Sales Representative & Product Developer (Tomaat)

Ben jij naast een sales gedreven teeltgerichte persoonlijkheid óók handig met data? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Sales Representative & Product Developer (Tomaat)


Wat ga jij doen?

Als Sales Representative & Product Developer (Tomaat) breng je alle markt- en (complexe) productinformatie bij elkaar. Je bent de brug tussen de markt, de veredelingsprogramma’s en de collega’s van het salesteam. Daarbij richt je je enerzijds op de productontwikkeling van nieuwe rassen alsook op het behalen van de verkoopdoelstellingen.

Het gewas Tomaat wordt jouw expertise! Je bent voor de veredelaars een belangrijke sparringpartner bij de selectie en veredeling. Daarnaast speel je een belangrijke rol in het totale besluitvormingsproces om een nieuw ras te introduceren. Een groot gedeelte van de week ben je onderweg bij klanten. Daarnaast ben je ook met enige regelmaat in de demo kas te vinden of in de veredelingskassen. Uiteraard heb je ook veel contact met je naaste Sales Representatives. Naast je teeltkennis, breng jij ze vooral ook kennis bij op het gebied van data analyses.

Tijdens jouw bezoeken aan telers evalueer je proeven van nieuwe rassen en ga je samen met je collega’s de markt in om teelt-technische en marktinformatie te verzamelen. Uiteraard ben je op de hoogte van de laatste markt- en productontwikkelingen en deel je dit met het team. Je identificeert marktkansen, verwerkt- en verzamelt data van proeven en vertaalt de klantwens naar concrete accountplannen. 

Jouw werkgebied (waaronder de demo kas) bevindt zich in West/Zuid Nederland. Voor klanten in deze regio ben jij hét gezicht van Enza Zaden in de Benelux waar het gaat om de tomaten van Enza Zaden! 


Jouw team

Jij bent onderdeel van het M&S-team in de Benelux. Jouw afdeling bestaat uit een aantal Sales Representatives en de Sales Manager. 

Jij werkt vanuit huis en bezoekt zelfstandig, maar ook met enige regelmaat samen met je collega’s, (potentiële) klanten. Je onderhoudt verschillende interne en externe contacten. De externe contacten bestaan uit telers, voorlichters en plantenkwekers. De interne contacten bestaan uit o.a. de (internationale) Sales Representatives en de veredelaars. Voor overleg ben je regelmatig bij Enza Zaden in Enkhuizen, maar je bent voornamelijk bij de telers zelf. 

 

Jouw kracht

Wij zoeken een collega die het belang van data en administratieve processen omarmt. Niet alleen omarmt, maar ook een sturende rol hierin wil spelen. Door jou expertise zullen hierdoor sales kansen nog beter in kaart worden gebracht. 

Je hebt een achtergrond in de groente- of sierteelt, waarbij goed kunnen plannen en organiseren voorop staat. Verder ben je resultaat- en klantgericht en in staat telers te overtuigen. Je heb een ‘commerciële antenne’ waarmee je goed inzicht verkrijgt van wat er in de tomaten markt gebeurt en speelt daar op in. Je kunt uitstekend samenwerken met je collega’s van de diverse disciplines en afdelingen binnen Enza Zaden. 

De klantengesprekken, teeltproeven en overleggen kunnen in heel Nederland of België plaatsvinden, dus je bent veel onderweg. Ook ben je bereid af en toe te reizen buiten de Benelux.


Kortom, jij:

  • beschikt over een HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur in een agrarische- en/of commerciële richting;
  • hebt minimaal 5 jaar salesgerichte ervaring in de groente- of sierteeltsector; 
  • beschikt over sterke commerciële en analytische vaardigheden;
  • beheerst de Nederlandse en Engelse taal in zowel woord als geschrift.


Onze kracht

Enza Zaden is een groenteveredelingsbedrijf dat groenterassen ontwikkelt. En de zaden hiervan over de hele wereld produceert en verkoopt. Om je goed (en zo kort mogelijk) uit te leggen wat we doen, hebben we een animatie gemaakt. 

Het doel van ons werk? Iedereen wereldwijd toegang bieden tot gezonde en gevarieerde groente. Met ruim 2000 gepassioneerde collega’s over de hele wereld werken we iedere dag samen aan de groente van morgen.  

Wil je meer weten over Enza Zaden als werkgever? Neem dan een kijkje op de Careers & Learning-pagina of bekijk onze pagina op LinkedIn. 


Interesse gewerkt?

Stuur je sollicitatie naar onze Recruitment afdeling via onderstaande button.


Meer informatie:

  • Recruitment; Martine Rook, Corporate Recruiter, +31 6 5522474
  • Inhoudelijke vragen over de functie: Maarten van den Heuvel, Sales Manager Tomaat, e-mail; m.vandenheuvel@enzazaden.nl
 
 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld
 
 
 

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven