Allround Inkoper

Hermans Suikermais BV is een jong bedrijf met specialisaties in de teelt, verwerking en handel van met name verse suikermais. Doordat de teelt van suikermais plaats vindt in verschillende landen, kan er het hele jaar door verse suikermaïs verwerkt en verhandeld worden. Geen dag is hetzelfde bij Hermans Suikermais. De verwerking van de suikermaïs gebeurt door mensen m.b.v. geavanceerde geautomatiseerde productielijnen. De organisatie kenmerkt zich door korte communicatielijnen.


Allround Inkoper

Kessel (Limburg)

 

Wij zijn op zoek naar een fulltime allround inkoper. Past een uitdagende functie met een behoorlijke mate van zelfstandigheid bij jou? Sta jij sterk in je schoenen en ga je makkelijk nieuwe contacten aan? Kun je daarnaast de juiste prioriteiten stellen en ben je in staat op verschillende niveaus en met verschillende culturen te  communiceren? Dan zijn we op zoek naar jou!


Functieomschrijving

In de functie van allround inkoper is het hoofddoel om te zorgen dat er het jaarrond kwalitatief goede suikermais aanwezig is te Kessel om zo in de vraag van de markt te kunnen voorzien. Het is vanzelfsprekend dat buiten de Nederlandse teelt de suikermais ingekocht dient te worden in landen als Senegal, Marokko, Spanje en Amerika. Eventuele uitbreiding van andere landen behoort ook tot de mogelijkheden.

Belangrijke taken zijn onder andere:

 • Contacten met Nederlandse en buitenlandse telers
 • Uitvoeren van kwaliteitscontrole ter plaatse
 • Zorgdragen voor afhandeling importpapieren
 • Transportplanning incl. het lossen van containers
 • Teeltbegeleiding in zowel binnen- als buitenland
 • Contacten onderhouden in de suikermais markt Europa, dit in samenspraak met de verkoper
 • Diverse allround marketingactiviteiten
 • Ondersteuning IT

 

Functie-eisen

 • MBO/HBO afgeronde opleiding;
 • Je bent communicatief vaardig op verschillende niveaus;
 • Je hebt lef genoeg om contact te leggen met diverse mensen uit diverse culturen;
 • Prioriteiten stellen;
 • Teeltkennis is een pre;
 • Ruime talenkennis, waaronder Frans een pre is;
 • Lef en flexibiliteit bezitten om op stel en sprong naar
  het buitenland te vertrekken om zo de buitenlandse teelt te bewaken (gemiddeld 5 keer per jaar);
 • Zich happy voelen in een omgeving waarin men gezien de aard van het product (vers) onderhevig is aan veranderingen, hierdoor wordt je geacht snel en direct te kunnen schakelen;
 • Kennis van automatisering;
 • Zelfstandig te werk kunnen gaan.


Arbeidsvoorwaarden

 • Fulltime functie binnen een stabiel
  organisatie;
 • Uitzicht op een vast dienstverband.

Sollicitatieprocedure

Mocht je willen solliciteren op deze vacature, kan dat door je CV en motivatiebrief te mailen naar marijke@mielies.nl

 

Niels Bos aan het woord, die op dit moment deze functie vervuld en over enkele maanden het avontuur in het buitenland aangaat!

Bij Hermans draait alles om jaarrond verse suikermais van de beste kwaliteit. Het is een groot spel om te zorgen dat de internationale telers mais ter beschikking hebben en op het juiste moment kunnen leveren en dat betekent hollen en stilstaan; het ene moment is er teveel mais, het andere moment te weinig. De maiswereld in Europa is klein en iedereen kent elkaar, dus het is heel belangrijk om goed op te hoogte zijn van wat er speelt en een goede relatie op te bouwen met de telers. Dit betekent dat je met verschillende culturen, talen en belangen te maken hebt, een  goede mensenkennis moet hebben en soms ook veel geduld! In de tijd dat ik bij Hermans heb gewerkt heb ik uiteraard veel geleerd over het product maar ook wat er allemaal bij komt kijken om een schaaltje mais in de supermarkt te krijgen en dat begint bij de teelt. Het is daarom heel belangrijk om in alle verschillende landen goed te begrijpen welke stappen er gezet worden en welke mensen daarvoor verantwoordelijk zijn om zo goed mogelijk te kunnen sturen op kwaliteit en leverbetrouwbaarheid.
Na de teelt is het natuurlijk zaak dat de mais in goede orde in Kessel aankomt, vanuit Senegal en de USA gaat dit per boot en heb je te maken met douane en fytosanitaire inspecties, een hoop papierwerk en geregel. Vanuit Marokko en de rest van Europa komt de mais met de vrachtwagen en moet je veel schakelen met transporteurs. Tijdens het Nederlandse seizoen sta je letterlijk met je poten in de klei en is het heel belangrijk om het goede oogst moment af te stemmen met de vraag in de markt, de productiehal en het team in het veld. Enige teeltkennis en ervaring met machines is dan wel welkom.
Naast de inkoop ben ik veel bezig geweest met het ontwerpen van de nieuwe website, voorbereiden van beurzen, ondersteunen bij het maken van presentaties en allerlei hand en span diensten. Hard werken, snel schakelen, lef hebben, flexibel zijn, veel afwisseling, vrijheid maar ook lol, gezelligheid, directe communicatie en een  bourgondische sfeer; zomaar een paar worden die mijn tijd bij Hermans typeren!

 


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven