Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Natexpo 2019 - de Nederlandse exposanten

Duidelijke bewegwijzering naar de beurs vanaf het metrostation.
Duidelijke bewegwijzering naar de beurs vanaf het metrostation.
Natexpo, de Franse internationale vakbeurs voor bio-producten, vond dit keer plaats op 20, 21 en 22 oktober (Parijs). 
Natexpo, de Franse internationale vakbeurs voor bio-producten, vond dit keer plaats op 20, 21 en 22 oktober (Parijs). 
Drukte bij de ingang (maandag eind van de ochtend). 
Drukte bij de ingang (maandag eind van de ochtend). 
In het blauwe overhemd: Youri van der Heijden. Bij hem konden bezoekers terecht voor alle informatie over de producten van Meesters van De Halm/Les Maitres du Grain. "De eerste beursdag was het te rustig, de tweede dag heeft al wat mooie nieuwe leads opgeleverd." 
In het blauwe overhemd: Youri van der Heijden. Bij hem konden bezoekers terecht voor alle informatie over de producten van Meesters van De Halm/Les Maitres du Grain. "De eerste beursdag was het te rustig, de tweede dag heeft al wat mooie nieuwe leads opgeleverd." 
Drie varianten 'porridge': Blueberry Cinnamon, Beetroot Date en Turmeric Apple. 
Drie varianten 'porridge': Blueberry Cinnamon, Beetroot Date en Turmeric Apple. 
Bas van den Broeck ondersteunde zijn Franse collega's bij TerraSana. TerraSana debuteerde op de Natexpo. Naast Bas: Loreline Fasciaux. "We willen meer bekendheid kweken op de Franse markt." 
Bas van den Broeck ondersteunde zijn Franse collega's bij TerraSana. TerraSana debuteerde op de Natexpo. Naast Bas: Loreline Fasciaux. "We willen meer bekendheid kweken op de Franse markt." 
Bij Alexandra Guerrero konden bezoekers proeven van de Crunchy Triangels van TerraSana en ze schonk ook regelmatig een bekertje met Curcuma Ginger Latte in. 
Bij Alexandra Guerrero konden bezoekers proeven van de Crunchy Triangels van TerraSana en ze schonk ook regelmatig een bekertje met Curcuma Ginger Latte in. 
'Farm Brother' Teyler Padberg toont hand één van de twee nieuwe koekjes: Maple Pecan. "Dit zijn vegan koekjes die geen palmolie en geen toegevoegde suikers bevatten." 
'Farm Brother' Teyler Padberg toont hand één van de twee nieuwe koekjes: Maple Pecan. "Dit zijn vegan koekjes die geen palmolie en geen toegevoegde suikers bevatten." 
De andere nieuweling is de Brownie Almond. 
De andere nieuweling is de Brownie Almond. 
En op de zijkant van de verpakking verwijst Farm Brothers naar het 'Farm Brothers Soil fund'. Hiermee doneren zij geld aan boeren die conventionele grond om willen zetten in biologische landbouwgrond.
En op de zijkant van de verpakking verwijst Farm Brothers naar het 'Farm Brothers Soil fund'. Hiermee doneren zij geld aan boeren die conventionele grond om willen zetten in biologische landbouwgrond.
Adriëtte Breemans met haar Franse collega's Yves Morlière en Valentine Prete. Adriëtte: "We hebben al meerdere keren op deze beurs gestaan en ik ben ook dit keer weer verrast over hoeveel winkeliers zich verbazen over het bestaan van biologische diervoeding." 
Adriëtte Breemans met haar Franse collega's Yves Morlière en Valentine Prete. Adriëtte: "We hebben al meerdere keren op deze beurs gestaan en ik ben ook dit keer weer verrast over hoeveel winkeliers zich verbazen over het bestaan van biologische diervoeding." 
"Daarom is het zo belangrijk om onze producten hier te laten zien." 
"Daarom is het zo belangrijk om onze producten hier te laten zien." 
Gregory Serruys vertelde in de stand van Eosta meer over Natural Branding. "Biologisch leeft enorm in Frankrijk, maar het is een heel andere markt dan bijvoorbeeld Duitsland. Wat Natural Branding betreft merken we dat de Franse supermarkten toch wat conservatiever zijn, het is hier nog niet voldoende van de grond gekomen. Een aantal partijen durven het te gaan proberen." 
Gregory Serruys vertelde in de stand van Eosta meer over Natural Branding. "Biologisch leeft enorm in Frankrijk, maar het is een heel andere markt dan bijvoorbeeld Duitsland. Wat Natural Branding betreft merken we dat de Franse supermarkten toch wat conservatiever zijn, het is hier nog niet voldoende van de grond gekomen. Een aantal partijen durven het te gaan proberen." 
De beursvloer was erg overzichtelijk ingedeeld.
De beursvloer was erg overzichtelijk ingedeeld.
Bij Lovechock viel zoals altijd veel te proeven. Van links naar rechts Inge Verschoof, Twei Sturm en Dirk Loefs. Lovechock is in Frankrijk verkrijgbaar via groothandel Pural. 
Bij Lovechock viel zoals altijd veel te proeven. Van links naar rechts Inge Verschoof, Twei Sturm en Dirk Loefs. Lovechock is in Frankrijk verkrijgbaar via groothandel Pural. 
Hari Muñoz en Raymond Schloss bij La Alternativa - met de theemerken Hari Tea en Shotimaa. Raymond: "Onze producten zijn al bij Naturalia verkrijgbaar en we gaan nu ook samenwerken met Pural."
Hari Muñoz en Raymond Schloss bij La Alternativa - met de theemerken Hari Tea en Shotimaa. Raymond: "Onze producten zijn al bij Naturalia verkrijgbaar en we gaan nu ook samenwerken met Pural."
The New Products Gallery.
The New Products Gallery.
De brede gangpaden boden wat 'ademruimte'.
De brede gangpaden boden wat 'ademruimte'.
Bij Anne Kok kon men terecht voor meer informatie over de producten van Abbot Kinney's. "Een paar van onze producten zijn al in Frankrijk verkrijgbaar, maar dit willen we graag verder uitbreiden."
Bij Anne Kok kon men terecht voor meer informatie over de producten van Abbot Kinney's. "Een paar van onze producten zijn al in Frankrijk verkrijgbaar, maar dit willen we graag verder uitbreiden."
De Almond Frostick werd eerder dit jaar op de Nederlandse markt geïntroduceerd. Dit is het eerste biologische plantaardige ijsje op basis van amandelen. 
De Almond Frostick werd eerder dit jaar op de Nederlandse markt geïntroduceerd. Dit is het eerste biologische plantaardige ijsje op basis van amandelen. 
Deze 'poptails' van het Britse bedrijf LAPP worden in Nederland geproduceerd.
Deze 'poptails' van het Britse bedrijf LAPP worden in Nederland geproduceerd.
Een overzichtsfoto van het Nederlands paviljoen. 
Een overzichtsfoto van het Nederlands paviljoen. 
Katharina Haack en Renske Loefs met de Go Pure-chips bij Yellow Chips. Renske is sinds deze zomer in dienst bij Yellow Chips. 
Katharina Haack en Renske Loefs met de Go Pure-chips bij Yellow Chips. Renske is sinds deze zomer in dienst bij Yellow Chips. 
Bezoekers mochten diverse chipssoorten proberen.
Bezoekers mochten diverse chipssoorten proberen.
Jessica Groot in gesprek bij Nautilus Organic (Groupe d'Agriculteurs Biologique des Pays-bas). "Frankrijk is nog vrij ontgonnen terrein voor Nautilus, dus we staan hier om de mogelijkheden te verkennen."
Jessica Groot in gesprek bij Nautilus Organic (Groupe d'Agriculteurs Biologique des Pays-bas). "Frankrijk is nog vrij ontgonnen terrein voor Nautilus, dus we staan hier om de mogelijkheden te verkennen."
Milou Kruijsdijk, Jasper Gabriels en Sanne Schouten waren heel graag bereid om de beursbezoekers meer te vertellen over de producten van Seepje. Sanne: "We merken dat veel bezoekers echt gaan voor 'made in France', maar we zijn zodanig overtuigd van het onderscheidend vermogen van Seepje dat we er alle vertrouwen in hebben dat dit merk ook op de Franse markt een succes kan worden."
Milou Kruijsdijk, Jasper Gabriels en Sanne Schouten waren heel graag bereid om de beursbezoekers meer te vertellen over de producten van Seepje. Sanne: "We merken dat veel bezoekers echt gaan voor 'made in France', maar we zijn zodanig overtuigd van het onderscheidend vermogen van Seepje dat we er alle vertrouwen in hebben dat dit merk ook op de Franse markt een succes kan worden."
De verpakkingen van Seepje zijn heel eenvoudig te herkennen. 
De verpakkingen van Seepje zijn heel eenvoudig te herkennen. 
Paula Nijdam van Bionext op het Nederlandse paviljoen, tussen de zeven exposanten uit Nederland. 
Paula Nijdam van Bionext op het Nederlandse paviljoen, tussen de zeven exposanten uit Nederland. 
Ook van de partij op het Nederlandse paviljoen: Banketbakkerij Van Strien. Op de foto: Els van Strien. 
Ook van de partij op het Nederlandse paviljoen: Banketbakkerij Van Strien. Op de foto: Els van Strien. 
Els vertelde de bezoekers alles over deze nieuwe koekjes van Van Strien. Er zijn drie varianten van de biologische mopjes: Amandel Dadel, Chocolade en Amandel Anijs. Bijzonder is dat op de verpakking het Fairtrade aandeel vermeld staat. "De Chocolade-variant bevat zelfs 50% Fairtrade ingrediënten", aldus Els.

Els vertelde de bezoekers alles over deze nieuwe koekjes van Van Strien. Er zijn drie varianten van de biologische mopjes: Amandel Dadel, Chocolade en Amandel Anijs. Bijzonder is dat op de verpakking het Fairtrade aandeel vermeld staat. "De Chocolade-variant bevat zelfs 50% Fairtrade ingrediënten", aldus Els.

Robbert Blok (Green Organics) met Bavo van den Idsert (projectleider en ontwikkelaar bij Bionext).
Robbert Blok (Green Organics) met Bavo van den Idsert (projectleider en ontwikkelaar bij Bionext).
Namens De Groene Weg was Ronald Roenhorst aanwezig op het Nederlandse paviljoen om alles te vertellen over biologisch vlees.
Namens De Groene Weg was Ronald Roenhorst aanwezig op het Nederlandse paviljoen om alles te vertellen over biologisch vlees.
Wolter Prins en Carla Bos bij Kaandorp Cheese. Wolter: "Wij doen al vrij veel zaken in Frankrijk, via o.a. Biocoop."
Wolter Prins en Carla Bos bij Kaandorp Cheese. Wolter: "Wij doen al vrij veel zaken in Frankrijk, via o.a. Biocoop."
Kaandorp Cheese presenteerde in deze koeling een uitgebreid aanbod aan biologische kazen. 
Kaandorp Cheese presenteerde in deze koeling een uitgebreid aanbod aan biologische kazen. 
Dik Goorhuis en Desirée Roke van Holland Special Foods. Desirée: "Holland Special Foods doet al wel wat in Frankrijk, maar dit zouden we graag verder uit willen breiden."
Dik Goorhuis en Desirée Roke van Holland Special Foods. Desirée: "Holland Special Foods doet al wel wat in Frankrijk, maar dit zouden we graag verder uit willen breiden."
In de vitrine stonden onder meer deze hummus-varianten onder het merk Veggie Factory.
In de vitrine stonden onder meer deze hummus-varianten onder het merk Veggie Factory.
Roy Jongens en Francisco Müller van Royal Green. Zij presenteerden de nieuwe thee en kruideninfusies op de Franse beurs.
Roy Jongens en Francisco Müller van Royal Green. Zij presenteerden de nieuwe thee en kruideninfusies op de Franse beurs.
Twee van de thee en kruideninfusies hebben onlangs een Great Taste Awards in de wacht gesleept: de Sweet Dreams en Golden Turmeric Chai.
Twee van de thee en kruideninfusies hebben onlangs een Great Taste Awards in de wacht gesleept: de Sweet Dreams en Golden Turmeric Chai.
Joren Groot en Koen Bouwman brachten namens Nutland een bezoek aan de Natexpo. 
Joren Groot en Koen Bouwman brachten namens Nutland een bezoek aan de Natexpo. 
Jaap Stockmann en Joost Middelburg van Meelunie. Tussen hen in een bannier met meer informatie over het Fava bean protein concentrate-project. "Deze bonen telen we samen met Groningse bio-boeren, we schonen ze zelf na de oogst en maken er proteïne en zetmeel. Hiermee vormt het een mooie basis voor vega burgers", aldus Joost.
Jaap Stockmann en Joost Middelburg van Meelunie. Tussen hen in een bannier met meer informatie over het Fava bean protein concentrate-project. "Deze bonen telen we samen met Groningse bio-boeren, we schonen ze zelf na de oogst en maken er proteïne en zetmeel. Hiermee vormt het een mooie basis voor vega burgers", aldus Joost.
David Klingen schenkt wat 'Chikko not coffee' in. Aan de andere kant van de stand bakte hij producten met behulp van de biologische ghee van Ghee Easy.
David Klingen schenkt wat 'Chikko not coffee' in. Aan de andere kant van de stand bakte hij producten met behulp van de biologische ghee van Ghee Easy.
David: "Het begint langzaamaan wat te worden in Frankrijk, al zijn de Fransen nog niet zo groot fan als de Nederlanders."
David: "Het begint langzaamaan wat te worden in Frankrijk, al zijn de Fransen nog niet zo groot fan als de Nederlanders."
De stand van Tradin Organic Agriculture uit Amsterdam. Rechts (zwart jasje): Pierre Egret.
De stand van Tradin Organic Agriculture uit Amsterdam. Rechts (zwart jasje): Pierre Egret.
Gregory Ford in gesprek met Guillemette Bazzini in de combinatiestand van Berrico en BerryCeuticals.
Gregory Ford in gesprek met Guillemette Bazzini in de combinatiestand van Berrico en BerryCeuticals.
"We vertellen hier over de cranberry's en andere producten van Berrico en over de 'research based' en 'scientific' poeders van BerryCeuticals."
"We vertellen hier over de cranberry's en andere producten van Berrico en over de 'research based' en 'scientific' poeders van BerryCeuticals."
Arez Hama stond met de biologische dadels en andere producten van Yogi & Yousef op de stand bij partner Biofood Tourraine.
Arez Hama stond met de biologische dadels en andere producten van Yogi & Yousef op de stand bij partner Biofood Tourraine.
De stand van het Nederlandse bedrijf Daklapack Europe.
De stand van het Nederlandse bedrijf Daklapack Europe.
Solène Thon in gesprek bij Happy Coco uit Amsterdam. Happy Coco produceert onder meer ijs en yoghurt met de King Coconut (vegan). 
Solène Thon in gesprek bij Happy Coco uit Amsterdam. Happy Coco produceert onder meer ijs en yoghurt met de King Coconut (vegan). 
Ric Zuiverloon (witte polo) kreeg bij SoPure bezoek van Leonard en Marjolein Bult van Lemar BV. 
Ric Zuiverloon (witte polo) kreeg bij SoPure bezoek van Leonard en Marjolein Bult van Lemar BV. 
Ric wilde tijdens de beurs wat extra aandacht vragen voor deze veggie fruit bars.
Ric wilde tijdens de beurs wat extra aandacht vragen voor deze veggie fruit bars.
Bij Triodos stonden alleen medewerkers uit Frankrijk in de stand. 
Bij Triodos stonden alleen medewerkers uit Frankrijk in de stand. 
De beurs oogt steeds professioneler. In deze hoek presenteerden producenten uit het zuiden van Frankrijk hun producten.
De beurs oogt steeds professioneler. In deze hoek presenteerden producenten uit het zuiden van Frankrijk hun producten.
De beursplattegrond. 
De beursplattegrond.