Medewerker Klantenservice

De Bolster (sinds 1978) is een familiebedrijf met ruim 40 vaste medewerkers en is gespecialiseerd in de veredeling en productie van biologische groente- en bloemenzaden. Bij De Bolster wordt gewerkt aan een gezondere wereld en landbouw mét toekomstperspectief. We zijn ervan overtuigd dat biologisch geteelde groente voor iedereen ter wereld toegankelijk moet zijn. Daarom ondersteunt De Bolster professionele telers en hobbytuinders wereldwijd met zaden van de hoogste kwaliteit en advies voor een succesvolle teelt.

Medewerker Klantenservice

38 uur, Epe


Krijg jij er energie van om klanten te helpen en blij te maken?

Bij De Bolster kom je terecht in een jonge, snelgroeiende organisatie. Er is een hecht team dat met enthousiasme en passie werkt aan kwaliteitsproducten en de groei van het bedrijf. De biologische sector is een bedrijfstak waar het goed mee gaat. De Bolster biedt alle ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en specialisatie.


Functie

Bij De Bolster hebben we een succesvolle teelt bij onze klanten op het oog. Onze biologische zaden gaan naar particulieren en zakelijke klanten over de hele wereld. Jouw doel is om te zorgen dat klanten tevreden zijn. Je bent verantwoordelijk voor de eerstelijnscommunicatie via telefoon, email en social media. Je staat onze klanten met een glimlach te woord en helpt ze met vragen. Deze vragen gaan hoofdzakelijk over bestellingen en het telen van onze biologische zaden.

In deze functie krijg je te maken met piekdrukte. Zodra het zaaiseizoen voor de deur staat zal de drukte toenemen (december - mei). In de zomer is het wat rustiger en is er tijd om te focussen op verbeterprojecten.

Je komt te werken in team klantenservice, samen met twee andere collega’s. Je neemt ook deel in ons klantteam ‘Home Garden’ dat als doel heeft de segmenten particulieren en winkels nog beter te bedienen. Je rapporteert aan de teamleider Klantenservice.


Jouw profiel

Je deelt onze passie om biologische landbouw wereldwijd tot een succes te maken. Je krijgt energie van mensen helpen. Je bent vriendelijk, empathisch en communiceert makkelijk. Je kunt goed luisteren en stelt de juiste vragen. Daarnaast houd je van problemen oplossen en sta je open voor feedback. Je kunt makkelijk schakelen tussen verschillende processen en systemen en bent handig met computers. Je vindt het fijn om verantwoordelijkheid te nemen. Ook houd je het hoofd koel in de piekdrukte van het hoogseizoen. Je bent leergierig en slaat gemakkelijk informatie op. Wanneer informatie ontbreekt, ga jij op zoek naar antwoorden.


Daarnaast vragen we:

  • Werkervaring in klantenservice of callcenter
  • Afgeronde opleiding op minimaal MBO niveau
  • Afgeronde training op het gebied van klantenservice is een pre
  • Goede beheersing Nederlandse en Engelse taal (Duits een pre)
  • Affiniteit met moestuinieren is een pre

 

Aanbod

  • Een leuke werkplek met een jong, enthousiast en gepassioneerd team
  • Jaarcontract, fulltime 38 uur
  • Bruto maandsalaris tussen €2200 en €2800, schaal C cao Tuinzaadbedrijven
  • Reiskostenvergoeding 5-25 km woon-werkafstand
  • Locatie: Epe


Meer informatie en solliciteren

Bij interesse ontvangen wij graag jouw C.V. en motivatiebrief via solliciteren@bolster.nl. Wil je meer informatie, neem dan contact op met Maarten Vosselman: 0578-621433.

 

Uiterste reactiedatum: 22 augustus 2021

 


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven