Bio-reportage Vakbeurs Foodspecialiteiten 2019

De 30ste editie van de Vakbeurs Foodspecialiteiten werd op 30 september en 1 oktober in Expo Houten gehouden. Biojournaal maakte een fotoreportage van het bio-gehalte.
De 30ste editie van de Vakbeurs Foodspecialiteiten werd op 30 september en 1 oktober in Expo Houten gehouden. Biojournaal maakte een fotoreportage van het bio-gehalte.
Een deel van de bio-ondernemers op de Vakbeurs Foodspecialiteiten was terug te vinden in n van deze kramen op het Marktplein.
Een deel van de bio-ondernemers op de Vakbeurs Foodspecialiteiten was terug te vinden in één van deze kramen op het Marktplein. 
Monique Caerteling en Marijn Smits van Driekant Ambachtscentrum Zutphen vertelden trots dat hun biologische amandelspeculaasjes verkozen zijn tot de lekkerste van Gelderland.
Monique Caerteling en Marijn Smits van Driekant Ambachtscentrum Zutphen vertelden trots dat hun biologische amandelspeculaasjes verkozen zijn tot de lekkerste van Gelderland.
Wouter Leeuwenburg vertelt dat Brandt Levie het bio-assortiment heeft uitgebreid met de naturel worst.
Wouter Leeuwenburg vertelt dat Brandt & Levie het bio-assortiment heeft uitgebreid met de naturel worst.
"Ook hebben we het label dat aan onze biologische worst hangt, vernieuwd."
"Ook hebben we het label dat aan onze biologische worst hangt, vernieuwd."
Claartje Schrder met haar eigen biologische theemerk. Teamwork staat voor de samenwerking met de Sri Lankaanse theeboeren. "Ik bied de thee aan in een theemandje in plaats van de welbekende theedoos."
Claartje Schröder met haar eigen biologische theemerk. Teamwork staat voor de samenwerking met de Sri Lankaanse theeboeren. "Ik bied de thee aan in een theemandje in plaats van de welbekende theedoos." 
"Ik heb heel bewuste keuzes gemaakt in het ontwerp. Zo is het theezakje van soilon gemaakt, het kan in zijn geheel op de composthoop na gebruik."
"Ik heb heel bewuste keuzes gemaakt in het ontwerp. Zo is het theezakje van soilon gemaakt, het kan in zijn geheel op de composthoop na gebruik."
KoosKoos Boertjens en Jelmer Staring van Van de Oorsprong (voorheen Traiteur de Oorsprong) konden met trots vertellen dat de crowdfundingsactie meer dan geslaagd is. De opbrengst zal ingezet worden voor de rebranding van het merk.
KoosKoos Boertjens en Jelmer Staring van Van de Oorsprong (voorheen Traiteur de Oorsprong) konden met trots vertellen dat de crowdfundingsactie meer dan geslaagd is. De opbrengst zal ingezet worden voor de rebranding van het merk. 
Koos: "Dit is het nieuwe design. En we hebben een nieuwe quiche aan ons assortiment toegevoegd: trois fromage. Hiervoor zijn we een bijzondere samenwerking met Bastiaansen Bio Kaas aangegaan."
Koos: "Dit is het nieuwe design. En we hebben een nieuwe quiche aan ons assortiment toegevoegd: trois fromage. Hiervoor zijn we een bijzondere samenwerking met Bastiaansen Bio Kaas aangegaan." 
Bij Mont Blanc Foods: Leo den Hamer en Bert Doorn.
Bij Mont Blanc Foods: Leo den Hamer en Bert Doorn.
Mont Blanc Foods presenteerde onder meer deze Italiaanse bio-pasta. Leo: "Deze pasta is lekkerder dan verse pasta, al ben ik wel wat bevooroordeeld. Vooral de spirulina-variant is heel bijzonder." Rechts op de foto een grootverpakking van de Deortegas olijfolie. "Klanten laten consumenten steeds vaker zelf olijfolie tappen."

Mont Blanc Foods presenteerde onder meer deze Italiaanse bio-pasta. Leo: "Deze pasta is lekkerder dan verse pasta, al ben ik wel wat bevooroordeeld. Vooral de spirulina-variant is heel bijzonder." Rechts op de foto een grootverpakking van de Deortegas olijfolie. "Klanten laten consumenten steeds vaker zelf olijfolie tappen." 

Bij Arez Hama en Romy van Riessen kon men proeven van de bio-dadels van Yogi Yousef.
Bij Arez Hama en Romy van Riessen kon men proeven van de bio-dadels van Yogi & Yousef. 
Arez: "Dit zijn truffels gemaakt van onze dadels met cacaoboter en cacaopoeder."
Arez: "Dit zijn truffels gemaakt van onze dadels met cacaoboter en cacaopoeder." 
Biologisch bier van Brouwerij 't IJ als ingredint van Bierbrood bij dapeppa.
Biologisch bier van Brouwerij 't IJ als ingrediënt van Bierbrood bij dapeppa.
Ard van Gaalen laat proeven van een nieuwe kaas van Biostee, op smaak gemaakt met wassabi en mierikswortel. "We hebben nog geen naam verzonnen voor deze kaas", vertelt Ard, waarbij hij doelt op de bijzondere namen van de andere kazen (o.a. Pittige Tante, Ouwe Knar en Jonge Blom).
Ard van Gaalen laat proeven van een nieuwe kaas van Biostee, op smaak gemaakt met wassabi en mierikswortel. "We hebben nog geen naam verzonnen voor deze kaas", vertelt Ard, waarbij hij doelt op de bijzondere namen van de andere kazen (o.a. Pittige Tante, Ouwe Knar en Jonge Blom).
Frank Tillemans van DeliSouth focuste dit keer op 1 merk: Lo Russo.
Frank Tillemans van DeliSouth focuste dit keer op 1 merk: Lo Russo. 
"Deze producent geeft fantasy namen aan zijn producten, waaronder Lady Orange. Hij stopt alle liefde die de natuur te bieden heeft in een potje." Op de achtergrond is de Spaanse productent te zien
"Deze producent geeft fantasy namen aan zijn producten, waaronder Lady Orange. Hij stopt alle liefde die de natuur te bieden heeft in een potje." Op de achtergrond is de Spaanse productent te zien
Denise Schloss van Denise's Choice bracht biologisch alcoholvrije wijnen van het Spaanse merk Vendme mee naar de beurs.
Denise Schloss van Denise's Choice bracht biologisch alcoholvrije wijnen van het Spaanse merk Vendôme mee naar de beurs. 
"Deze wijn is pas sinds dit jaar biologisch gecertificeerd." De populariteit van alcoholvrije wijn is volgens Denise sterk groeiende.
"Deze wijn is pas sinds dit jaar biologisch gecertificeerd." De populariteit van alcoholvrije wijn is volgens Denise sterk groeiende.
Gerard en Barend Mul van Sonneclaer IJs. Gerard runt sinds juni boerderij Boterhuys in Warmond (Zuid-Holland). "Daar gaan we ook onze ijsmakerij naartoe verhuizen. Daarnaast zijn we bezig met een nieuwe huisstijl."
Gerard en Barend Mul van Sonneclaer IJs. Gerard runt sinds juni boerderij Boterhuys in Warmond (Zuid-Holland). "Daar gaan we ook onze ijsmakerij naartoe verhuizen. Daarnaast zijn we bezig met een nieuwe huisstijl." 
Ook culinair journalist Felix Wilbrink (De Telegraaf) was aanwezig op de beurs.
Ook culinair journalist Felix Wilbrink (De Telegraaf) was aanwezig op de beurs.
Tom en Floris Reurts van Gkazas Olijfolie vertelden dat hun olijfolie sinds week 38 verkrijgbaar is bij Ekoplaza.
Tom en Floris Reurts van Gkazas Olijfolie vertelden dat hun olijfolie sinds week 38 verkrijgbaar is bij Ekoplaza.
Wolter Prins behoorde ook tot de bezoekers.
Wolter Prins behoorde ook tot de bezoekers.
Gerben Bakker vertelt dat De Zeekraal graag op de Vakbeurs Foodspecialiteiten staat om het contact met haar klanten warm te houden. "De mensen weten ons hier wel te vinden."

Gerben Bakker vertelt dat De Zeekraal graag op de Vakbeurs Foodspecialiteiten staat om het contact met haar klanten warm te houden. "De mensen weten ons hier wel te vinden."

"Onze etiketten zijn vernieuwd."
"Onze etiketten zijn vernieuwd."
Nicos Patsatzis stond namens Melekos Import op de beurs. Hij presenteerde onder meer de bio-olijfolie Elasion.
Nicos Patsatzis stond namens Melekos Import op de beurs. Hij presenteerde onder meer de bio-olijfolie Elasion.
Links de Elasion, winnar van een Superiour Taste Award.
Links de Elasion, winnar van een Superiour Taste Award.
Melissa den Beer Poortugael vertelde dat de omschakeling van de walnotenboomgaard van Mobipers volgend jaar voltooid zal zijn. De appelsap die Mobipers voor allerlei telers (waaronder biologisch) perst is vanaf nu ook in een 1,5-liter-verpakking verkrijgbaar.
Melissa den Beer Poortugael vertelde dat de omschakeling van de walnotenboomgaard van Mobipers volgend jaar voltooid zal zijn. De appelsap die Mobipers voor allerlei telers (waaronder biologisch) perst is vanaf nu ook in een 1,5-liter-verpakking verkrijgbaar.
Dennis van Teylingen kreeg bij Imkerij De Traay gezelschap van Eric van Gool.
Dennis van Teylingen kreeg bij Imkerij De Traay gezelschap van Eric van Gool.
De mannen van Schulp Vruchtensappen: Jaap van de Wetering, Martijn Cromwijk en Jaap van Pijkeren (gehurkt). Ze tonen de biologische groentemix.
De mannen van Schulp Vruchtensappen: Jaap van de Wetering, Martijn Cromwijk en Jaap van Pijkeren (gehurkt). Ze tonen de biologische groentemix.
En nog meer bio-sappen van Schulp.
En nog meer bio-sappen van Schulp.
Erik van Dam, directeur van De Kaasfabriek.
Erik van Dam, directeur van De Kaasfabriek. 
In de ruime stand van De Kaasfabriek was deze Italiaanse biologische fetakaas terug te vinden.
In de ruime stand van De Kaasfabriek was deze Italiaanse biologische fetakaas terug te vinden. 
Cees Jan de Bruijn en Margo Baving met de biologische sappen van 's Lands Beste.
Cees Jan de Bruijn en Margo Baving met de biologische sappen van 's Lands Beste.
Het nieuwste product is de Winterwarmer, een alcoholvrij alternatief voor Glhwein.
Het nieuwste product is de Winterwarmer, een alcoholvrij alternatief voor Glühwein.
Koert Liekelema
Koert Liekelema
Geert Jan Cazemier (Taste Tailors) toont trots de biologische limonades van Cortese. "Deze limonade bevat veel vruchtvlees, we hebben meer varianten, ik heb er slechts drie meegenomen."
Geert Jan Cazemier (Taste Tailors) toont trots de biologische limonades van Cortese. "Deze limonade bevat veel vruchtvlees, we hebben meer varianten, ik heb er slechts drie meegenomen."
Limonata, Gazzosa en Arancata Rossa."Er is steeds meer vraag naar non-alcholische dranken."
Limonata, Gazzosa en Arancata Rossa."Er is steeds meer vraag naar non-alcholische dranken."
Joost Houtman en Jo Cuvelier lieten proeven van Gimber, een geconcentreerde biologische gemberdrank zonder alcohol. Jo: "We krijgen erg positieve reacties op ons drankje, we voegen er bruiswater aan toe."
Joost Houtman en Jo Cuvelier lieten proeven van Gimber, een geconcentreerde biologische gemberdrank zonder alcohol. Jo: "We krijgen erg positieve reacties op ons drankje, we voegen er bruiswater aan toe."
Holland Foodz is sinds vorig jaar exclusieve distributeur van de Deense bio-kaasproducten van Thise. Links Annelieke Spijkervet en rechts Roel Reijnen.
Holland Foodz is sinds vorig jaar exclusieve distributeur van de Deense bio-kaasproducten van Thise. Links Annelieke Spijkervet en rechts Roel Reijnen. 
Het aanbod van Thise. Roel: "De top 3 kazen hebben we voorzien van een Nederlands design." (Rechtsboven)
Het aanbod van Thise. Roel: "De top 3 kazen hebben we voorzien van een Nederlands design." (Rechtsboven)
Kees Oudshoorn en Michiel van Wondergem geven aan dat zeker 20% van de kaasetiketten die Euroflex produceert op biologische kazen terecht komen.
Kees Oudshoorn en Michiel van Wondergem geven aan dat zeker 20% van de kaasetiketten die Euroflex produceert op biologische kazen terecht komen. 
De biologische geitenkaas-fenegriek van La Trappe is n van de kazen die door Euroflex van een label wordt voorzien.
De biologische geitenkaas-fenegriek van La Trappe is één van de kazen die door Euroflex van een label wordt voorzien.
Dennis van Essen is oprichter en eigenaar van The High Five Company. Hij verhandelt meer dan 700 verschillende soorten chocolade. "Meerdere merken zijn helemaal biologisch."
Dennis van Essen is oprichter en eigenaar van The High Five Company. Hij verhandelt meer dan 700 verschillende soorten chocolade. "Meerdere merken zijn helemaal biologisch." 
Labooko is n van de bio-merken.
Labooko is één van de bio-merken.
Mark van Zanten vertelt dat het bio-aandeel bij Brauer Food ongeveer 5% bedraagt.
Mark van Zanten vertelt dat het bio-aandeel bij Brauer Food ongeveer 5% bedraagt.
Ze hebben onder meer biologische ahoornsiroop uit Canada en deze biologische fond (rund, vis en kip).
Ze hebben onder meer biologische ahoornsiroop uit Canada en deze biologische fond (rund, vis en kip).
Zijerveld presenteerde in haar ruime stand vele verschillende kazen.
Zijerveld presenteerde in haar ruime stand vele verschillende kazen. 
Mark van Bekkum (rechts) in gesprek bij Zijerveld.
Mark van Bekkum (rechts) in gesprek bij Zijerveld.
Bij Zijerveld is onder meer deze biologische kaas verkrijgbaar.
Bij Zijerveld is onder meer deze biologische kaas verkrijgbaar.
Links Bas-Jan Bax van Jan Bax.
Links Bas-Jan Bax van Jan Bax.
De meeste activiteiten in biologisch vinden volgens hem plaats in de private label-hoek.
De meeste activiteiten in biologisch vinden volgens hem plaats in de private label-hoek.
Ook Feijo Blesgraaf van GreenSprout organic brandcare liep door de hallen in Houten.
Ook Feijo Blesgraaf van GreenSprout organic brandcare liep door de hallen in Houten.
Liza van der Windt en Koen van Es met tussen hen in een aantal biologische chocoladerepen uit het assortiment van Groeneveld Groothandel, specialist in zoetwaren en relatiegeschenken.
Liza van der Windt en Koen van Es met tussen hen in een aantal biologische chocoladerepen uit het assortiment van Groeneveld Groothandel, specialist in zoetwaren en relatiegeschenken.
Koen: "Sommige klanten vragen specifiek om biologisch. We hebben vooral veel biologische chocolade in ons aanbod, evenals luxe fudge en nougat."
Koen: "Sommige klanten vragen specifiek om biologisch. We hebben vooral veel biologische chocolade in ons aanbod, evenals luxe fudge en nougat."
Jan Craens van Kaaslust heeft verschillende biologische kazen in zijn assortiment.
Jan Craens van Kaaslust heeft verschillende biologische kazen in zijn assortiment.
Herman van Assen bezocht namens De Vreugdehoeve (Zwolle) de beurs. Daar vond hij in de stand van Kaashandel Remijn zijn biologische Mcorino schapenkaas.
Herman van Assen bezocht namens De Vreugdehoeve (Zwolle) de beurs. Daar vond hij in de stand van Kaashandel Remijn zijn biologische Mècorino schapenkaas.
Gert-Jan de Groot kon meer vertellen over Fermentino, een plantaardige vervanger van kaas.
Gert-Jan de Groot kon meer vertellen over Fermentino, een plantaardige vervanger van kaas.
Fermentino is gemaakt op basis van biologische cashewnoten, water en zout.
Fermentino is gemaakt op basis van biologische cashewnoten, water en zout.
Maarten van den Berg van Bergfood.
Maarten van den Berg van Bergfood. 
Maarten liet deze biologische pasta zien van Dalla Cost, met onder meer linzen, erwten en kikkererwten als basis.
Maarten liet deze biologische pasta zien van Dalla Cost, met onder meer linzen, erwten en kikkererwten als basis.
Bij Mercato Italiano: Jan WIllem de Jong, Remco Borsato, Carlo Moro, Hugo Waring en Yvonne Byvoet.
Bij Mercato Italiano: Jan WIllem de Jong, Remco Borsato, Carlo Moro, Hugo Waring en Yvonne Byvoet.
Tot het assortiment van Mercato Italiano behoort onder meer deze Italiaanse bio-wijnlijn van CiCi.
Tot het assortiment van Mercato Italiano behoort onder meer deze Italiaanse bio-wijnlijn van Ciù Ciù.
Gerrit Scholte van Treasure Tea Company: "Biologisch groeit heel langzaam, maar we moeten het er echt bij hebben."
Gerrit Scholte van Treasure Tea Company: "Biologisch groeit heel langzaam, maar we moeten het er echt bij hebben." 
Tot het aanbod behoren in ieder geval al 31 zwarte theen.
Tot het aanbod behoren in ieder geval al 31 zwarte theeën.
Op Bommels Food Market van Bommels Conserven kregen diverse producenten de kans om hun producten te tonen.
Op Bommels Food Market van Bommels Conserven kregen diverse producenten de kans om hun producten te tonen. 
Maarten Pot geeft aan dat Belberry sinds kort biologische confitures heeft.
Maarten Pot geeft aan dat Belberry sinds kort biologische confitures heeft.
De bio-producten van Belberry zijn te herkennen aan het groene deksel.
De bio-producten van Belberry zijn te herkennen aan het groene deksel.
Borja Prez de Ayala met biologische olijfolie uit Sevilla, van het bedrijf Hacienda Guzman.
Borja Pérez de Ayala met biologische olijfolie uit Sevilla, van het bedrijf Hacienda Guzman.
Nog meer bio-producten bij Bommels Conserven.
Nog meer bio-producten bij Bommels Conserven.
Suzanne Conroy kon bezoekers bij Bommels meer vertellen over de biologisch gecertificeerde honing van het Ierse merk Mileeven.
Suzanne Conroy kon bezoekers bij Bommels meer vertellen over de biologisch gecertificeerde honing van het Ierse merk Mileeven.
Piet den Hertog mocht de kazen van De Mkkerstee presenteren in de stand van Treur Kaas.
Piet den Hertog mocht de kazen van De Mèkkerstee presenteren in de stand van Treur Kaas.
Piet: "We laten hier proeven van onze gatenkaas met zeesla uit de regio."
Piet: "We laten hier proeven van onze gatenkaas met zeesla uit de regio."
Maril Dings bij Foodelicious. Achter haar een kast vol bio-producten van het merk Biagi.
Maril Dings bij Foodelicious. Achter haar een kast vol bio-producten van het merk Biagi. 
Biologische drankjes bij Foodelicious.
Biologische drankjes bij Foodelicious.
En daar zijn ook de producten van het Italiaanse merk BioOrto verkrijgbaar.
En daar zijn ook de producten van het Italiaanse merk BioOrto verkrijgbaar.
Daan Koemans: "ClearChox gaat voor kwalitatief goede chocolade en die is soms ook biologisch. We vertegenwoordigen 16 merken, 60% daarvan is bio-gecertificeerd."
Daan Koemans: "ClearChox gaat voor kwalitatief goede chocolade en die is soms ook biologisch. We vertegenwoordigen 16 merken, 60% daarvan is bio-gecertificeerd."
Voets Specialiteiten organiseerde op de Vakbeurs Foodspecialiteiten het FineFoodFestival 2019.
Voets Specialiteiten organiseerde op de Vakbeurs Foodspecialiteiten het FineFoodFestival 2019.
Verschillende leveranciers toonden hun aanbod op het festival.
Verschillende leveranciers toonden hun aanbod op het festival. 
Arthur Zwart liet proeven van de ice tea's van YogiTea.
Arthur Zwart liet proeven van de ice tea's van YogiTea.
Sanne van Run en Sjoerd van den Wijngaarden met achter hen de herkenbare potjes van 'van TON'. Sjoerd is sinds kort in dienst als salesmanager.
Sanne van Run en Sjoerd van den Wijngaarden met achter hen de herkenbare potjes van 'van TON'. Sjoerd is sinds kort in dienst als salesmanager.
Bij Voets werden ook de biologische producten van Meesters van De Halm en De KleinsteSoepfabriek getoond.
Bij Voets werden ook de biologische producten van Meesters van De Halm en De KleinsteSoepfabriek getoond. 
Tessa Luteijn met naast haar een deel van de bio-producten van Heerlijkheid Marinwaerdt. "We hebben een nieuwe verpakking en de receptuur van de jams is vernieuwd, deze bevatten meer fruit en minder suiker."
Tessa Luteijn met naast haar een deel van de bio-producten van Heerlijkheid Mariënwaerdt. "We hebben een nieuwe verpakking en de receptuur van de jams is vernieuwd, deze bevatten meer fruit en minder suiker." 
Gemma Lakerveld stond op het festival van Voets namens Yogi Yousef (die dus ook met een kraam op het Markplein stonden.
Gemma Lakerveld stond op het festival van Voets namens Yogi & Yousef (die dus ook met een kraam op het Markplein stonden.
Fred ten Kroode met een bio-olijfolie bij Valderama.
Fred ten Kroode met een bio-olijfolie bij Valderama.
Diederik Pool met een deel van het bio-aanbod van Wijnimport Wielinga. "Ik schat dat 15 tot 20 procent van de 400 wijnen biologisch zijn. Als we het biologisch kunnen vinden, gaan we daarvoor."
Diederik Pool met een deel van het bio-aanbod van Wijnimport Wielinga. "Ik schat dat 15 tot 20 procent van de 400 wijnen biologisch zijn. Als we het biologisch kunnen vinden, gaan we daarvoor." 
Jana Armstong met de limonades van Agroposta (uit Kroatiafkomstig). Drie varianten (lavendel, vlierbloesem en salie) zijn bio-gecertificeerd.
Jana Armstong met de limonades van Agroposta (uit Kroatië afkomstig). Drie varianten (lavendel, vlierbloesem en salie) zijn bio-gecertificeerd.
Joleen Pfeifer: "De Too Good To Go-app is inmiddels in 12 landen actief. Ook in Nederland is het een groot succes, meer dan 2300 locaties doen al mee. Land 13 en 14 zijn in de voorbereiding."
Joleen Pfeifer: "De Too Good To Go-app is inmiddels in 12 landen actief. Ook in Nederland is het een groot succes, meer dan 2300 locaties doen al mee. Land 13 en 14 zijn in de voorbereiding." 
Azem Sylejmani met achter hem kasten vol sappen van de Dutch Cranberry Group.
Azem Sylejmani met achter hem kasten vol sappen van de Dutch Cranberry Group.
Paul Veldhuis liet de bio-producten bij Naturalia zien.
Paul Veldhuis liet de bio-producten bij Naturalia zien. 
"Briscola Bio affinieert kazen, ze kopen schimmelkazen in en rijpen deze verder op bijzondere wijze. Deze is bijvoorbeeld in biologische rode wijn gerijpt."
"Briscola Bio affinieert kazen, ze kopen schimmelkazen in en rijpen deze verder op bijzondere wijze. Deze is bijvoorbeeld in biologische rode wijn gerijpt." 
En een biologische olijfolie: Leaf.
En een biologische olijfolie: Leaf.
Vandersterre Holland had geen biologische kazen meegenomen.
Vandersterre Holland had geen biologische kazen meegenomen.
De biologische vruchtensappen van Schulp waren prominent aanwezig bij de entree.
De biologische vruchtensappen van Schulp waren prominent aanwezig bij de entree.
De beursplattegrond.
De beursplattegrond. 

© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven