen wordt verdere uitbreiding in Europa mogelijk en zo draag jij bij aan Mission’s groei-ambitie!


Wat is jouw opdracht?

Als Financial Controller maak jij onderdeel uit van het Finance team en draag jij met je financieel/administratieve ervaring bij aan het behalen van de doelstellingen. Op de afdeling werk je samen met 3 collega’s en rapporteer je aan de Finance Manager.

Je werkt nauw samen met je collega Financial Controller en met de rest van het Finance team en je krijgt een afwisselend takenpakket. Dit varieert van ondersteuning in een aantal administratieve taken, het maken van financiële rapportages en analyses en het voorbereiden en/of uitvoeren van de maandafsluiting. Ook word je betrokken bij speciale projecten.

Mission Produce is een verticaal geïntegreerd bedrijf met eigen plantages en heeft sterke relaties met haar telers in de landen van herkomst. Dit zorgt ervoor dat zij het hele jaar door Europese retail- en groothandelsklanten kan voorzien van 's werelds beste avocado's! Mission Produce Europe is een snel groeiend bedrijf en heeft een heldere groeiambitie: haar marktaandeel op de Europese markt verder vergroten.


Hoe ga je dat aanpakken?

De afdeling bestaat uit drie Finance professionals voor de boekhoudkundige taken en controlling en een Finance Manager. Vanwege de groei van de organisatie, wordt ook het Finance team uitgebreidt. Als Financial Controller wacht jou binnen deze afdeling een grote diversiteit aan taken. Denk hierbij aan de correcte registratie van de journaalposten in het grootboek, het ondersteunen van de (telers-) administratie met voorschotten en afrekeningen, validatie en beoordeling van verkoopfacturen op juistheid en volledigheid, het maken van analyses, het voorbereiden en/of uitvoeren van de maandafsluiting, deelname aan de jaarlijkse audit tot het uitvoeren van speciale projecten. En daarnaast diverse andere voorkomende werkzaamheden.


Wat breng je daarvoor mee?

 • HBO werk-en denkniveau, afgeronde financiële/bedrijfseconomische opleiding
 • Tussen 4 en 7 jaar ervaring in een financiële functie
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, een extra taal is een pré
 • Prima beheersing van MS Office en bij voorkeur met MS Dynamics 365
 • Bij voorkeur bekendheid met US GAAP / IFRS
 • Hands-on, stressbestendig, flexibel en zelfstandig


Waar ga je dit doen?

Mission Produce - world's finest avocado's

Mission Produce werd in 1983 opgericht door veteranen uit de industrie: Steve Barnard en Ed Williams. Zij zagen het potentieel van avocado's op de Amerikaanse markt en ver daarbuiten. Mission Produce is uitgeroeid tot een wereldwijde marktleider in de productie, distributie en marketing van verse avocado's. Ze zijn actief in de Verenigde Staten, Mexico, Peru, Chili, Nieuw Zeeland, Canada en Nederland (voor de Europese markt). Sinds 2020 is Mission Produce beursgenoteerd aan de NYSE in de USA.


Mission Produce Europe

In 2013 opende Mission Produce Europe haar verkoopkantoor en distributiecentrum in Hazeldonk bij Breda als springplank naar Europa. De bouw van rijpingskamers in 2017 was de volgende grote stap in het Europese uitbreidingsplan van Mission Produce. Dit maakt het mogelijk om het hele jaar door een consistent volume van 's werelds beste avocado's te distribueren naar klanten op de Europese markt. Inmiddels is Mission klaar om verder te groeien!


Wat krijg je er voor terug?

 • Werken in een compact team met afwisselende taken
 • Internationale, dynamische werkomgeving met verschillende culturen
 • Gezond Amerikaans beursgenoteerd familiebedrijf
 • Een organisatie waar voor iedereen kwaliteit en vitaliteit voorop staat
 • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen of trainingen
 • Goede arbeidsvoorwaarden, mogelijkheid tot hybride werken, 38-urige werkweek


Heb je interesse?

Reageer dan snel!

Heb je vragen of wil je meer informatie? Dan kun je contact opnemen met William Antonis via 088-6070100.

 


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven