Culinair Accountmanager

Het familiebedrijf Ardo Group (met hoofdzetel in Ardooie, België) is een belangrijke speler in de productie van een volledig aanbod vriesverse groenten, kruiden en fruit voor de Retail, foodservice en industrie.

Tegenwoordig heeft de Ardo Group een wereldwijd sales netwerk en 21 productie-, distributie- en verpakkingsunits, wat zorgt voor een optimale aanvoer uit de meest productieve groeiregio’s. Samen met onze 4000 medewerkers verkoopt de groep wereldwijd 940.000 ton vriesverse groenten, kruiden, fruit, pasta, aardappelproducten en rijst in een 100-tal landen, met een omzet van EUR 1,1 miljard.

Ardo verkoopt als marktleider zijn producten in Retail aan supermarktorganisaties onder huismerken, in Foodservice en Industrie onder het merk Ardo. Ardo bevindt zich met haar productrange in een zeer groeiende markt, waar klanten op zoek zijn naar lekkere gezonde en op duurzame wijze geteelde en verwerkte producten die inspelen op de marktbehoeften en laatste trends.

Bij Ardo B.V. in Zundert vindt de productie plaats van verse (blad)groenten tot diepvriesproduct. Tevens worden hier groenten en fruit verpakt voor de Retail- en foodservicemarkt. Er zijn in Nederland circa 165 (in het seizoen circa 200) gemotiveerde medewerkers voor Ardo werkzaam. Daarnaast is in Zundert het Nederlandse verkoopkantoor voor Retail, foodservice en industrie gevestigd. Dit commerciële team bestaat uit 12 enthousiaste collega’s die er dagelijks alles aan doen om onze klanten te voorzien van de lekkere gezonde Ardo producten.

Binnen ons commerciële team is een vacature ontstaan voor de functie van:


Culinair Accountmanager (m/v/x)

Culinair onderlegde creatieveling met commerciële daadkracht


De uitdaging

Als Culinair Accountmanager stel je jouw talenten ten dienste van onze klanten en van het gehele salesteam. Als culinaire creatieveling informeer en adviseer je de professionele eindverbruiker in met name de Foodservicemarkt (o.a. grossiers, restaurants, ketens/instellingen, cateraars) over het Ardo productengamma en overtuigt hen deze te gebruiken. Hiertoe onderhoud je een netwerk van bestaande klanten en verricht acquisitie bij prospects. Je werkt in deze nauw samen met de Key Accountmanager Foodservice om de afgesproken doelstellingen in de segmenten groenten, kruiden en fruit te realiseren. Je stelt nieuwe producten voor en ondersteunt het bestaande gamma. Hiertoe voer je o.a. culinaire demonstraties uit bij klanten, op beurzen of in de Ardo inspiratiekeuken zelf. Als Culinair Accountmanager ondersteun je op deze wijze tevens de Accountmanagers Retail en Industrie in hun salesactiviteiten. Je volgt markttendensen en nieuwe technologieën, vertaalt deze naar mogelijkheden voor Ardo en speelt de informatie intern door.


Jouw talent

Je beschikt over MBO+/HBO werk- en denkniveau, verkregen door opleiding en/of ervaring. Qua scholing heb je een commerciële achtergrond aangevuld met culinaire training, dan wel beschik je over een culinaire opleidingsachtergrond maar dan aangevuld met commerciële training. Je hebt in ieder geval passie voor de keuken. Ervaring in catering/professionele keuken is een extra troef. Daarnaast is enige verkoopervaring vereist. Je werkt zelfstandig en je kunt perfect jouw opdrachten organiseren. Je communiceert vlot en legt makkelijk contacten (netwerker, opent deuren, natuurlijke gunfactor). Verder beschik je over de nodige presentatietechnieken (inspirerend, vlot, enthousiast). Je weet van aanpakken, je bent een volharder (natuurlijke commerciële scoringsdrift) en je hebt een goed verantwoordelijkheidsgevoel (betrouwbaar, accuraat). Verder is het een pré als je naast de Nederlandse en Engelse taal ook de Duitse taal beheerst.


Ons aanbod

Wij bieden een zelfstandige en uitdagende baan, waarbij jij je commerciële en culinaire talenten perfect kan combineren. Het is een functie met een grote onafhankelijkheid, veel afwisseling, creativiteit en sociale contacten. Je komt te werken bij een zeer succesvol internationaal bedrijf dat veel investeert in development en (product)innovatie. De informele cultuur van Ardo kenmerkt zich door korte lijnen,  met veel ruimte voor initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Vanzelfsprekend hoort bij deze functie een prima marktconform arbeidsvoorwaardenpakket (waaronder een lease-auto) en zijn er verschillende mogelijkheden voor het volgen van vakgerichte cursussen en trainingen.


Reageren?

Heb je interesse en voldoe je aan het profiel, stuur dan een email met c.v. naar onze afdeling P&O (robert.joosen@ardo.com). Een brief sturen kan natuurlijk ook. In dat geval richt je deze aan Ardo BV, afdeling P&O, Postbus 7, 4880 AA Zundert. Mocht je eerst nog wat meer informatie wensen, neem dan contact op met Peter van Riessen, Commercial Director (076 5 999 964) of Robert Joosen, Manager HR (076 5 999 939).

 


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven