Senior Productiespecialist

Bij De Bolster werken we aan een gezondere wereld en landbouw mét toekomstperspectief. Wij zijn ervan overtuigd dat biologisch geteelde groente voor iedereen ter wereld toegankelijk moet zijn. Om de beschikbaarheid van biologische landbouwgewassen naar een hoger niveau te brengen, ondersteunt De Bolster professionele telers en hobbytuinders wereldwijd met hoogwaardige kwaliteitszaden en passend advies voor een succesvolle teelt.

 Heb jij ruime ervaring in de productie van zaden? Zet jouw expertise in om samen met ons de biologische landbouw te stimuleren en versterken.

Senior Productiespecialist

Epe, 38 uur


Wie wij zoeken

Wij zijn op zoek naar een ervaren productiespecialist die ons gaat helpen met het realiseren van leverzekerheid van biologische zaden, en die de kennis van het hele zaadproductie-team naar een hoger niveau kan tillen.
 

Wat jij gaat doen

Jouw doel is om de juiste hoeveelheid zaden, in de juiste kwaliteit op het juiste moment beschikbaar te hebben voor onze klanten. Jij coördineert de wereldwijde zaadteelt van een aantal gewassen. Je zult naast deze coördinerende rol ook teelten bezoeken en beoordelen. Dit doe je in nauwe samenwerking met de teeltmanager van het gewas, die aan jou rapporteert en het grootste gedeelte van de uitvoerende taken oppakt. Als Senior Productiespecialist ben je verantwoordelijk voor het hele traject van planning, zaadproductie, zaadschoning en zaadkwaliteit, totdat het zaad de juiste kwaliteit heeft om verkocht te worden. Daarnaast speel jij, samen met onze directeur productie, een belangrijke rol in het coachen van het leergierige team.
 

Jouw profiel

Je hebt een passie voor (biologische) zaadteelt en een praktische instelling. Je kan je visie rond zaadproductie en kwaliteit vertalen naar een praktisch uitvoerbaar plan. Je bent je bewust van je grote verantwoordelijkheid om een goede beschikbaarheid van kwaliteitszaden, voor de juiste kostprijs te realiseren. Daarom ben je een kei in het plannen en organiseren. Je kunt goed vooruitkijken en inschatten waar mogelijke knelpunten kunnen ontstaan, zowel in kwantiteit als kwaliteit. Je werkt gestructureerd en weet goed overzicht te houden. Daarnaast ben je analytisch sterk en vind je het een leuke uitdaging om problemen aan te pakken en samen op te lossen. Je hebt toegang tot het wereldwijde netwerk van zaadproducenten, om zaadproducties op de beste teeltlocaties uit te laten voeren.

Goede communicatieve vaardigheden en een sociale en flexibele instelling zijn cruciaal. Je werkt veel samen met externe (internationale) telers en ook intern met collega's van verschillende afdelingen (productie, veredeling, verkoop, kwaliteit, supply chain). Je krijgt energie van het coachen van teamgenoten en bent een echte sparringpartner. 


Verder vragen we:

 • Een relevante afgeronde HBO of WO opleiding
 • Minimaal 10 jaar ervaring in zaadproductie
 • Ervaring met groentezaadproducties in de vollegrond is een pré
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • Passie voor biologische landbouw
 • Bereidheid om regelmatig naar het buitenland te reizen


 
Wij bieden

 • Een leuke werkplek met een jong en enthousiast team
 • Jaarcontract, 38 uur per week
 • cao Tuinzaadbedrijven, schaal H
 • Reiskostenvergoeding 5-25 km woon-werkafstand
   

Waar ga je werken?

Je komt terecht in een jonge, snelgroeiende organisatie, in een gezonde bedrijfstak met alle ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en specialisatie. De Bolster (sinds 1978) is een familiebedrijf met ruim 40 vaste medewerkers en gespecialiseerd in de veredeling en productie van biologische zaden. We zijn een enthousiast en gepassioneerd team en houden van aanpakken. Onze missie is om de biologische teelt tot een succes te maken, en dit doen wij door het leveren van uitstekende rassen, hoge kwaliteit zaden en passend teeltadvies. Wereldwijd groeit de biologische sector en inmiddels leveren wij onze zaden op vele continenten. Kortom, bij De Bolster draag je bij aan een duurzame, gezondere wereld.
 

Meer informatie en solliciteren

Bij interesse ontvangen wij graag jouw C.V. en motivatiebrief via solliciteren@bolster.nl. Wil je meer informatie, neem dan contact op met Maarten Vosselman: 0578-621433.
 

Uiterste reactiedatum: 3 januari 2021

 


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven