Teler – Teeltspecialist

Bedrijf: Opti-flor
Regio: Monster - Westland

Ben jij gek van telen? Sta jij op met een blik in het klimaat van je kas en stap je ook weer met de teelt in het hoofd in bed? Als je dan ook nog praat met planten: dan ben je al gauw díe ondernemende teler die wij zoeken.

Kom een rondje tuinen, kom kennismaken. We leren je graag kennen. Misschien klikt het en passen onze uitdagingen op gebied van teelt, de investeringen die we doen in R&D, een nieuwe productielocatie, en allerlei andere zaken jou wel. We zijn op zoek naar een gretig ondernemende


Teler – Teeltspecialist

Beoordelen van: gewas, takinductie, bloemen – energiezaken – klimaat en nog meer teelt.


De functie:

Als teler zet jij de lijnen uit, zorg je ervoor dat de collega teeltmedewerkers weten wat ze moeten doen, praat je met hen en discussieer je over het klimaat. Je kijkt naar de wortels, de kleur van de bloemen, de afsplitsing en de stand van het blad, naar de takinductie en de knopontwikkeling. Jouw teeltacties bepalen immers hoe de planten eruit komen te zien. Als teeltspecialist zorg jij voor de beleving die consumenten hebben bij de specifieke planten die jij maakt. Dat is een mooie verantwoordelijkheid en tegelijk een voortdurende uitdaging.

Op ‘jouw’ kwekerij ben je verantwoordelijk voor alles op gebied van teelt, dus ook het functioneren van allerlei techniek en installaties. Uiteraard kun je daarbij je collega’s van de TD inschakelen en heb je contact met installateurs, leveranciers en monteurs van buitenaf.

Je werkt samen met je collega verkoper en productieleider. Met z’n drieën runnen jullie het bedrijf. Je snapt wel hoezeer jullie werkzaamheden met elkaar samenhangen. Er is nog veel meer over jouw functie, de verantwoordelijkheden en mogelijkheden te vertellen. Kom kennismaken, op het bedrijf laten we je het allemaal zien en praten we erover verder.


Wat breng je mee:

  • Je bent gek van teelt, voor jou is telen het mooiste wat er is;   
  • Je bent pro actief, neemt initiatief, je bent leergierig én hebt een eigen mening (je bent ’n tikkel eigenwijs);
  • Je hebt al kennis en ervaring in teelt (dat hoeft nog niet in de orchideeën te zijn).

Je bent graag in de kas tussen de planten en duikt met net zoveel plezier in de data op gebied van klimaat, energie en gewasontwikkeling. Je combineert drive en verantwoordelijkheidsgevoel om er met je team alles aan te doen de teelt op jouw locatie optimaal te laten verlopen.


Wat doe je bijvoorbeeld nu:

Je bent werkzaam als teler in de tomaten, de chrysanten, de potplanten of actief in een ander gewas.
Misschien werk je als teler in dienstverband of ben je als teler/ondernemer actief, maar heb je het besluit genomen je bedrijf over te dragen of te beëindigen. Als teelt jouw ding is, als je in jouw gewas een echte ‘pikeur’ in teelt bent of als je het in je hebt je door te ontwikkelen naar een goede teeltspecialist: kom maar op, we leren je graag kennen.

Als teler werken bij Opti-flor:

Je hebt in teelttechniek alle moderne instrumenten ter beschikking die je bedenken kunt. Is er iets nieuws en
maak jij hard dat het rendement oplevert: dan investeren we daarin. We hebben als telers veel contact met elkaar, we delen onze kennis en ervaring. De ene week voeren we inhoudelijk teeltoverleg, de andere week draaien we excursie op één van de kwekerijen. Je teelt de allerbeste, de allermooiste planten van de wereld. Dat is voortdurend opletten, nieuwe dingen uitproberen, foutkansen verminderen, zoeken naar waar en hoe het beter kan.
En om dat allemaal goed te doen en lekker te kunnen werken: krijg je alle ruimte, de verantwoordelijkheid en het vertrouwen. Als teeltspecialist kun je bij ons ondernemen en bepaal jezelf jouw groei.


Het aanbod:

  • Een fantastische uitdagende teeltfunctie waar jij je tanden de komende jaren in kunt zetten;
  • Een ‘eigen’ kwekerij, een team van teeltmedewerkers en nog meer betrokken en professionele collega’s;
  • De modernste teelttechnieken en installaties beschikbaar, waarmee jij de allerbeste planten maakt;
  • Een uitstekend salaris, volop mogelijkheden jezelf te ontwikkelen, te groeien in verantwoordelijkheden, in kennen en kunnen: jij bepaald de reikwijdte van de stappen die je maakt bij Opti-flor.


Op jouw kwekerij zijn veel Nederlandse collega’s actief en een relatief groot aandeel ‘vaste’ medewerkers welke op uitzendbasis werken. Ook zij beheersen bijna allemaal de Nederlandse taal. We ondernemen leuke activiteiten met elkaar: van een BBQ tot een sportief evenement en van een feest tot het wekelijkse hapje en drankje op de vrijdagmiddag. Wat betreft de weekenddiensten: die draaien we als telers van de verschillende kwekerijen met elkaar bij toerbeurt. Je wordt één keer per 5 weken ingeroosterd en krijgt daar een vrije dag ter compensatie de week erna voor terug. 

Meer gevoel erbij krijgen? Kijk en beluister de videoportretten waarin enkele van je aanstaande collega’s vertellen over hun teeltactiviteiten en wat de dingen zijn waar zij voldoening uit halen. Link videoportretten.

Interesse, afspraak maken voor een rondje tuinen?
Neem contact op met jobkuyvenhoven@movetocatch.nl bel of app 06-52601456.


Link naar vacature: https://bit.ly/37oHmy4

Link naar bedrijfspagina: https://bit.ly/3r7Xprl

Link naar videoportretten: https://bit.ly/3jbph9u

 

 

 


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven