Verbindend teamleider

Ben jij de verbindende teamleider die wil werken in een hecht team van ervaren docenten en medewerkers die samen het onderwijs op onze biodynamische landbouwschool dragen? Die stuurt op verantwoordelijkheid en eigenaarschap van de teamleden? Die kwalitatief en persoonsgericht onderwijs aan de studenten voorop zet? Wil jij werken op een mbo waar landbouw wordt gezien als een holistisch geheel van praktijk, theorie en een spirituele beleving van de wereld om ons heen? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Verbindend teamleider

Locatie: Aeres MBO Dronten Warmonderhof

Fte: 0,8 – 1,0 fte

Sluitingsdatum: 30 mei 2021


Wat je gaat doen

De functie van teamleider is een leidinggevende functie met aandacht voor eigenaarschap in de gehele organisatie, waarbij je verantwoordelijkheid op meerdere terreinen ligt (integraal management). Het takenpakket van de teamleider bestaat in hoofdlijnen uit de volgende onderdelen:

 • Leidinggeven aan het onderwijsteam van ca. 20 personeelsleden voor ongeveer 280 studenten BOL en BBL) op het mbo in Dronten. Dit vraagt meer dan een negen-tot-vijf mentaliteit.
 • Doorontwikkelen van ons biologisch-dynamische landbouwonderwijs en van onze studentenbegeleiding. In de breedste zin.
 • Samenwerken met onze partner voor landbouwpraktijk en wonen, Stichting Warmonderhof, en het coördineren van de samenwerkingen tussen beide organisaties.
 • Begeleiden en monitoren van het onderwijsproces, examenproces en logistieke zaken.
 • Actief bijdragen aan beleidsontwikkeling binnen de locatie op het gebied van inhoud van onderwijs, brede beroepsvorming en uitstroom, talent voor groei en positionering van biologisch (dynamische) land- en tuinbouw regionaal en landelijk.
 • Je werkt pro-actief en vanuit synergie om de sector en het onderwijs (inter)nationaal goed te positioneren
   

Jouw kwaliteiten

 • Je beschikt over een visie op de onderwijskundige ontwikkelingen binnen het mbo-onderwijs en vanuit die visie kun je het team inspireren, aansturen en meenemen.
 • Je stuurt op verantwoordelijkheid en eigenaarschap van teamleden, vanuit de verbinding.
 • Je beschikt bij voorkeur over kennis en leidinggevende ervaring binnen het groene mbo-onderwijs en de praktijk die hier bij hoort.
 • Je staat open voor de antroposofie en je hebt kennis van de biologisch(dynamische) land- en tuinbouw
 • Je beschikt over een gezonde dosis empathie en assertiviteit en een relativerend vermogen.
 • Je bent flexibel als het nodig is en je durft verder te gaan dan de gebaande wegen.
 • Je bent toegankelijk voor collega’s, studenten, medewerkers van Aeres Warmonderhof en Stichting Warmonderhof en je kunt hen op een respectvolle en geïnteresseerde manier benaderen.
  Je vervult met overtuiging de functie; beschikt over uitstekende communicatieve en representatieve vaardigheden en je presenteert je op een authentieke wijze in- en extern als ambassadeur van Aeres MBO Warmonderhof.
 • Je beschikt over communicatieve vaardigheden en een strategische blik ten aanzien van de relatie met Stichting Warmonderhof.
   

Wat wij bieden

Een dynamische baan bij een kennisinstelling waar onderwijs, onderzoek en ondernemen samenkomen. Aeres is de enige groene kennisinstelling in Nederland die onderwijs, praktijkgericht onderzoek en commerciële kennisintensieve dienstverlening aanbiedt op alle niveaus. Innovatie en internationalisering zijn belangrijke pijlers.

 • Een fijne werkomgeving in een enthousiast team met oog voor elkaar.
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris volgens cao vo. Je wordt ingeschaald in schaal 12 met een maximum van € 5.414,-.
 • Een structurele baan, die we in eerste instantie starten met arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd aangegaan bij Stichting Aeres Groep.
   

Waar je gaat werken

Aeres MBO Warmonderhof is een school die wordt gekenmerkt door kleinschaligheid en wordt door de studenten ervaren als een prettige en veilige school. Ons onderwijs kenmerkt zich door aantrekkelijk praktijkgericht onderwijs met zorg en aandacht voor elkaar. In de samenwerking met onze partner, Stichting Warmonderhof, bieden wij een voor mbo-onderwijs unieke combinatie van wonen werken en leren. Op de campus wonen ongeveer 110 BOL studenten en zijn een biodynamisch tuinbouwbedrijf en een gemengd bedrijf gevestigd. In totaal volgen ruim 280 studenten onderwijs aan onze school Aeres MBO Warmonderhof. Het tweede deel van onze studentepopulatie wordt gevormd door circa 170 volwassen deeltijdstudenten. Zij komen één dag per week voor theorieles naar de school. Meer informatie vind je op de website: www.aereswarmonderhof.nl


Interesse?

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met de heer Anne Dijk, directeur van Aeres MBO Emmeloord en Dronten, via 088- 0205130. Ben je ervan overtuigd dat wij op zoek zijn naar jou? Solliciteer dan vóór 30 mei 2021 t.a.v. de directeur, a.dijk@aeres.nl. De functie gaat (in overleg) in per 1 augustus 2021 of zo snel mogelijk daarna. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in dezelfde  week.  

 


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven