Sales Engineer – Verkoopadviseur

Bedrijf: Hortimat
Regio: Westland, Monster

Ben je graag bezig met techniek, machines, logistieke lijnen en tuinbouw? En werk jij het liefst voornamelijk op kantoor? Waarbij er wekelijks (internationale) leads op je bureau landen in plaats van dat je een paar keer per maand in het vliegtuig stapt? Werk je graag efficiënt en doelmatig door de klant te bellen, mailen en appen waarbij je luistert, vragen stelt én doorvraagt. Zodat je met alle verzamelde informatie een doordacht voorstel kunt uitwerken.  Kom dan kennis maken met alle techniek, producten, machines en systemen bij Hortimat aan de Vlotlaan.

Hortimat is specialist in de revisie van tuinbouwtechniek. In de werkplaats worden complete projecten gerealiseerd, machines volledig gereviseerd en transport klaargezet voor een spoedige uitlevering aan klanten over de hele wereld. Nieuwsgierig geworden? Kom dan langs voor een kop koffie. Wij willen Hortimat versterken en daarom zijn wij op zoek naar een:

Sales Engineer – Verkoopadviseur

Oplossingen bieden voor een bedrijf met veel tuinbouwtechniek, internationale klanten en altijd een goed aanbod


Wat maakt Hortimat uitdagend:

 • Er komen hier veel verschillende machines voorbij en we maken méér mogelijk dan wie dan ook;
 • We bedienen klanten in de glastuinbouw in Nederland en wereldwijd;
 • We hebben allemaal passie voor techniek, we zijn betrokken, leveren service en
  onze prijs/kwaliteitsverhouding is altijd goed;
 • Samenwerken met een toegewijd team van 20 medewerkers;
 • Je werkt in een modern aantrekkelijk kantoor, uitgerust met de beste hardware, software en communicatiemiddelen;
 • Er wordt volop geïnvesteerd in automatiseringssystemen, online marketing, en als jij het in je hebt, in jou!


Marcel, Kevin, Peter Marcel en Stef: de Hortimat teamleden zeggen het allemaal: ‘Het is hier dynamisch, soms hectisch en er is altijd leven in de brouwerij!’ En: ‘Om hier succesvol te zijn moet je wel je mannetje kunnen staan. Als dit bij je past en je de functie goed invult heb je veel vrijheid. En dan is er alle ruimte en support jezelf te ontwikkelen en dat te doen waarvan jij denkt dat het nodig is; voor het bedrijf, de klanten, voor onze toekomst’.


Hortimat = Mensenwerk

Anno 2021 is Hortimat nog altijd sterk in gebruikte tuinbouwmaterialen, 75% van de projecten bestaat uit nieuwbouwprojecten en aan hoogwaardige tuinbouwbedrijven: machines, complete lijnen, uitdagende projecten waar alle medewerkers van Hortimat dagelijks keihard en slim aan werken. En laat nou net techniek en handel beide mensenwerk zijn. Bij het Hortimat team zijn het de medewerkers die er dagelijks voor zorgen dat we klanten te woord staan, uitluisteren wat hun behoeften zijn en voorstellen in elkaar zetten die meer mogelijk maken. Waarbij we vervolgens alles in het werk stellen om vernieuwde machines en aangepaste lijnen af te leveren die na installatie precies zo functioneren zoals de klant wenst.

Wat breng jij als (junior en ervaren) verkoopadviseur mee:

 • Je bent bekend met de glastuinbouw en met techniek;
 • Je bent open minded en zeer leergierig, weet goed te communiceren;
 • Naast de Engelse taal beheers je in voldoende mate de Duitse taal;
 • Je herkent het nut van automatisering die de werkprocessen ondersteunen. Het ERP systeem van Hortimat met klant en projectinformatie helpt het team efficiënter te werken;
 • Als sales engineer houd je van het contact met klanten, ben je resultaatgericht en haal je voldoening uit het maken van een deal.

Ik denk dat je het wel leest en proeft in dit profiel: we zoeken in iemand met betrokkenheid, gedrevenheid, flexibiliteit, creativiteit en wat er verder nodig is om dagelijks met veel plezier klanten optimaal te bedienen.


Deel uitmaken van het Hortimat team:

Je werkt zelfstandig, maar je bent ook een teamspeler. Ondersteuning heb je van het verkoopteam en voor technische informatie kun je bij de werkplaatsmonteurs terecht. Na de deal houd je zicht op het afleverproces van jouw order en zorg je dat de gemaakte afspraken worden nageleefd. Het team is in staat de meest uiteenlopende en uitdagende projecten te realiseren en wij krijgen regelmatig voor elkaar wat zelfs ‘de fabrikanten’ niet voor elkaar krijgen! Naast hard werken, drinken we aan het einde van de week altijd een biertje met elkaar. Regelmatig leggen we een hamburgertje op de BBQ om even met elkaar stoom af te blazen.


Het aanbod:

 • Een uitdagende sales engineer en verkoopfunctie bij een uniek bedrijf in een aantrekkelijke sector;
 • Een baan in de internationale wereld van de tuinbouw;
 • Af en toe ben je onderweg: je bezoekt klanten in Nederland, Duitsland, België of Frankrijk. Als je met een project verder weg bezig bent en het is nodig de situatie ter plekke te beoordelen, dan vlieg je daar naartoe. Daarnaast draait je mee op de beurzen waar we aan deelnemen;
 • Een goed op elkaar ingespeeld team van betrokken professionele collega’s, samen maken we veel mogelijk;
 • Ons pand annex magazijn en werkplaats zijn vernieuwd, van binnen en van buiten. Je gaat werken in een aantrekkelijke omgeving.


Uiteraard kun je rekenen op een goed salaris, 25 vakantiedagen, prima pensioenregeling, smartphone, laptop en wat je verder nodig hebt om goed te kunnen functioneren.


Interesse?  

Maak dan een afspraak voor een gesprek met rondleiding door ons kantoor, werkplaats, magazijn en opslagterrein? Bel, mail of app: jobkuyvenhoven@movetocatch.nl of 06 52601456.

 

Link naar de vacature: https://bit.ly/3xOkFMF

Link naar bedrijf: https://bit.ly/3emRto4

 

 


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven