Salesmanager

Als Salesmanager bij Growers United ben je verantwoordelijk voor het bereiken van de meest optimale verkoopresultaten voor de productgroep Aubergines. Dit doe je door strategisch te werken en aubergines zo gunstig mogelijk te verwaarden. Je stuurt het 5-koppige salesteam al coachend aan: drie collega's focussen zich op actieve verkoop en twee collega's op een goede afhandeling hiervan.

Je bepaalt de wekelijkse verkoopstrategie, maar je stuurt deze dagelijks bij aangezien vraag en aanbod fluctueren en seizoensgebonden zijn. Je doet dit op basis van prognoses en marktinformatie vanuit/over klanten. Je salescollega's hebben voelsprieten in de markt; daarom bespreken jullie elke ochtend wat er speelt. Ook is het onderhouden van je klantennetwerk, het monitoren van termijncontracten en de onderhandeling hierover, een belangrijk onderdeel van je baan. Verder sluit je nieuwe deals, al dan niet ter ondersteuning van collega's. Ook denken jullie na over concepten, trademarketing en communicatie richting de productgroep.

In de ochtend zijn salescollega's bezig met operationele verkoop, terwijl jij tactisch en strategisch te werk gaat. Je houdt het overzicht, blijft geïnformeerd en past je strategie waar nodig aan. Je houdt hierbij altijd de opgestelde jaarplannen voor verkoop en budget in je achterhoofd en probeert hier - zowel intern als extern - draagvlak voor te vinden. In de middag ligt de focus op een vlotte en professionele afhandeling van de orders. Je coördineert, voert gesprekken met klanten en collega's, werkt aan innovatieve projecten, zit bij overleggen en rapporteert aan de Commercieel Directeur.

Je hebt contact met salescollega’s, klanten, telers, leveranciers en interne afdelingen, met als doel een zo gunstig mogelijke verwaarding van aubergines. Je hebt een coachende rol: je durft te delegeren en zorgt ervoor dat iedereen zijn/haar werk goed doet.

Growers United is een coöperatie van familiebedrijven met jarenlange ervaring. Hier wordt iedere dag hard gewerkt aan gezonde groenten van hoge kwaliteit. Eerlijk en transparant. 'Good food in good hands' is waar ze voor staan.

Iedere dag werken de vakspecialisten samen met de telers om het beste eten voor iedereen bereikbaar te maken. Op een open en transparante manier. Bij Growers United worden dingen niet onnodig ingewikkeld gemaakt: via korte lijnen wordt er eerlijk met elkaar gecommuniceerd.

Hun telers zijn niet alleen trots op hun eigen bedrijf, maar ook op de resultaten van de coöperatie, bijvoorbeeld de Tuinbouwondernemersprijs 2020. Dit is een sprekend voorbeeld van dat je samen meer bereikt.

Wat is vereist?

 • Afgeronde bachelor/master richting sales, marketing, business of horti-/agriculture
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in een commerciële rol (bij voorkeur met FMCG), minimaal 3 jaar werkervaring in een leidinggevende rol
 • Goed in Nederlands en Engels (Duits is een pré)
 • Kennis van MS Office, Power BI en ERP-programma’s
 • Analytisch, commercieel, resultaatgericht, zelfstandig en projectmatig kunnen werken
 • Motiverend, ondernemend, doortastend, overtuigend en creatief

 

Wat krijg je?

 • Vanaf €5.000 bruto p/m (brede range, zeer afhankelijk van kennis en kunde)
 • Prestatieafhankelijke bonus
 • 40-urige werkweek
 • 25 vakantiedagen (op basis van fulltime)
 • Ruime ontwikkelingsmogelijkheden
 • Collectieve bedrijfspensioenregeling

Growers United zorgt er samen met jou voor dat je kunt groeien binnen de organisatie. Op die plek waar jij het beste tot je recht komt. Wil je een opleiding volgen of een nieuwe stap in je carrière maken? Dan kijk je samen met jouw leidinggevende naar jouw persoonlijke groeipad.

 

Solliciteer nu

 


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven