Senior Accountmanager

Zoek jij een baan waarbij je kunt ondernemen binnen een onderneming? Vind jij acquisitie een sport? Dan ben jij de Senior Accountmanager die wij bij Valstar Holland zoeken om ons commerciële team te versterken!

Senior Accountmanager

Valstar is een derde generatie familiebedrijf, gespecialiseerd in de export van (kas)groenten. Een jong en gemotiveerd team ontwikkelt continu unieke oplossingen, daarbij geïnspireerd door consumententrends en het creëren van meerwaarde. 

De wereld van groenten en fruit is constant in beweging. Dat betekent dat onze manier van werken ook nieuwe oplossingen en een andere aanpak vereist. Samen met onze klanten en leveranciers ontwikkelen wij graag nieuwe innovatieve concepten en methoden voor het in de markt zetten en in de schappen komen van onze verse groenten en fruit.

Als Senior Accountmanager beheer je de bestaande klanten en bouw je verder uit om gezonde, lange termijn relaties te ontwikkelen. We verwachten ook dat je nieuwe markten en klanten benadert om zo het klantenpakket te vergroten en nieuwe business te genereren. Het is aan jou om op basis van jouw kennis, ervaring en ambities te bepalen welke markten en klanten je wilt benaderen. Maar ook hoe je dit concreet invult en vastlegt in accountplannen.

Daarnaast ben jij door jouw senioriteit in staat leiding te geven aan collega’s en hen te coachen. Het betreft een functie met een grote mate van zelfstandigheid. Je kunt rekenen op een kwalitatief goed product en een solide organisatie. Ook krijg je de gelegenheid om te reizen en relaties persoonlijk te bezoeken.


Wat doe je:

 • Acquisitie, relatiebeheer en bezoeken van klanten;
 • Opleiden/begeleiden van Junior Accountmanagers;
 • Ontwikkelen van een accountplan met concrete doelstellingen;
 • Op dagelijkse basis contacten onderhouden met klanten en nieuwe prospects;
 • Afstemmen met inkopers over assortiment, kwaliteit, prijzen, leveringen, etc.;
 • Het maken van aanbiedingen en voeren van onderhandelingen;
 • Het bewaken van de logistiek en leveringen;
 • Oplossen van problemen, zorgen voor tijdige betalingen door klanten;
 • Administratieve verwerking van het verkoopproces;
 • Het volgen van trends, ontwikkelingen en noviteiten in de markt en hun impact op de handel.


Wie ben jij:

Een belangrijke eigenschap die je in huis moet hebben om een succes te maken van deze functie, is commercieel inzicht en een handelsgeest. Jij ziet kansen, gaat er proactief op af en je laat je niet snel uit het veld slaan. Om klanten voor je te kunnen winnen is het tevens van belang dat je goede sociale en communicatieve vaardigheden in huis hebt en dat je om kunt gaan met verschillende culturen.


Verder vragen wij:

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Meerdere jaren >5 commerciële ervaring in de AGF/vers/food/agri ;
 • Aantoonbare ervaring in acquisitie;
 • Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal.


Het aanbod:

Werken bij Valstar is werken bij een familiebedrijf waar de mensen een grote betrokkenheid hebben bij de organisatie en bij elkaar. Een dynamisch bedrijf met een snel veranderende markt. Omdat we snel moeten schakelen zijn de communicatielijnen kort.

Er is oog voor het welzijn en de gezondheid van de medewerkers en onderling heerst er een sterke teamgeest. Uiteraard bieden wij een goed salaris, met bijpassende secundaire arbeidsvoorwaarden en opleidingsmogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen.


Enthousiast geworden?

Stuur dan jouw CV en motivatiebrief naar solliciteren@bestfreshgroup.com. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen Edwin Beekman (0174-530841). Voor overige vragen kun je contact opnemen met Faye van Zon (0174-530648) of kun je onze website bezoeken: www.valstar.com

 

Wij hebben besloten de werving voor deze vacature zelf uit te voeren. Acquisitie wordt dan ook niet op prijs gesteld.

 

 

 

Trefwoorden:

Sales, verkoop, export, commercial manager, fresh produce, AGF, fruit, vegetables, internationaal, international, trade, trading, trader,

 

 


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven