Junior Accountmanager Food Industrie

Het familiebedrijf Ardo Group (met hoofdzetel in Ardooie, België) is een belangrijke speler in de productie van een volledig aanbod vriesverse groenten, kruiden en fruit voor de Retail, foodservice en industrie.

Tegenwoordig heeft de Ardo Group een wereldwijd sales netwerk en 21 productie-, distributie- en verpakkingsunits, wat zorgt voor een optimale aanvoer uit de meest productieve groeiregio’s. Samen met onze 4000 medewerkers verkoopt de groep wereldwijd 940.000 ton vriesverse groenten, kruiden, fruit, pasta, aardappelproducten en rijst in een 100-tal landen, met een omzet van EUR 1,1 miljard.

Ardo verkoopt als marktleider zijn producten in Retail aan supermarktorganisaties onder huismerken, in Foodservice en Industrie onder het merk Ardo. Ardo bevindt zich met haar productrange in een zeer groeiende markt, waar klanten op zoek zijn naar lekkere gezonde en op duurzame wijze geteelde en verwerkte producten die inspelen op de marktbehoeften en laatste trends.

Bij Ardo B.V. in Zundert vindt de productie plaats van verse (blad)groenten tot diepvriesproduct. Tevens worden hier groenten en fruit verpakt voor de Retail- en foodservicemarkt. Er zijn in Nederland circa 165 (in het seizoen circa 200) gemotiveerde medewerkers voor Ardo werkzaam. Daarnaast is in Zundert het Nederlandse verkoopkantoor voor Retail, foodservice en industrie gevestigd. Dit commerciële team bestaat uit 12 enthousiaste collega’s die er dagelijks alles aan doen om onze klanten te voorzien van de lekkere gezonde Ardo producten.

Binnen ons commerciële team is een vacature ontstaan voor de functie van:


Junior Accountmanager Food Industrie (m/v/x)

Commerciële collega met affiniteit in foodprocessing en foodtrends


De uitdaging

Als Junior Account Manager Food Industrie ga je samen met de Sales Manager Industrie en Commercieel Directeur nauw samenwerken en word je goed ingewerkt en begeleid in het beheren en door ontwikkelen van bestaande klantenrelaties alsmede het opsporen en ontwikkelen van nieuwe relaties in het Industriekanaal. Doelstelling hierbij is het bewerkstelligen van een duurzame, commerciële en stabiele samenwerking met de diverse industrieklanten in Nederland. Je beheert in dit kader commerciële budgetten en je richt je op realisatie van afgesproken targets bij de toegewezen accounts. Afhankelijk van jouw kennis en ervaring word je gecoacht in het voeren van onderhandelingen en het realiseren van verkopen om uiteindelijk te komen tot het afsluiten van contracten. Daarnaast volg je (internationale) foodtrends en ontwikkelingen en vertaalt deze naar nieuwe kansen bij bestaande en nieuwe klanten. In deze rol werk je als teamplayer nauw samen met jouw collega’s van de afdeling Customer Service, QA Technical support, het overige accountteam in Nederland alsmede met je sales-collega’s voor het industriekanaal in België.


Jouw talent

Je bent een commercieel talent met culinaire bagage en affiniteit. Je volgt (culinaire) ontwikkelingen in de markt en kan deze vertalen naar kansen voor Ardo. Verder herken je jezelf in het hieronder geschetste profiel:

  • Hogere hotelschool, HAS dan wel economische of commerciële opleiding op hbo-niveau.
  • Enige gerichte commerciële ervaring in een B2B omgeving in de voedingssector is een pré.
  • Interesse in food processing en foodtrends (je bent een zogenaamde “foody”)
  • Goede communicatieve vaardigheden
  • Competenties: besluitvaardig, initiatiefrijk, resultaat gedreven, onderhandelingsvaardig, klantgericht, proactief, analytisch, teamplayer, netwerker
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, Duits is een pré.
  • Goede beheersing MS Office (word, excel, PowerPoint)


Ons aanbod:

Wij bieden een zelfstandige en uitdagende, commerciële baan bij een zeer succesvol internationaal bedrijf dat veel investeert in development en (product)innovatie. De informele cultuur van Ardo kenmerkt zich door korte lijnen met veel ruimte voor initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Vanzelfsprekend hoort bij deze functie een prima marktconform arbeidsvoorwaardenpakket (waaronder een lease-auto) en zijn er verschillende mogelijkheden voor het volgen van vakgerichte cursussen.


Belangstelling?

Heb je interesse en voldoe je aan het profiel, stuur dan een email met c.v. naar onze afdeling P&O (robert.joosen@ardobv.nl). Een brief sturen kan natuurlijk ook. In dat geval richt je deze aan Ardo BV, afdeling P&O, Postbus 7, 4880 AA Zundert.

Mocht je eerst nog wat meer informatie wensen, neem dan contact op met Peter van Riessen, Commercieel Directeur (076 5 999 964) of Robert Joosen, Manager HR (076 5 999 939).

 

 


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven