Manager productie (MT-lid)

Onze opdrachtgever TVA Organics, gelegen in het buitengebied van Zeewolde, bewaart, sorteert, verpakt en verkoopt biologische gele- en rode uien, sjalotten en knoflook van aandeelhouders en teeltbedrijven Twisk Organic Farms en Van Andel Bio. Daarnaast worden er ook uien van biologische collega telers gesorteerd en verpakt.

TVA Organics zet zich in om biologische producten te verwerken en voor iedereen beschikbaar te stellen via een efficiënte keten van land naar klant.

In totaal werken er 12 vaste medewerkers, in de oogstperiodes groeit dit aantal tijdelijk met extra medewerkers.

Voor deze onderneming zijn we op zoek naar een

Manager productie (MT-lid)

biologische uien – focus op kwaliteit! – verbindend


Functieomschrijving

In deze afwisselende functie ben je verantwoordelijk voor de aansturing en organisatie van de productiehallen waar de uien worden verwerkt en verpakt. Je bent lid van het managementteam en denkt vanuit deze rol mee om het bedrijf zo goed mogelijk te laten opereren en onze klanten optimaal te bedienen.

Circa de helft van je tijd ben je te vinden op de productievloer, afhankelijk van de fase van het afzetseizoen kan dit meer of minder zijn. Je geeft leiding aan tussen de 6 en 14 productie- en inpakmedewerkers, waarbij je ondersteund wordt door de voorman die de dagelijkse instructies en aansturing voor zijn rekening neemt. In de verschillende hallen worden de uien afgestaard, gesorteerd, gelezen en vervolgens verpakt. Jij bewaakt het hele verwerkingsproces van de producten en de logistieke afhandeling van de orders. Je weet wat er speelt in de productiehallen, behoudt het overzicht en stuurt direct bij indien nodig. Je regelt tevens zaken als planningen voor de inkomende- en uitkomende stroom van de producten en de inkoop van benodigde materialen. Ook ben je het eerste aanspreekpunt voor onderhoud en reparatie aan de verwerkingslijn en het oplossen van storingen, eventueel in overleg met leveranciers en service bedrijven.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van de producten. Je bewaakt het droog- en bewaarproces en zorgt dat de juiste kwaliteit producten naar de juiste klanten gaat. Je hebt te maken met strenge eisen met betrekking tot kwaliteit, (voedsel)veiligheid en certificering (bijv. SKAL, Global Gap, BRC). Je onderhoudt en ontwikkelt het kwaliteitssysteem en -handboeken en zorgt dat deze altijd up-to-date zijn. Ook onderhoud je contact met certificeerders en coördineer je audits. Jij zorgt voor de benodigde papieren en certificeringen zodat te allen tijde aan de eisen wordt voldaan.

Verder ga je binnen het MT aan de slag om het bedrijf te verbeteren en processen te optimaliseren. Je houdt je bezig met het verbeteren van procedures, logistieke-, personeels- en onderhoudszaken. Medewerkers neem je mee in verbeteringsprocessen, je vervult een voorbeeldfunctie en stimuleert continue verbetering.


Functie-eisen

Je hebt een gedegen opleidingsachtergrond en MBO+ of HBO werk- en denkniveau. Je hebt ruime werkervaring opgedaan in een leidinggevende functie binnen een productieomgeving in de food sector. Je hebt aantoonbare affiniteit met en ervaring in de agrarische sector. Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed. Enige technische kennis is vereist.


Persoonskenmerken

Je bent een praktisch ingestelde, toegankelijke en verbindende people manager met een daadkrachtige werkhouding. Op vriendelijke maar doortastende wijze ben je in staat jouw medewerkers te motiveren en stimuleren. Je verdeelt je tijd op natuurlijke wijze tussen de hallen en kantoor. Hierbij heb je de stijlflexibiliteit om op verschillende niveaus en met verschillende culturen te communiceren. Ook kun je goed plannen en organiseren. In een dynamische en hectische omgeving zorg jij voor overzicht, rust, structuur en houd je de controle over de processen. Je weet prioriteiten te stellen en bewaakt de grote lijnen, waarbij je belangrijke details niet uit het oog verliest. Je bent flexibel, kunt snel schakelen en anticipeert gemakkelijk op mogelijke externe en interne knelpunten. Hierbij neem je het initiatief, ben je oplossingsgericht en staat kwaliteit altijd voorop. Bovenal voel je je thuis in de agrarische wereld en werk je graag in een platte organisatie met korte lijnen.


Interesse

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier. 

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Deborah Marcus. 


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven